Dr. Metin Özaslan'dan anma

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.03.2021 - 13:28, Güncelleme: 04.03.2021 - 13:28
 

Dr. Metin Özaslan'dan anma

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Rifat Börekçi için bir anma mesajı yayımladı. Özaslan, mesajında şöyle dedi: "Atatürk’ün Omuzdaşı, Ankara’nın Erdemli Müftüsü Rifat Börekçi’yi Rahmet ve Minnetle Anıyorum Milli mücadele ve inkılap hareketlerinin bütün safhalarında Ankara’nın yerlisi ve müftüsü sıfatıyla, Türk Kurtuluş Savaşı’na ve Mustafa Kemal Paşa’ya önemli desteklerde bulunan, şeyhülislâmın fetvalarına karşı fetva ile cevap verip milli mücadeleyi meşrulaştıran, 29 Ekim 1919'da kuruluşuna öncülük ettiği Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı, aydın din adamı Hemşehrimiz Mehmet Rıfat Börekçi’yi vefatının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum."

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Rifat Börekçi için bir anma mesajı yayımladı. Özaslan, mesajında şöyle dedi:

"Atatürk’ün Omuzdaşı, Ankara’nın Erdemli Müftüsü Rifat Börekçi’yi Rahmet ve Minnetle Anıyorum

Milli mücadele ve inkılap hareketlerinin bütün safhalarında Ankara’nın yerlisi ve müftüsü sıfatıyla, Türk Kurtuluş Savaşı’na ve Mustafa Kemal Paşa’ya önemli desteklerde bulunan, şeyhülislâmın fetvalarına karşı fetva ile cevap verip milli mücadeleyi meşrulaştıran, 29 Ekim 1919'da kuruluşuna öncülük ettiği Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı, aydın din adamı Hemşehrimiz Mehmet Rıfat Börekçi’yi vefatının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.