Dr. Burhan Kurtuluş: Engeliler İçin Kaliteli ve Yaygın Hizmet Şart

Sağlık 06.12.2023 - 12:43, Güncelleme: 06.12.2023 - 12:43
 

Dr. Burhan Kurtuluş: Engeliler İçin Kaliteli ve Yaygın Hizmet Şart

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşturma açısından büyük önem taşıdığını belirten Kurtuluş, engellilere sunulan hizmetlerin aksatılmadan, kaliteli ve yaygın biçimde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
ANKHABER Milyonlarca insanın sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde pek çok etkinlik düzenlendi, açıklamalarda bulunuldu. Engelli dostu olarak bilinen ve bu unvanı Başhekimliğini yaptığı Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde engellilerin hizmet alımını ve hayatını kolaylaştırarak tescilleyen Başhekim, Öğretim Üyesi Dr. Burhan Kurtuluş, hizmetlerin kalıcı ve kaliteli olması için, izniyle kurulan ve himayesinde faaliyetlerini sürdüren Engelli Danışma Merkezi’ne de her türlü desteği sağladı.   DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI Başhekim Kurtuluş, Engeller Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda yer aldı ve değerlendirmelerde bulundu. Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan ve ekibinin düzenlediği etkinliğe katılan Burhan Kurtuluş, plaket takdiminde bulundu ve önemli mesajlar verdi.   FARKINDALIK ADINA ÖNEMLİ Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Öğretim Üyesi Dr. Burhan Kurtuluş, Engelliler Günü vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, “Bu çok özel gün, dünyada ve ülkemizdeki engellilerin sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması bakımından çok önemlidir” dedi.   KALİTELİ VE YAYGIN HİZMET 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşturma açısından büyük önem taşıdığını belirten Kurtuluş, şunları söyledi: “Engelli kardeşlerimiz toplumun ayrılmaz ve güçlü bir parçasıdır. Unutulmamalı ki engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Kaldı ki her sağlıklı insan da engelli adayıdır. Engelli olmak asla bir değildir ve öyle görülmemelidir. Onların toplumla uyumunu ve bütünleşmelerini sağlarken, bir gün kendimizin ya da yakınlarımızdan birinin de engelli olabileceğini düşünmemiz gerekir. İhtiyaç duydukları hizmetleri kaliteli ve yaygın biçimde sunmak, sorunlarını çözmek, sosyal hayata katılımlarına katkı sunmak hepimizin görevdir. Sağlık kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimize yönelik gerekli düzenlemeler ihmal edilmemelidir. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine esenlikler diliyorum.”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşturma açısından büyük önem taşıdığını belirten Kurtuluş, engellilere sunulan hizmetlerin aksatılmadan, kaliteli ve yaygın biçimde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

ANKHABER

Milyonlarca insanın sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde pek çok etkinlik düzenlendi, açıklamalarda bulunuldu.

Engelli dostu olarak bilinen ve bu unvanı Başhekimliğini yaptığı Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde engellilerin hizmet alımını ve hayatını kolaylaştırarak tescilleyen Başhekim, Öğretim Üyesi Dr. Burhan Kurtuluş, hizmetlerin kalıcı ve kaliteli olması için, izniyle kurulan ve himayesinde faaliyetlerini sürdüren Engelli Danışma Merkezi’ne de her türlü desteği sağladı.

 

DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILDI

Başhekim Kurtuluş, Engeller Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda yer aldı ve değerlendirmelerde bulundu.

Engelli Hakları Federasyonu Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Engelli Danışma Merkezi Sorumlusu Ali Daştan ve ekibinin düzenlediği etkinliğe katılan Burhan Kurtuluş, plaket takdiminde bulundu ve önemli mesajlar verdi.

 

FARKINDALIK ADINA ÖNEMLİ

Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Öğretim Üyesi Dr. Burhan Kurtuluş, Engelliler Günü vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, “Bu çok özel gün, dünyada ve ülkemizdeki engellilerin sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması bakımından çok önemlidir” dedi.

 

KALİTELİ VE YAYGIN HİZMET

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sağlıklı ve huzurlu bir toplum oluşturma açısından büyük önem taşıdığını belirten Kurtuluş, şunları söyledi:

“Engelli kardeşlerimiz toplumun ayrılmaz ve güçlü bir parçasıdır. Unutulmamalı ki engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Kaldı ki her sağlıklı insan da engelli adayıdır. Engelli olmak asla bir değildir ve öyle görülmemelidir. Onların toplumla uyumunu ve bütünleşmelerini sağlarken, bir gün kendimizin ya da yakınlarımızdan birinin de engelli olabileceğini düşünmemiz gerekir. İhtiyaç duydukları hizmetleri kaliteli ve yaygın biçimde sunmak, sorunlarını çözmek, sosyal hayata katılımlarına katkı sunmak hepimizin görevdir.

Sağlık kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimize yönelik gerekli düzenlemeler ihmal edilmemelidir. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine esenlikler diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.