Dr. Metin Özaslan: Kızılcagün ateşi hiç sönmeyecek

Güncel 27.10.2023 - 12:19, Güncelleme: 27.10.2023 - 12:19
 

Dr. Metin Özaslan: Kızılcagün ateşi hiç sönmeyecek

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını ve Kızılcagün ateşinin hiç sönmeyeceğini belirterek, "Cumhuriyetin kalbi Başkent Ankara bir Atatürk, bir Cumhuriyet şehridir. Ankara Kulübü Seymenleri ve Bacıerenleri olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı heyecanına büyük bir gururla eşlik edeceğiz." dedi.
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Atatürk'ün direktifiyle 1932 yılında 'Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın' önceliğiyle Ankara kültürünü yaşatmak için kurulmuş olan Ankara Kulübü olarak, birbirini tamamlayan, biri olmazsa diğerlerinin anlamını yitireceği Atatürk, Başkent Ankara ve Cumhuriyet, bizim en temel değerlerimizdir." diyerek, 29 Ekim'de kutlanacak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı heyecanına Seymenler ve Bacıerenler olarak büyük bir gururla eşlik edeceklerini söyledi. 'CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ' Atatürk'ün Ankara’yı, 27 Aralık’tan itibaren tüm dünyanın dikkatle izlediği emperyalizm karşıtı mücadelenin merkezi ve mazlum dünyanın kalbi yaptığını belirten  Özaslan, "13 Ekim 1923'de  Başkent oluşu ve özellikle 29 Ekim 1923'de Cumhuriyetin kalbi olmasıyla birlikte Ankara, yeni ve alternatif bir medeniyet projesinin laboratuvarı ve Anadolu’nun kalkınma-modernleşme mücadelesinin lokomotifi olmuştur." diyerek, şöyle devam etti: "Ankara, Anadolu’nun sönmeyen bağımsızlık ve özgürlük ateşini taşıyan insanlarının kentidir. Ankara, tarih boyunca bağımsızlığın anlamını bilen ve bunun bedelini ödeyen bir kenttir. 11. yüzyıldan itibaren Oğuz-Türkmen gelenekleriyle geçmiş tarihin, inançların ve kültürel birikimin sonucunda oluşan güçlü ulusal duygular ile bağımsızlık ve özgürlük düşüncesi, Ahilik felsefesi çerçevesinde çalışma, üretim ve dayanışmayı temel alan köklü bir kent kültürü, Ankara ve Ankaralıların yaşam biçimi olmuştur. Ankara, milli mücadelenin doğuşunda ve başlangıcında olayları en doğru biçimde izlemiş, gerçekleri anında görmüş ve gerekli tavrı çekinmeden almıştır. Milli mücadelenin başlangıç günlerinde Ankaralılar, tarihlerinden gelen güçlü bir önsezi ve inançla Mustafa Kemal’i coşkulu biçimde karşıladıkları gibi, kurtuluş savaşında ve devrimler sırasında verdikleri olağanüstü destekle ve inançlı duruşla Atatürk’ün gönlünde özel bir yer kazanmışlardır. Bu değeri Mustafa Kemal; 'Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde müstesna bir yeri vardır' sözleriyle ifade etmiştir. Bugün modern ve güçlü bir ülkede başı dik şekilde yaşıyorsak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onu bağrına basan Ankaralı ecdadımız ve tüm şehitlerimiz sayesindedir. Tarihe ant olsun ki bizler de bu güzel vatanı ve cumhuriyeti onların bize açtıkları yolda, onların gösterdikleri ülküler ışığında sonsuza kadar yaşatacağız. Bu topraklarda Kızılcagün ateşi hiç sönmeyecek, Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara sevdamız artıp, eksilmeyecek.” Özaslan, sözlerini; "İnancın, milli mücadelenin ve zaferin bütünleştiği Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor ve gururla daha nice yüzyıllar dileyerek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyeti Türk milletine armağan eden Milli mücadelenin bütün kahramanlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadeleriyle tamamladı. 
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklarını ve Kızılcagün ateşinin hiç sönmeyeceğini belirterek, "Cumhuriyetin kalbi Başkent Ankara bir Atatürk, bir Cumhuriyet şehridir. Ankara Kulübü Seymenleri ve Bacıerenleri olarak Cumhuriyetimizin 100. yılı heyecanına büyük bir gururla eşlik edeceğiz." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Atatürk'ün direktifiyle 1932 yılında 'Seymenlik Geleneğini ve 27 Aralık Ruhunu Yaşatın' önceliğiyle Ankara kültürünü yaşatmak için kurulmuş olan Ankara Kulübü olarak, birbirini tamamlayan, biri olmazsa diğerlerinin anlamını yitireceği Atatürk, Başkent Ankara ve Cumhuriyet, bizim en temel değerlerimizdir." diyerek, 29 Ekim'de kutlanacak Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı heyecanına Seymenler ve Bacıerenler olarak büyük bir gururla eşlik edeceklerini söyledi.

'CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ'

Atatürk'ün Ankara’yı, 27 Aralık’tan itibaren tüm dünyanın dikkatle izlediği emperyalizm karşıtı mücadelenin merkezi ve mazlum dünyanın kalbi yaptığını belirten  Özaslan, "13 Ekim 1923'de  Başkent oluşu ve özellikle 29 Ekim 1923'de Cumhuriyetin kalbi olmasıyla birlikte Ankara, yeni ve alternatif bir medeniyet projesinin laboratuvarı ve Anadolu’nun kalkınma-modernleşme mücadelesinin lokomotifi olmuştur." diyerek, şöyle devam etti: "Ankara, Anadolu’nun sönmeyen bağımsızlık ve özgürlük ateşini taşıyan insanlarının kentidir. Ankara, tarih boyunca bağımsızlığın anlamını bilen ve bunun bedelini ödeyen bir kenttir. 11. yüzyıldan itibaren Oğuz-Türkmen gelenekleriyle geçmiş tarihin, inançların ve kültürel birikimin sonucunda oluşan güçlü ulusal duygular ile bağımsızlık ve özgürlük düşüncesi, Ahilik felsefesi çerçevesinde çalışma, üretim ve dayanışmayı temel alan köklü bir kent kültürü, Ankara ve Ankaralıların yaşam biçimi olmuştur. Ankara, milli mücadelenin doğuşunda ve başlangıcında olayları en doğru biçimde izlemiş, gerçekleri anında görmüş ve gerekli tavrı çekinmeden almıştır. Milli mücadelenin başlangıç günlerinde Ankaralılar, tarihlerinden gelen güçlü bir önsezi ve inançla Mustafa Kemal’i coşkulu biçimde karşıladıkları gibi, kurtuluş savaşında ve devrimler sırasında verdikleri olağanüstü destekle ve inançlı duruşla Atatürk’ün gönlünde özel bir yer kazanmışlardır. Bu değeri Mustafa Kemal; 'Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde müstesna bir yeri vardır' sözleriyle ifade etmiştir. Bugün modern ve güçlü bir ülkede başı dik şekilde yaşıyorsak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onu bağrına basan Ankaralı ecdadımız ve tüm şehitlerimiz sayesindedir. Tarihe ant olsun ki bizler de bu güzel vatanı ve cumhuriyeti onların bize açtıkları yolda, onların gösterdikleri ülküler ışığında sonsuza kadar yaşatacağız. Bu topraklarda Kızılcagün ateşi hiç sönmeyecek, Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara sevdamız artıp, eksilmeyecek.”

Özaslan, sözlerini; "İnancın, milli mücadelenin ve zaferin bütünleştiği Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor ve gururla daha nice yüzyıllar dileyerek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyeti Türk milletine armağan eden Milli mücadelenin bütün kahramanlarını, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadeleriyle tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.