DEVLET SERT: 15 Temmuz’da sağlık çalışanlarının bombalar altındaki kahraman mücadelesi tarihe altın harflerle geçti

Güncel 14.07.2023 - 15:53, Güncelleme: 14.07.2023 - 15:53
 

DEVLET SERT: 15 Temmuz’da sağlık çalışanlarının bombalar altındaki kahraman mücadelesi tarihe altın harflerle geçti

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak devletimize karşı girişilen her türlü darbe ve kalkışmanın karşısına dağ gibi siper oluruz” dedi.
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, 15 Temmuz hain darbesinin 7. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe gecesi özellikle sağlık çalışanlarının bombalar, mermiler altında verdiği kahramanca mücadelenin tarihe altın harflerle geçtiğini söyledi. Sert, “ Sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak devletimize karşı girişilecek her türlü darbe ve kalkışmanın karşısında dağ gibi siper oluruz. Bundan kimsenin en ufak tereddüttü olmasın” dedi. Sert yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “ Öncelikle 15 Temmuz hain darbesinin 7. yılında, bu darbe girişimi de dahil tüm darbeleri, tüm demokrasi dışı fiilleri kınıyor ve bu aziz milletin bir daha demokrasi tarihimize geçen darbelerle karşı karşıya kalmamasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. O kara gecede özellikle sağlık işçilerinin darbenin ilk anından itibaren görev yerlerine koşarak yağan bombalar, mermiler altında hiç tereddüt etmeden can kurtarmaya, yaralı ve şehit taşımaya çalışmaları, canlarını hiçe sayarak ambulanslarla olay yerlerinden sürüne sürüne tahliyeler gerçekleştirmeleri, Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. Bundan dolayı o gece gözünü kırpmadan yaralı ve şehit taşıyan, karşılayan, acil sağlık müdahalelerine yardım eden sağlık işçilerimize, darbe gecesinin şiddeti karşısında Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde bulunan çocuklarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi sakinleştirmeye çalışan, onların zarar görmemesi için canlarını hiçe sayan sosyal hizmet çalışanlarımızı teker teker ve yeniden kutluyorum. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak devletimize ve milli iradeye karşı girişilen ve girişilecek olan tüm darbe ve kalkışmaların karşısında dağ gibi durduk, yine dururuz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. 15 Temmuz hain kalkışmasını işbirlikçileri ile birlikte planlayan hain FETÖ zihniyeti,  ülkesi için, vatanını korumak için birleşen milletin iradesine duvara çarpar gibi çarpmıştır.  FETÖ bir zihniyettir ve ülkemize, devletimize karşı hain emeller besleyecek her kötü zihniyetin bundan ders alması gerekmektedir. 15 Temmuz darbesi de dahil olmak üzere, demokrasimize yöneltilen her türlü girişim, kalkışma ve darbeyi unutmayacağız, nesillerimize de unutturmayacağız.  O gece vatanını ve millet iradesini korumak için şehadete koşan kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.”
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak devletimize karşı girişilen her türlü darbe ve kalkışmanın karşısına dağ gibi siper oluruz” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, 15 Temmuz hain darbesinin 7. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe gecesi özellikle sağlık çalışanlarının bombalar, mermiler altında verdiği kahramanca mücadelenin tarihe altın harflerle geçtiğini söyledi. Sert, “ Sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak devletimize karşı girişilecek her türlü darbe ve kalkışmanın karşısında dağ gibi siper oluruz. Bundan kimsenin en ufak tereddüttü olmasın” dedi. Sert yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“ Öncelikle 15 Temmuz hain darbesinin 7. yılında, bu darbe girişimi de dahil tüm darbeleri, tüm demokrasi dışı fiilleri kınıyor ve bu aziz milletin bir daha demokrasi tarihimize geçen darbelerle karşı karşıya kalmamasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.

O kara gecede özellikle sağlık işçilerinin darbenin ilk anından itibaren görev yerlerine koşarak yağan bombalar, mermiler altında hiç tereddüt etmeden can kurtarmaya, yaralı ve şehit taşımaya çalışmaları, canlarını hiçe sayarak ambulanslarla olay yerlerinden sürüne sürüne tahliyeler gerçekleştirmeleri, Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldı. Bundan dolayı o gece gözünü kırpmadan yaralı ve şehit taşıyan, karşılayan, acil sağlık müdahalelerine yardım eden sağlık işçilerimize, darbe gecesinin şiddeti karşısında Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde bulunan çocuklarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi sakinleştirmeye çalışan, onların zarar görmemesi için canlarını hiçe sayan sosyal hizmet çalışanlarımızı teker teker ve yeniden kutluyorum.

Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak devletimize ve milli iradeye karşı girişilen ve girişilecek olan tüm darbe ve kalkışmaların karşısında dağ gibi durduk, yine dururuz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın.

15 Temmuz hain kalkışmasını işbirlikçileri ile birlikte planlayan hain FETÖ zihniyeti,  ülkesi için, vatanını korumak için birleşen milletin iradesine duvara çarpar gibi çarpmıştır.  FETÖ bir zihniyettir ve ülkemize, devletimize karşı hain emeller besleyecek her kötü zihniyetin bundan ders alması gerekmektedir.

15 Temmuz darbesi de dahil olmak üzere, demokrasimize yöneltilen her türlü girişim, kalkışma ve darbeyi unutmayacağız, nesillerimize de unutturmayacağız.  O gece vatanını ve millet iradesini korumak için şehadete koşan kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.