DOST-DER Alanya'da Sanat ve Doğayı Tek Çatı Altında Topladı

Kültür-Sanat 03.09.2022 - 10:53, Güncelleme: 03.09.2022 - 10:53
 

DOST-DER Alanya'da Sanat ve Doğayı Tek Çatı Altında Topladı

Sema KUMRULU / Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nı Doğa ile birleştirerek Doğa Sanat Turizm Derneği (DOST-DER) çatısı altında toplayan Başkan Şafak Kuru ile Alanya'da kendi mekanı olan Black Moon'da sohbet gerçekleştirdik
Şafak Bey DOST-DER olarak neler amaçlıyorsunuz? Doğa Sanat ve Turizm Derneği doğa ve sanatseverleri bir araya getiren bir dernek kuruluşuyuz.  Amacımız öncelikle önemli günlerde etkinlikler düzenlemek, üyelerimize istihdam sağlamak ve sanatçı dostları bir araya toplamak. 2021 Eylül ayında kurulan, kamu yararına çalışan bir derneğiz. Tüzüğümüz içerisinde olan trekking, dağ yürüyüşleri, her türlü spor alanında doğa severleri bir araya getiriyoruz. Türk Halk müziği, Türk sanat müziği, sinema, tiyatro, resim, heykel, dallarında da eğitim vererek sanatçı yetiştirmeye çalışıyoruz. En büyük projelerimizden birisi ise Alanya toprağından elde ettiğimiz çamuru işleyip çini, seramik dalında sanata dönüştürüp 80 ev hanımına iş imkanı sağlamak. AB fonları, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kanalı ile dosyalarımızı hazırlıyoruz. Büyük bir ihtimalle projemizi gerçekleştireceğiz. Eylül ayında Kızılkule'de uluslararası resim sergisi açacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Konaklı'da bulunan tarihi Şarapsa Hanı'nı kültür merkezi haline getirmek için görüşmelerimize başladık. Ayrıca Alanya Kalesi'nde bulunan Tophane Mahallesi'ndeki tarihi Rum evlerinin restorasyonu yapılıp, butik semt haline getirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. En büyük hayalim ise Piyanist Fazıl Say'ın Alanya Kalesi Kızılkule'de piyano resitali vermesi. İnşallah dernek olarak onu da gerçekleştireceğiz. Geçen 1 yıl içinde ne gibi çalışmalarınız oldu? Orman Haftası'nda, Orman Bakanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla ağaç dikme kampanyası düzenledik. Antalya Belediyesi ile görüşerek el sanatlarına yönelik iş kurmaları için 1500 ev hanımına mikro kredi vermeye çalıştık. 'Dünya Sanat Günü'nde resim, çini ve el emeği ürünlerinin sergilendiği etkinlikte Alanyalılarla bir araya geldik. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında, Alanya'da yaşayan gençlere, burada eğitim gören yabancı kardeşlerimize Atatürk'ün  'Nutuk'  adlı eserini hediye ettik. Derneğimiz, sanat ve doğa çalışmalarıyla sanat ve sanatçının yanında olacak. Yönetim Kurulu üyelerimizle çok güzel çalışmalar yaparak kazandıracağız. DOST-DER Başkanı Şafak Kuru'ya nazik daveti ve söyleşimiz için çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Alanya Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nı Doğa ile birleştirerek Doğa Sanat Turizm Derneği (DOST-DER) çatısı altında toplayan Başkan Şafak Kuru ile Alanya'da kendi mekanı olan Black Moon'da sohbet gerçekleştirdik

Şafak Bey DOST-DER olarak neler amaçlıyorsunuz?

Doğa Sanat ve Turizm Derneği doğa ve sanatseverleri bir araya getiren bir dernek kuruluşuyuz.  Amacımız öncelikle önemli günlerde etkinlikler düzenlemek, üyelerimize istihdam sağlamak ve sanatçı dostları bir araya toplamak. 2021 Eylül ayında kurulan, kamu yararına çalışan bir derneğiz. Tüzüğümüz içerisinde olan trekking, dağ yürüyüşleri, her türlü spor alanında doğa severleri bir araya getiriyoruz. Türk Halk müziği, Türk sanat müziği, sinema, tiyatro, resim, heykel, dallarında da eğitim vererek sanatçı yetiştirmeye çalışıyoruz. En büyük projelerimizden birisi ise Alanya toprağından elde ettiğimiz çamuru işleyip çini, seramik dalında sanata dönüştürüp 80 ev hanımına iş imkanı sağlamak. AB fonları, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Kanalı ile dosyalarımızı hazırlıyoruz. Büyük bir ihtimalle projemizi gerçekleştireceğiz. Eylül ayında Kızılkule'de uluslararası resim sergisi açacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Konaklı'da bulunan tarihi Şarapsa Hanı'nı kültür merkezi haline getirmek için görüşmelerimize başladık. Ayrıca Alanya Kalesi'nde bulunan Tophane Mahallesi'ndeki tarihi Rum evlerinin restorasyonu yapılıp, butik semt haline getirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. En büyük hayalim ise Piyanist Fazıl Say'ın Alanya Kalesi Kızılkule'de piyano resitali vermesi. İnşallah dernek olarak onu da gerçekleştireceğiz.

Geçen 1 yıl içinde ne gibi çalışmalarınız oldu?

Orman Haftası'nda, Orman Bakanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla ağaç dikme kampanyası düzenledik. Antalya Belediyesi ile görüşerek el sanatlarına yönelik iş kurmaları için 1500 ev hanımına mikro kredi vermeye çalıştık. 'Dünya Sanat Günü'nde resim, çini ve el emeği ürünlerinin sergilendiği etkinlikte Alanyalılarla bir araya geldik. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında, Alanya'da yaşayan gençlere, burada eğitim gören yabancı kardeşlerimize Atatürk'ün  'Nutuk'  adlı eserini hediye ettik.

Derneğimiz, sanat ve doğa çalışmalarıyla sanat ve sanatçının yanında olacak. Yönetim Kurulu üyelerimizle çok güzel çalışmalar yaparak kazandıracağız.

DOST-DER Başkanı Şafak Kuru'ya nazik daveti ve söyleşimiz için çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.