Dr. Süleyman Basa: AKK, sahip çıkıyor

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2021 - 14:34, Güncelleme: 07.04.2021 - 14:34
 

Dr. Süleyman Basa: AKK, sahip çıkıyor

ANKHABER Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, “Kent Konseyi, şehre sahip çıkmak isteyenlerin buluştuğu bir yer” dedi. Basa, Konseyi anlatırken şunları kaydetti: “20 kişilik bir yürütme kuruluyuz ama ortak akılda 28 çalışma grubumuz, 3 meclisimizde 2 bin gönüllü bulunuyor. 550'ye yakın genel kurul bileşenimiz var ama bunların haricinde de kente dair söz almak isteyenleri çalışma gruplarına dahil ediyoruz.” Çalışma Grupları Kent Konseyinin çalışmalarını örnekleriyle anlatan Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, “Engelli Meclisimiz, ‘otobüs duraklarında engelli varsa şoförü uyaracak bir sistem nasıl gelişir’i konuştu. Bisiklet meclisimiz, ‘bisiklet yolu’nu gündeme getirdi. Şimdi üniversiteler birbirine bağlanıyor.” diyerek şöyle devam etti: “Biz bugüne kadar 10 tavsiye kararı yazdık, bunların hepsi de çalışma gruplarından çıkan sonuçlar, belediyeye iletiyoruz. Ticari işler planlaması, bir mahallede 10 kuaför olmasın diye çalışırken, Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubumuz, tıbbi atıkların eczaneler üzerinden nasıl toplanabileceğine çalışıyor. Bunlar sadece kendileri değil, Ankara'da konu ile ilgili paydaşlarla görüşüyor.” Her konu gündemde “Spor Çalışma Grubumuz, 360 amatör spor kulübü pandeminin etkilerini nasıl atlatırı konuşuyor.” diyen ve birçok kente stadyumlar yapılıp açılırken Ankara’nın neden statsız kaldığının da sorgulandığını belirten Süleyman Basa, diğer çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Hayvan Hakları Çalışma Grubumuz, mobil kısırlaştırma üzerine konuştu. 100 Yıllar Çalışma Grubu'nu da kurduk. Bu çok önemli olacak. Kaybolmuş işleri de konuşmamız gerekiyor. Teknoloji Bağımlılığı, Dijital Güvenlik ve Sosyal Medya Çalışma Grubumuz var. Yine çok önemli olacak bir grup. Prof. Dr. Levent Eraslan hocamız var, onun başkanlığında özellikle çocuklara, ailelere yönelik sosyal medya kullanımıyla ilgili önemli konferans yapacak. Yine su ile ilgili çalışmalar yapacağız. Çalışma gruplarımız, gündemi ve Ankara'nın unutulan değerlerini hatırlatmak için çalışıyor.” Pandemiye rağmen Çalışma gruplarının pandemi günlerinde zoom üzerinden iyi güzel programlar gerçekleştirdiğini kaydeden Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, son olarak şunları söyledi: “Yavaş yavaş yüz yüze çalışmalara başlıyoruz. Kent Konseyi deyince özetle çalışma grupları geliyor. Ortak Akıl, burada 20 kişi oturup karar vermiyor. Eğitimlerimiz oluyor. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili çalışma yapılıyor. Üyelerimize sosyal medya eğitimi veriyoruz.”

ANKHABER

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, “Kent Konseyi, şehre sahip çıkmak isteyenlerin buluştuğu bir yer” dedi.

Basa, Konseyi anlatırken şunları kaydetti:

“20 kişilik bir yürütme kuruluyuz ama ortak akılda 28 çalışma grubumuz, 3 meclisimizde 2 bin gönüllü bulunuyor. 550'ye yakın genel kurul bileşenimiz var ama bunların haricinde de kente dair söz almak isteyenleri çalışma gruplarına dahil ediyoruz.”

Çalışma Grupları

Kent Konseyinin çalışmalarını örnekleriyle anlatan Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, “Engelli Meclisimiz, ‘otobüs duraklarında engelli varsa şoförü uyaracak bir sistem nasıl gelişir’i konuştu. Bisiklet meclisimiz, ‘bisiklet yolu’nu gündeme getirdi. Şimdi üniversiteler birbirine bağlanıyor.” diyerek şöyle devam etti:

“Biz bugüne kadar 10 tavsiye kararı yazdık, bunların hepsi de çalışma gruplarından çıkan sonuçlar, belediyeye iletiyoruz. Ticari işler planlaması, bir mahallede 10 kuaför olmasın diye çalışırken, Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubumuz, tıbbi atıkların eczaneler üzerinden nasıl toplanabileceğine çalışıyor. Bunlar sadece kendileri değil, Ankara'da konu ile ilgili paydaşlarla görüşüyor.”

Her konu gündemde

“Spor Çalışma Grubumuz, 360 amatör spor kulübü pandeminin etkilerini nasıl atlatırı konuşuyor.” diyen ve birçok kente stadyumlar yapılıp açılırken Ankara’nın neden statsız kaldığının da sorgulandığını belirten Süleyman Basa, diğer çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Hayvan Hakları Çalışma Grubumuz, mobil kısırlaştırma üzerine konuştu. 100 Yıllar Çalışma Grubu'nu da kurduk. Bu çok önemli olacak. Kaybolmuş işleri de konuşmamız gerekiyor. Teknoloji Bağımlılığı, Dijital Güvenlik ve Sosyal Medya Çalışma Grubumuz var. Yine çok önemli olacak bir grup. Prof. Dr. Levent Eraslan hocamız var, onun başkanlığında özellikle çocuklara, ailelere yönelik sosyal medya kullanımıyla ilgili önemli konferans yapacak. Yine su ile ilgili çalışmalar yapacağız. Çalışma gruplarımız, gündemi ve Ankara'nın unutulan değerlerini hatırlatmak için çalışıyor.”

Pandemiye rağmen

Çalışma gruplarının pandemi günlerinde zoom üzerinden iyi güzel programlar gerçekleştirdiğini kaydeden Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, son olarak şunları söyledi:

“Yavaş yavaş yüz yüze çalışmalara başlıyoruz. Kent Konseyi deyince özetle çalışma grupları geliyor. Ortak Akıl, burada 20 kişi oturup karar vermiyor. Eğitimlerimiz oluyor. Teknoloji bağımlılığı ile ilgili çalışma yapılıyor. Üyelerimize sosyal medya eğitimi veriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.