Dr. Metin Özaslan’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Güncel 25.07.2023 - 09:50, Güncelleme: 25.07.2023 - 09:50
 

Dr. Metin Özaslan’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Özaslan mesajında,“24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınında sansürün kaldırılarak basın mensuplarının ülkede daha demokratik şartlarda görev yapmaları açısından önemli bir adımın atıldığı, çok özel bir gündür.” dedi. Özaslan, “Basın, İletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en önemli aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Basın, Milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde belirtmektedir. Bu bağlamda, kamuoyunu aydınlatan, toplumların gözü, kulağı, sesi olan basının, özgür ve sansürsüz haberleri aktarabildiği, halkın gerçek ve tarafsız bilgiye ulaşabildiği nice bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandığı mesajının son bölümünde şu değerlendirmelerde bulundu: “Basında sansürün kaldırılışının 115'inci yıl dönümünde; gece gündüz demeden halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan, zor şartlarda işlerini büyük bir özveri ile yerine getiren vebasın özgürlüğü için mücadele veren, yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarında görev yapan tüm değerli gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, tüm emekçilere sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarı ve esenlikler diliyorum.”
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özaslan mesajında,“ 24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınında sansürün kaldırılarak basın mensuplarının ülkede daha demokratik şartlarda görev yapmaları açısından önemli bir adımın atıldığı, çok özel bir gündür.” dedi.

Özaslan, “Basın, İletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en önemli aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Basın, Milletin müşterek sesidir’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde belirtmektedir. Bu bağlamda, kamuoyunu aydınlatan, toplumların gözü, kulağı, sesi olan basının, özgür ve sansürsüz haberleri aktarabildiği, halkın gerçek ve tarafsız bilgiye ulaşabildiği nice bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandığı mesajının son bölümünde şu değerlendirmelerde bulundu:

“Basında sansürün kaldırılışının 115'inci yıl dönümünde; gece gündüz demeden halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan, zor şartlarda işlerini büyük bir özveri ile yerine getiren vebasın özgürlüğü için mücadele veren, yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajanslarında görev yapan tüm değerli gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, tüm emekçilere sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarı ve esenlikler diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.