Dünyanın en iyi Kukla ve Karagöz Festivali gün sayıyor

Kültür-Sanat 18.04.2024 - 20:57, Güncelleme: 18.04.2024 - 20:57
 

Dünyanın en iyi Kukla ve Karagöz Festivali gün sayıyor

3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali 6 gün sonra Ankara’da başlıyor…
Festival bu yıl Almanya, İtalya ve Azerbaycan’dan kukla sanatçılarının katılımı ile daha da renklenecek. 22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan 3. Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz festivali, 27-28 Nisan İstanbul, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde kardeş Azerbaycan’ın başkenti Bakü de devam edecek. FESTİVALİN DESTEKÇİLERİ… Festival Koordinatörlüğünü Şafak Poyrazoğlu ve Sanem Arıkan tarafından gerçekleştirilen T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen festival AHİD Ankaralılar Derneği, TİKA, UNESCO Türkiye Milli Merkezi, Devlet Tiyatroları, TRT, Türk Hava Kurumu (THK), TÜRKSOY, Ankara Altındağ Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, Bektaşlar, İstMarina AVM,  Polis Eşleri Derneği, Step Dijital, Bilnet Okulları, Pusulacx, Ecre Fırın Ankara, BHS Group, Redaktör Haber ve Kukla İletişim Ajansı destekleri ile yoluna devam ediyor. Festivale katılım sağlayacak olan çocuk sayısının 25.000’e ulaşılacağı belirtiliyor. HERKESE HİTAP EDEN FESTİVAL Festivalde yerli ve yabancı Kukla ve Karagöz Oyunları, birbirinden keyifli Atölye Çalışmaları ve Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz Sergisi büyük küçük tüm misafirler keyifli zaman geçirecekler. Atölye katılımcılarının hazırlayacakları mama kaplarını sokak hayvanları adına barınaklara teslim edecek ve minik dostlara destek olunacak. Türk Hava Kurumu personelleri tarafından yapılacak olan maket uçak yapım atölyesi down sendromlu çocuklarla buluşacak.   Ayrıca tüm çocuk katılımcılara Karagöz boyama kitabı dağıtılacak. YURT DIŞINDAN ÖNEMLİ SANATÇILAR Hem eğlenilecek hem de sosyal sorumluluk farkındalığı yaratacak olan 3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivalinde bu yıl Türkiye’deki önemli sanatçılarınızın yanı sıra, Azerbaycan Devlet Kukla Tiyatrosu, Almanya Kukla Sanatçısı Thomas Herfort ve İtalya Kukla Sanatçısı Nina Theatre katılarak keyifli gösterilerini sunacak.  3 yaş itibari ile tüm izleyicilere hitap edebilen oyunlar ile gösteri ve atölyeler ile izleyici ve katılımcılar unutulmaz anlar yaşanacak.
3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali 6 gün sonra Ankara’da başlıyor…

Festival bu yıl Almanya, İtalya ve Azerbaycan’dan kukla sanatçılarının katılımı ile daha da renklenecek. 22-26 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan 3. Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz festivali, 27-28 Nisan İstanbul, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihlerinde kardeş Azerbaycan’ın başkenti Bakü de devam edecek.

FESTİVALİN DESTEKÇİLERİ…

Festival Koordinatörlüğünü Şafak Poyrazoğlu ve Sanem Arıkan tarafından gerçekleştirilen T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen festival AHİD Ankaralılar Derneği, TİKA, UNESCO Türkiye Milli Merkezi, Devlet Tiyatroları, TRT, Türk Hava Kurumu (THK), TÜRKSOY, Ankara Altındağ Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, Bektaşlar, İstMarina AVM,  Polis Eşleri Derneği, Step Dijital, Bilnet Okulları, Pusulacx, Ecre Fırın Ankara, BHS Group, Redaktör Haber ve Kukla İletişim Ajansı destekleri ile yoluna devam ediyor.

Festivale katılım sağlayacak olan çocuk sayısının 25.000’e ulaşılacağı belirtiliyor.

HERKESE HİTAP EDEN FESTİVAL

Festivalde yerli ve yabancı Kukla ve Karagöz Oyunları, birbirinden keyifli Atölye Çalışmaları ve Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz Sergisi büyük küçük tüm misafirler keyifli zaman geçirecekler. Atölye katılımcılarının hazırlayacakları mama kaplarını sokak hayvanları adına barınaklara teslim edecek ve minik dostlara destek olunacak. Türk Hava Kurumu personelleri tarafından yapılacak olan maket uçak yapım atölyesi down sendromlu çocuklarla buluşacak.   Ayrıca tüm çocuk katılımcılara Karagöz boyama kitabı dağıtılacak.

YURT DIŞINDAN ÖNEMLİ SANATÇILAR

Hem eğlenilecek hem de sosyal sorumluluk farkındalığı yaratacak olan 3. Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivalinde bu yıl Türkiye’deki önemli sanatçılarınızın yanı sıra, Azerbaycan Devlet Kukla Tiyatrosu, Almanya Kukla Sanatçısı Thomas Herfort ve İtalya Kukla Sanatçısı Nina Theatre katılarak keyifli gösterilerini sunacak.  3 yaş itibari ile tüm izleyicilere hitap edebilen oyunlar ile gösteri ve atölyeler ile izleyici ve katılımcılar unutulmaz anlar yaşanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.