‘Dünden Bugüne’ ama yarına ‘Bergüzar’ bir sergi

Kültür-Sanat 10.10.2022 - 22:10, Güncelleme: 10.10.2022 - 22:10
 

‘Dünden Bugüne’ ama yarına ‘Bergüzar’ bir sergi

Sema KUMRULU / Ressam Nesrin Taner'in ''Dünden Bugüne Bergüzar'' isimli kişisel resim sergisi, 7 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sanat galerisinde açıldı.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in açılışını yaptığı sergiye sanatçılar, sanatseverler katıldı. Ressam Nesrin Taner Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirerek Türkiye Elektrik Kurumunda yıllarca çalıştıktan sonra, çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim alanına yönelerek profesyonel anlamda resim sanatına adım attı. Geçen 30 yıl içinde yurt içi ve yurt dışında kişisel sergiler açıp birçok karma sergiye katıldı. Bundan sonrasını Taner'den dinleyelim; Sevgili Nesrin Taner, serginizin adı çok dikkat çekici. Neden Bergüzar? Bu sergimde, yakın tarihimizin yanı sıra, 3. ve 4. yüzyıla ait çalışmalarım ve islamiyet öncesini anlatan resimlerim yer alıyor; yani uzak ve yakın tarihi birleştirdim. Bergüzar'ın anlamı yadigar, armağan olduğu için oradan yola çıkarak Bergüzar ismini verdim. Bu benim 13. kişisel sergim. Her sergimde değişik bir konsept uygulamaya dikkat ediyorum. Portre, manzara, günlük olaylar gibi eserlere yer verdim. Bu sergimde resimlerimin karşısında izleyenin kendinden bir şeyler bulduğunu gördüm. Resmimdeki yazma ile annesini hatırladığını, semaveri görünce eski sıcak çayların tadını aldığını söyleyen; gramofonun önünde "Sanki Zeki Müren'le şarkı söyledim" diyen katılımcılar vardı. Sergim tam Bergüzar oldu bence. Diğer kişisel sergilerimde olduğu gibi bu sergimi de sosyal sorumluluk adına yapıyorum. Satılan tablolarım olursa ihtiyacı olan çocuklara gidecektir. Bize Derneğiniz hakkında bilgi verir misiniz? Anadolu Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni, (ANKÜSADER) 2017 yılında sosyo ekonomik nedenlerle ihtiyaçlarını gideremeyen çocuklara destek olmak için açtık. Kurucu başkanı ve şu anki başkanıyım. Her yıl açtığımız sergilerden gelen gelirle öğrencilerimizin kışlık giysilerini, mont, bot, okul araç gereçleri ve ne gerekiyorsa, Okul Müdürleri bizlere bildiriyor biz de yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Sanatçı arkadaşlarımız da sergimize katılarak destek veriyorlar. Biz aslında, küçük ama büyümeye çalışan bir derneğiz. Tek amacım ve hedefim çocuklar. 22 Kasım 2022 tarihinde de Zafer Çarşısı Sanat Merkezi'nde çocuklarımız için sosyal sorumluluk sergimizi açacağız. Ressamlık dışında hayatını çocuklara ve hayvanlara adamış bir sanatçı Taner. ANKÜSADER Derneği'nin bir üyesi olarak, tüm yaptığı çalışmalar adına sevgili arkadaşım Nesrin Taner'i kutluyorum, Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Ressam Nesrin Taner'in ''Dünden Bugüne Bergüzar'' isimli kişisel resim sergisi, 7 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) sanat galerisinde açıldı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in açılışını yaptığı sergiye sanatçılar, sanatseverler katıldı.

Ressam Nesrin Taner Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirerek Türkiye Elektrik Kurumunda yıllarca çalıştıktan sonra, çocukluğundan beri ilgi duyduğu resim alanına yönelerek profesyonel anlamda resim sanatına adım attı. Geçen 30 yıl içinde yurt içi ve yurt dışında kişisel sergiler açıp birçok karma sergiye katıldı. Bundan sonrasını Taner'den dinleyelim;

Sevgili Nesrin Taner, serginizin adı çok dikkat çekici. Neden Bergüzar?

Bu sergimde, yakın tarihimizin yanı sıra, 3. ve 4. yüzyıla ait çalışmalarım ve islamiyet öncesini anlatan resimlerim yer alıyor; yani uzak ve yakın tarihi birleştirdim. Bergüzar'ın anlamı yadigar, armağan olduğu için oradan yola çıkarak Bergüzar ismini verdim. Bu benim 13. kişisel sergim. Her sergimde değişik bir konsept uygulamaya dikkat ediyorum. Portre, manzara, günlük olaylar gibi eserlere yer verdim. Bu sergimde resimlerimin karşısında izleyenin kendinden bir şeyler bulduğunu gördüm. Resmimdeki yazma ile annesini hatırladığını, semaveri görünce eski sıcak çayların tadını aldığını söyleyen; gramofonun önünde "Sanki Zeki Müren'le şarkı söyledim" diyen katılımcılar vardı. Sergim tam Bergüzar oldu bence. Diğer kişisel sergilerimde olduğu gibi bu sergimi de sosyal sorumluluk adına yapıyorum. Satılan tablolarım olursa ihtiyacı olan çocuklara gidecektir.

Bize Derneğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Anadolu Kültür Sanat Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni, (ANKÜSADER) 2017 yılında sosyo ekonomik nedenlerle ihtiyaçlarını gideremeyen çocuklara destek olmak için açtık. Kurucu başkanı ve şu anki başkanıyım. Her yıl açtığımız sergilerden gelen gelirle öğrencilerimizin kışlık giysilerini, mont, bot, okul araç gereçleri ve ne gerekiyorsa, Okul Müdürleri bizlere bildiriyor biz de yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Sanatçı arkadaşlarımız da sergimize katılarak destek veriyorlar. Biz aslında, küçük ama büyümeye çalışan bir derneğiz. Tek amacım ve hedefim çocuklar. 22 Kasım 2022 tarihinde de Zafer Çarşısı Sanat Merkezi'nde çocuklarımız için sosyal sorumluluk sergimizi açacağız.

Ressamlık dışında hayatını çocuklara ve hayvanlara adamış bir sanatçı Taner. ANKÜSADER Derneği'nin bir üyesi olarak, tüm yaptığı çalışmalar adına sevgili arkadaşım Nesrin Taner'i kutluyorum,

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.