Dr. Metin Özaslan’dan ‘Yirmi İki’ vurgulu Bayram kutlaması

Kültür-Sanat 30.08.2022 - 10:12, Güncelleme: 30.08.2022 - 10:12
 

Dr. Metin Özaslan’dan ‘Yirmi İki’ vurgulu Bayram kutlaması

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili değerlendirme ve kutlama mesajında, yazarımız Güner Dinçaslan’ın kaleme aldığı ve Ankara Kulübü Derneği tarafından basılan “Yirmi İki” romanını da hatırlatarak, mutlaka okunmasını istedi.
Özaslan, “İstiklal Savaşımızın Son Noktası Büyük Taarruz’un 100. Yıldönümü Ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun! 100. Yıldönümünde Sakarya Savaşını Anlatan İlk Edebi Eser Olan "Yirmi İki" Romanımız Hayırlı Uğurlu Olsun...” dediği mesajında şu ifadelere yer verdi: Mustafa Kemal Paşa’yı bağrımıza bastığımız Kızılca Gün’ün ardından, tam altı yüz dört gün geçmişti. Atatürk’ün çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen “Melhame-i Kübra” ifadesi ile andığı Sakarya Meydan Muharebesi, 27 Aralık 1919’dan itibaren mazlum dünyanın kalbi niteliği kazanmış Ankara topraklarında başlamış, top sesleri Ankara semalarını inletiyordu. Görünürde, yüzlerce yıl valilerini atadığımız Yunanlılar ile savaşıyorduk. Oysa başta İngiltere olmak üzere yedi düvele karşı, en doğru ifadeyle emperyalizm canavarına karşı gırtlak gırtlağa bir mücadele veriyorduk. Savaşın kaderini Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 29 Ağustos günkü “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz.” emri değiştirmişti. Bu emir, sadece Sakarya savaşlarına yeni bir strateji getirmemiş, dünya savunma savaşlarına da yeni bir taktik kazandırarak, mazlum dünyanın umutlarını boşa çıkarmamıştı. Zira, sömürge veya yarı sömürge durumuna düşmüş tüm mazlum milletlerin; gözü, kulağı, kalbi, yüreği Ankara’daydı... Unutulmamalıdır ki, Ankara’mız ne 81 ilden herhangi biri, ne de alelade bir şehirdir. Gazi Şehir Ankara’mız Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı başkenti ve vitrini, Anadolu’nun kalkınma ve modernleşme lokomotifi, Milli Mücadele’nin başlangıcından bu yana ise mazlum dünyanın kalbi ve bir dünya başkentidir. Ankara Kulübü Derneği olarak, Seymenliğin kültür kodlarını gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra, Başkent’in yıllardır ihmal edilen tarihi olaylarını da edebiyat alanına kazandırma çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Yayınlarımızın böylesine bir boşluğu dolduracağı inancıyla Ankara topraklarında geçen İstiklal Savaşı’mızı çok önemli bir cephesini konu alan “Yirmi İki” romanını, Ankaralıların ve tüm vatandaşlarımızın seveceğini umut ediyor, iyi okumalar diliyorum.
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili değerlendirme ve kutlama mesajında, yazarımız Güner Dinçaslan’ın kaleme aldığı ve Ankara Kulübü Derneği tarafından basılan “Yirmi İki” romanını da hatırlatarak, mutlaka okunmasını istedi.

Özaslan, “İstiklal Savaşımızın Son Noktası Büyük Taarruz’un 100. Yıldönümü Ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

100. Yıldönümünde Sakarya Savaşını Anlatan İlk Edebi Eser Olan "Yirmi İki" Romanımız Hayırlı Uğurlu Olsun...” dediği mesajında şu ifadelere yer verdi:

Mustafa Kemal Paşa’yı bağrımıza bastığımız Kızılca Gün’ün ardından, tam altı yüz dört gün geçmişti. Atatürk’ün çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen “Melhame-i Kübra” ifadesi ile andığı Sakarya Meydan Muharebesi, 27 Aralık 1919’dan itibaren mazlum dünyanın kalbi niteliği kazanmış Ankara topraklarında başlamış, top sesleri Ankara semalarını inletiyordu. Görünürde, yüzlerce yıl valilerini atadığımız Yunanlılar ile savaşıyorduk. Oysa başta İngiltere olmak üzere yedi düvele karşı, en doğru ifadeyle emperyalizm canavarına karşı gırtlak gırtlağa bir mücadele veriyorduk.

Savaşın kaderini Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 29 Ağustos günkü “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz.” emri değiştirmişti. Bu emir, sadece Sakarya savaşlarına yeni bir strateji getirmemiş, dünya savunma savaşlarına da yeni bir taktik kazandırarak, mazlum dünyanın umutlarını boşa çıkarmamıştı. Zira, sömürge veya yarı sömürge durumuna düşmüş tüm mazlum milletlerin; gözü, kulağı, kalbi, yüreği Ankara’daydı...

Unutulmamalıdır ki, Ankara’mız ne 81 ilden herhangi biri, ne de alelade bir şehirdir. Gazi Şehir Ankara’mız Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı başkenti ve vitrini, Anadolu’nun kalkınma ve modernleşme lokomotifi, Milli Mücadele’nin başlangıcından bu yana ise mazlum dünyanın kalbi ve bir dünya başkentidir.

Ankara Kulübü Derneği olarak, Seymenliğin kültür kodlarını gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra, Başkent’in yıllardır ihmal edilen tarihi olaylarını da edebiyat alanına kazandırma çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Yayınlarımızın böylesine bir boşluğu dolduracağı inancıyla Ankara topraklarında geçen İstiklal Savaşı’mızı çok önemli bir cephesini konu alan “Yirmi İki” romanını, Ankaralıların ve tüm vatandaşlarımızın seveceğini umut ediyor, iyi okumalar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.