Devlet Sert’ten banka promosyonu uyarısı

Çalışma Hayatı 24.09.2022 - 15:49, Güncelleme: 24.09.2022 - 15:49
 

Devlet Sert’ten banka promosyonu uyarısı

Bankalar tarafından ödenen maaş promosyonlarının bir an önce güncellenmesi gerektiği çağrısında bulunan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Banka promosyonlarının güncellenmesi konusunda kurumlarda yapılan işlemler ve bankalar arası rekabet çalışma barışını zedeliyor” dedi.
Devlet Sert, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada banka promosyonlarının güncellenmesi konusunda bir dağınıklık yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Son aylarda oldukça yüksek seyreden enflasyon ve beraberinde gelen alım gücü düşüklüğü işçi ücretlerinde de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Hayat pahalılığı karşısında çalışanlar adına bankalarla yapılmış olan promosyon sözleşmelerinin acil olarak güncellenmesi çağrısında bulunmuştuk. Gelinen süreç itibariyle görüyoruz ki bu güncellemeler yapılırken özellikle dağınık seyreden süreç, kurumlardaki iş barışını da bozuyor. Bankalar arası rekabet yaşanırken, farklı kurumlarda aynı işi yapan ve aynı ücreti alan çalışanlar, değişik bankalarla yapılan promosyon güncellemelerinde farklı farklı rakamlarla karşılaşıyor ve kıyas yapılıyor. Kimi kurumlarda olağanüstü yüksek rakamlara güncelleme yapılırken, bazı kurumlarda eski değerlerde kalan güncellenmiş banka promosyonları görüyoruz. Tüm bunlar çalışma barışını, iş yerlerindeki huzuru bozan, çalışanların kendi aldıkları promosyonları bir başkası ile kıyas yaptıkları bir ortamı da beraberinde getirmiştir. Eski sözleşmelerin iptal edilerek günümüz enflasyon ve  alım  gücü  endeksleri ölçüsünde güncellenmesi gerekiyor. Ama bu yapılırken, oluşturulacak net kıstaslarla borsa kurulmasının önüne geçilmesi, bankaların değil, çalışanların kazançlı çıkması sağlanmalıdır. “YETKİLİ SENDİKALAR TARAFTIR, GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINMALIDIR” Kurum ve kuruluşlarda yeni banka promosyon sözleşmesi yapılırken yetkili sendikaların çalışanlar adına taraf olduğunu bir kez daha hatırlatan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, güncelleme anlaşmaları imzalanırken yetkili sendikaların görüşlerinin alınması gereğinin de altını çizdi.
Bankalar tarafından ödenen maaş promosyonlarının bir an önce güncellenmesi gerektiği çağrısında bulunan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Banka promosyonlarının güncellenmesi konusunda kurumlarda yapılan işlemler ve bankalar arası rekabet çalışma barışını zedeliyor” dedi.

Devlet Sert, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada banka promosyonlarının güncellenmesi konusunda bir dağınıklık yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Son aylarda oldukça yüksek seyreden enflasyon ve beraberinde gelen alım gücü düşüklüğü işçi ücretlerinde de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Hayat pahalılığı karşısında çalışanlar adına bankalarla yapılmış olan promosyon sözleşmelerinin acil olarak güncellenmesi çağrısında bulunmuştuk. Gelinen süreç itibariyle görüyoruz ki bu güncellemeler yapılırken özellikle dağınık seyreden süreç, kurumlardaki iş barışını da bozuyor.
Bankalar arası rekabet yaşanırken, farklı kurumlarda aynı işi yapan ve aynı ücreti alan çalışanlar, değişik bankalarla yapılan promosyon güncellemelerinde farklı farklı rakamlarla karşılaşıyor ve kıyas yapılıyor.
Kimi kurumlarda olağanüstü yüksek rakamlara güncelleme yapılırken, bazı kurumlarda eski değerlerde kalan güncellenmiş banka promosyonları görüyoruz.
Tüm bunlar çalışma barışını, iş yerlerindeki huzuru bozan, çalışanların kendi aldıkları promosyonları bir başkası ile kıyas yaptıkları bir ortamı da beraberinde getirmiştir.
Eski sözleşmelerin iptal edilerek günümüz enflasyon ve  alım  gücü  endeksleri ölçüsünde güncellenmesi gerekiyor. Ama bu yapılırken, oluşturulacak net kıstaslarla borsa kurulmasının önüne geçilmesi, bankaların değil, çalışanların kazançlı çıkması sağlanmalıdır.
“YETKİLİ SENDİKALAR TARAFTIR, GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINMALIDIR”
Kurum ve kuruluşlarda yeni banka promosyon sözleşmesi yapılırken yetkili sendikaların çalışanlar adına taraf olduğunu bir kez daha hatırlatan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, güncelleme anlaşmaları imzalanırken yetkili sendikaların görüşlerinin alınması gereğinin de altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.