EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN SÜRPRİZİ

Güncel 21.04.2023 - 10:15, Güncelleme: 21.04.2023 - 10:15
 

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN SÜRPRİZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden gelerek Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan çocuklar ile aileleri için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir etkinlik düzenledi. Depremzede vatandaşlar grafitti, balon ve bayraklarla süslenen metro trenine binerek, Macunköy-Kızılay hattında nostaljik bir yolculuğa çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılına özel planlanan bir dizi etkinliği deprem bölgelerinden Başkente gelen vatandaşlarla buluşturdu. EGO Genel Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, deprem bölgelerinden gelerek Kesikköprü Yerleşkesinde misafir edilen çocuklar ve ailelerini Macunköy Metro İşletmesi’nde düzenlenen programda bir araya getirdi. Grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık Bombardier metro treni; bu defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak 6 Şubat Depremi’nden etkilenen çocuklar için sefer yaptı. Depremzede vatandaşlargrafiti, bayrak ve balonlarla süslenen metro trenine binerek, Macunköy-Kızılay hattında seyahat etti. Ankara Kent Orkestrası’nın şarkılarla eşlik ettiği trene binen vatandaşlar nostaljik bir yolculuk yaptı.   NOSTALJİK TREN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN SEFERE ÇIKTI Kesikköprü Yerleşkesi’nden otobüslerle etkinlik alanına getirilen vatandaşları karşılayan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, çocukların bayramını şu sözlerle kutladı: “Bugün milli egemenliğimizin sembolü kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümüyle birlikte sizlere armağan edilen bu güzel bayramı kutluyoruz. Bildiğim kadarıyla dünya üzerinde çocuk bayramının olduğu tek ülke Türkiye Cumhuriyeti… Atamızın kıymetini bilmemiz lazım. Çocuklarımızı geleceğimiz olarak nitelendiriyoruz. Sizler bu ulusun bu cennet vatanın hem yarınları hem geleceği hem de emanetçilerisiniz. Değerli çocuklar geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek ve sizin azim ile gayretinizle ülkemiz daha da ileriye gidecek. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde hep birlikte ulusça hep birlikte yaraları sarmamız gerekiyor” diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden gelerek Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan çocuklar ile aileleri için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bir etkinlik düzenledi. Depremzede vatandaşlar grafitti, balon ve bayraklarla süslenen metro trenine binerek, Macunköy-Kızılay hattında nostaljik bir yolculuğa çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yılına özel planlanan bir dizi etkinliği deprem bölgelerinden Başkente gelen vatandaşlarla buluşturdu.

EGO Genel Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, deprem bölgelerinden gelerek Kesikköprü Yerleşkesinde misafir edilen çocuklar ve ailelerini Macunköy Metro İşletmesi’nde düzenlenen programda bir araya getirdi.

Grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık Bombardier metro treni; bu defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak 6 Şubat Depremi’nden etkilenen çocuklar için sefer yaptı. Depremzede vatandaşlargrafiti, bayrak ve balonlarla süslenen metro trenine binerek, Macunköy-Kızılay hattında seyahat etti. Ankara Kent Orkestrası’nın şarkılarla eşlik ettiği trene binen vatandaşlar nostaljik bir yolculuk yaptı.

 

NOSTALJİK TREN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN SEFERE ÇIKTI

Kesikköprü Yerleşkesi’nden otobüslerle etkinlik alanına getirilen vatandaşları karşılayan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, çocukların bayramını şu sözlerle kutladı: “Bugün milli egemenliğimizin sembolü kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümüyle birlikte sizlere armağan edilen bu güzel bayramı kutluyoruz. Bildiğim kadarıyla dünya üzerinde çocuk bayramının olduğu tek ülke Türkiye Cumhuriyeti… Atamızın kıymetini bilmemiz lazım. Çocuklarımızı geleceğimiz olarak nitelendiriyoruz. Sizler bu ulusun bu cennet vatanın hem yarınları hem geleceği hem de emanetçilerisiniz. Değerli çocuklar geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek ve sizin azim ile gayretinizle ülkemiz daha da ileriye gidecek. İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde hep birlikte ulusça hep birlikte yaraları sarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.