Devlet Sert’ten ‘9. Yargı Paketi’ İçin Önemli Çağrı

Çalışma Hayatı 09.05.2024 - 11:38, Güncelleme: 09.05.2024 - 11:38
 

Devlet Sert’ten ‘9. Yargı Paketi’ İçin Önemli Çağrı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddete karşı da ‘cezasızlık algısının’ ortadan kaldırılmasını bekliyoruz… Paket TBMM’de görüşülürken tüm siyasi partiler sağlıkta şiddete karşı ortak tavır göstermelidir” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen 9. Yargı paketi için çağrıda bulundu. Devlet Sert, paket içine konulacak düzenlemeler arasında sağlıkta şiddete karşı cezasızlık algısını giderecek caydırıcı düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu hatırlattı, tüm siyasi partileri ortak tavır göstermeye davet etti. Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: SERT VE CAYDIRICI DÜZENLEME GEREKİYOR “Hazırlıkları Adalet Bakanlığı tarafından sürdürülen 9. Yargı Paketi’nde yer alması planlanan pek çok düzenleme özellikle toplumda kangren haline gelmiş ve cezasızlık algısı ile suç işleme cesareti veren adli olaylarla ilgili olarak umut vericidir. Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’un TBMM’de ilgili komisyonlarda yapmış olduğu açıklamalar ışığında bizlerde özellikle sağlıkta şiddet olayları karşısında oluşan “cezasızlık algısını” giderecek sert ve caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz. Sağlıkçılara, sosyal hizmet alanında çalışanlara yönelen ve çoğu yaralama bazen de cinayet ile sonuçlanan şiddet olayları karşısında özellikle darp olaylarında gözaltına alınan failler ifadelerinin ardından serbest bırakılmaktadır. Bu da başka saldırganlara cüret kazandırmakta, nasıl olsa ceza verilmiyor algısı ile sağlıkçıya şiddeti artırmaktadır. CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALDIRILMALI Hazırlanan 9. Yargı Paketi içinde yer alan “Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması çalışmaları” kapsamına sağlıkta şiddet olaylarının da dahil edilmesi gerekiyor. Hem sağlık çalışanlarının hem de sağlık kuruluşlarından hizmet alan vatandaşların etkilendiği bu şiddet olaylarının oluşturduğu travma, biz sağlık çalışanlarını her sabah ya da  her nöbette evlerimizden helallik alarak çıkma noktasına getirmiştir. Sağlıkta şiddetin önlenmesi açısından sert ve caydırıcı tedbirlerin alınmadığı her gün sağlık çalışanları canları ile görevleri arasında kalmaya devam edecektir. Bu yasal düzenlemenin TBMM’deki görüşmeleri sırasında tüm siyasi partileri sağlıkta şiddet olaylarına karşı ortak tavır almaya davet ediyoruz”
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yaptığı açıklamada, “Sağlıkta şiddete karşı da ‘cezasızlık algısının’ ortadan kaldırılmasını bekliyoruz… Paket TBMM’de görüşülürken tüm siyasi partiler sağlıkta şiddete karşı ortak tavır göstermelidir” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen 9. Yargı paketi için çağrıda bulundu.

Devlet Sert, paket içine konulacak düzenlemeler arasında sağlıkta şiddete karşı cezasızlık algısını giderecek caydırıcı düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu hatırlattı, tüm siyasi partileri ortak tavır göstermeye davet etti.

Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

SERT VE CAYDIRICI DÜZENLEME GEREKİYOR

“Hazırlıkları Adalet Bakanlığı tarafından sürdürülen 9. Yargı Paketi’nde yer alması planlanan pek çok düzenleme özellikle toplumda kangren haline gelmiş ve cezasızlık algısı ile suç işleme cesareti veren adli olaylarla ilgili olarak umut vericidir.

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’un TBMM’de ilgili komisyonlarda yapmış olduğu açıklamalar ışığında bizlerde özellikle sağlıkta şiddet olayları karşısında oluşan “cezasızlık algısını” giderecek sert ve caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz.

Sağlıkçılara, sosyal hizmet alanında çalışanlara yönelen ve çoğu yaralama bazen de cinayet ile sonuçlanan şiddet olayları karşısında özellikle darp olaylarında gözaltına alınan failler ifadelerinin ardından serbest bırakılmaktadır. Bu da başka saldırganlara cüret kazandırmakta, nasıl olsa ceza verilmiyor algısı ile sağlıkçıya şiddeti artırmaktadır.

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALDIRILMALI

Hazırlanan 9. Yargı Paketi içinde yer alan “Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması çalışmaları” kapsamına sağlıkta şiddet olaylarının da dahil edilmesi gerekiyor. Hem sağlık çalışanlarının hem de sağlık kuruluşlarından hizmet alan vatandaşların etkilendiği bu şiddet olaylarının oluşturduğu travma, biz sağlık çalışanlarını her sabah ya da  her nöbette evlerimizden helallik alarak çıkma noktasına getirmiştir.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi açısından sert ve caydırıcı tedbirlerin alınmadığı her gün sağlık çalışanları canları ile görevleri arasında kalmaya devam edecektir. Bu yasal düzenlemenin TBMM’deki görüşmeleri sırasında tüm siyasi partileri sağlıkta şiddet olaylarına karşı ortak tavır almaya davet ediyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.