DEVLET SERT, Siyonist İsrail’in Gazze’de Giriştiği Soykırımda Hastaneleri Ve Ambulansları Hedef Almasına Tepki Gösterdi

Güncel 16.10.2023 - 11:23, Güncelleme: 16.10.2023 - 11:23
 

DEVLET SERT, Siyonist İsrail’in Gazze’de Giriştiği Soykırımda Hastaneleri Ve Ambulansları Hedef Almasına Tepki Gösterdi

Eli kanlı terör devleti İsrail’in bir kez daha Gazze’de sivilleri hedef alarak başlattığı ve soykırıma ulaşan saldırılarda hastaneleri ve yaralı taşıyan ambulansları füzelerle vurmasına büyük tepki gösteren HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, yaşananların savaş hukuku da dahil tüm insan hak ve hürriyetlerine aykırı olduğunu belirterek, uluslararası toplumun savaş suçu işleyen İsrail’e karşı yaptırımda bulunmasını istedi.
Devlet Sert, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ümmet adına Mesci-i Aksa ve Kudüs’ün emanetine sahip çıktıkları için terör devleti İsrail’in her daim hedefinde olan Filistinli kardeşlerimize karşı başlatılan ve soykırım derecesine ulaşan saldırılarda sivil halkın yanı sıra hastanelerin ve yaralı taşıyan ambülansların da hedef  alındığını dehşetle takip ediyoruz. Bugüne kadar dünyanın gördüğü hiçbir savaşta yaralılar, hastaneler, hasta taşıyan araçlar-ambülanslar ve sağlık ekipleri doğrudan hedef alınmamıştır.Ama bugün yaşanan soykırımda Siyonist İsrail gözünü kırpmadan sivil halkı öldürüyor, yaralıları bombalıyor, ambulansları vuruyor, hastanelere bomba-füze yağdırıyor. Bize ulaşan bilgilere göre  şu ana kadar yaralı taşıyan  13 ambülans doğrudan hedef alınarak vuruldu. Gazzeli Müslümanları evlerinden barklarından çıkarmak için hem süre verip, hem de şehri terk etmek üzere yola düşen Filistinlilerin tepesine bomba yağdıran İsrail, hastanelere sığınan sivil halkı yok etmek için sağlık kurumlarını füze ile vurmaktan, yaralı taşıyan ambulanslara saldırmaktan imtina etmiyor. Hiçbir insan hakkını-hukukunu tanımayan üstelik savaş hukukunu da çiğneyen İsrail için uluslararası topluma, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. Sebep ne olursa olsun sivillere, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara dokunulamaz. Yaralılara saldırılamaz. Sağlık kuruluşları bombalanamaz. Çatışmaların yaşandıkları bölgelerde dahi geçiş üstünlükleri olan ambulanslar vurulamaz.Özellikle Gazze’de canlarını dişlerine takarak yaralıları tedavi etmek için hastaneleri terk etmeyen sağlık çalışanlarının tepelerine bomba yağdırılamaz. Tüm bunlar insanlık suçudur, bütün yaşananlar savaş hukukuna aykırıdır. Saldırıların başladığı günden beri hasta taşıyan ambülans şoförlerinin kullandıkları araçların önlerinde yorgunluktan bayıldıklarını büyük üzüntü ile izledik. Doktorların ilaç ve malzeme yetersizliği yüzünden ameliyat yapamadıklarını hastaları ile birlikte ölümü beklediklerini dehşetle takip ediyoruz. Bu zulme, bu insanlık suçuna dünya dur demelidir. Hasta, yaralı ve cenaze hukukunu hiçe sayan İsrail’e uluslararası sağlık kuruluşları hep birlikte karşı çıkmalıdır.”
Eli kanlı terör devleti İsrail’in bir kez daha Gazze’de sivilleri hedef alarak başlattığı ve soykırıma ulaşan saldırılarda hastaneleri ve yaralı taşıyan ambulansları füzelerle vurmasına büyük tepki gösteren HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, yaşananların savaş hukuku da dahil tüm insan hak ve hürriyetlerine aykırı olduğunu belirterek, uluslararası toplumun savaş suçu işleyen İsrail’e karşı yaptırımda bulunmasını istedi.

Devlet Sert, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ümmet adına Mesci-i Aksa ve Kudüs’ün emanetine sahip çıktıkları için terör devleti İsrail’in her daim hedefinde olan Filistinli kardeşlerimize karşı başlatılan ve soykırım derecesine ulaşan saldırılarda sivil halkın yanı sıra hastanelerin ve yaralı taşıyan ambülansların da hedef  alındığını dehşetle takip ediyoruz.

Bugüne kadar dünyanın gördüğü hiçbir savaşta yaralılar, hastaneler, hasta taşıyan araçlar-ambülanslar ve sağlık ekipleri doğrudan hedef alınmamıştır.Ama bugün yaşanan soykırımda Siyonist İsrail gözünü kırpmadan sivil halkı öldürüyor, yaralıları bombalıyor, ambulansları vuruyor, hastanelere bomba-füze yağdırıyor. Bize ulaşan bilgilere göre  şu ana kadar yaralı taşıyan  13 ambülans doğrudan hedef alınarak vuruldu.

Gazzeli Müslümanları evlerinden barklarından çıkarmak için hem süre verip, hem de şehri terk etmek üzere yola düşen Filistinlilerin tepesine bomba yağdıran İsrail, hastanelere sığınan sivil halkı yok etmek için sağlık kurumlarını füze ile vurmaktan, yaralı taşıyan ambulanslara saldırmaktan imtina etmiyor.

Hiçbir insan hakkını-hukukunu tanımayan üstelik savaş hukukunu da çiğneyen İsrail için uluslararası topluma, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz.

Sebep ne olursa olsun sivillere, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara dokunulamaz. Yaralılara saldırılamaz. Sağlık kuruluşları bombalanamaz. Çatışmaların yaşandıkları bölgelerde dahi geçiş üstünlükleri olan ambulanslar vurulamaz.Özellikle Gazze’de canlarını dişlerine takarak yaralıları tedavi etmek için hastaneleri terk etmeyen sağlık çalışanlarının tepelerine bomba yağdırılamaz.

Tüm bunlar insanlık suçudur, bütün yaşananlar savaş hukukuna aykırıdır.

Saldırıların başladığı günden beri hasta taşıyan ambülans şoförlerinin kullandıkları araçların önlerinde yorgunluktan bayıldıklarını büyük üzüntü ile izledik. Doktorların ilaç ve malzeme yetersizliği yüzünden ameliyat yapamadıklarını hastaları ile birlikte ölümü beklediklerini dehşetle takip ediyoruz.

Bu zulme, bu insanlık suçuna dünya dur demelidir.

Hasta, yaralı ve cenaze hukukunu hiçe sayan İsrail’e uluslararası sağlık kuruluşları hep birlikte karşı çıkmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.