Egzersiz yapan sağlıklı kalır

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 16.02.2024 - 11:21, Güncelleme: 16.02.2024 - 11:21
 

Egzersiz yapan sağlıklı kalır

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sakinlerini bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla etkinlikler düzenledi. Özel Bilgi Hastanesi işbirliğinde “Sağlıklı yaş alma ve egzersizin önemi” başlıklı seminer yapıldı.
YENİMEK Ergazi Kurs Merkezi’nde yapılan sağlık seminerinde, katılımcılar ağrısız bir yaşam için fizyoterapinin ve egzersiz yapmanın vücuda sağladığı faydaları uygulamalı şekilde öğrendi. Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak ve Dilay Kılınçoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, katılımcılara özel olarak hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve uygulamalı egzersiz hareketleri yaptırıldı. Sağlıklı yaş almanın, düzenli egzersiz yapmaktan geçtiğini belirten Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak, “Sağlık, bireyin vücudunda hastalık ve sakatlık olmaması yanı sıra bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır. Yaş aldıkça, hareketsizlik nedeniyle birçok rahatsızlık ve sürekli ağrılar oluşabilir. Bu nedenle, yaşam boyu düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı sağlıklı yaşlanmanın temelini oluşturur” dedi. Neden egzersiz yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayan Çatak, “Egzersiz yapmak kas kuvvetini ve esnekliğini artırır, fiziksel olarak formda ve kuvvetli olmayı sağlar, kemik kaybını azaltarak kemik mineral miktarını artırır. Ayrıca egzersiz hareketleri, dengeyi artırarak yaşlılık döneminde düşme riskini azaltır ve kronik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynar” şeklinde konuştu.
Yenimahalle Belediyesi, ilçe sakinlerini bilinçlendirmek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla etkinlikler düzenledi. Özel Bilgi Hastanesi işbirliğinde “Sağlıklı yaş alma ve egzersizin önemi” başlıklı seminer yapıldı.

YENİMEK Ergazi Kurs Merkezi’nde yapılan sağlık seminerinde, katılımcılar ağrısız bir yaşam için fizyoterapinin ve egzersiz yapmanın vücuda sağladığı faydaları uygulamalı şekilde öğrendi. Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak ve Dilay Kılınçoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, katılımcılara özel olarak hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı ve uygulamalı egzersiz hareketleri yaptırıldı.

Sağlıklı yaş almanın, düzenli egzersiz yapmaktan geçtiğini belirten Fizyoterapist Özge Özdemir Çatak, “Sağlık, bireyin vücudunda hastalık ve sakatlık olmaması yanı sıra bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır. Yaş aldıkça, hareketsizlik nedeniyle birçok rahatsızlık ve sürekli ağrılar oluşabilir. Bu nedenle, yaşam boyu düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı sağlıklı yaşlanmanın temelini oluşturur” dedi.

Neden egzersiz yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayan Çatak, “Egzersiz yapmak kas kuvvetini ve esnekliğini artırır, fiziksel olarak formda ve kuvvetli olmayı sağlar, kemik kaybını azaltarak kemik mineral miktarını artırır. Ayrıca egzersiz hareketleri, dengeyi artırarak yaşlılık döneminde düşme riskini azaltır ve kronik hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynar” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.