Dericizade Faruk Küçük, eşsiz koleksiyonunu bağışladı

Kültür-Sanat 14.10.2023 - 08:27, Güncelleme: 14.10.2023 - 08:27
 

Dericizade Faruk Küçük, eşsiz koleksiyonunu bağışladı

50 yılı aşkın süre baba mesleği dericilikle uğraşan ve çeyrek asır önce işleri çocuklarına devreden, o günden bu yana Ankara ve Atatürk konulu fotoğraf, kitap ve belgeler toplamaya başlayan Faruk Küçük, oluşturduğu benzersiz koleksiyonu bağışlarken mutluluğunu dile getirdi…
ANKHABER Ankara ve Atatürk konusunda en geniş fotoğraf arşivine sahip olan Dericizade Faruk Küçük, düzenlenen imza töreniyle yaklaşık 12 bin 500 fotoğraf ile 2 bin 500 kitap, dergi ve gazeteden oluşan koleksiyonunu Türk Tarih Kurumu’na bağışladı. Koleksiyonun devrine ilişkin protokol imza töreninde konuşan Faruk Küçük, “Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Gözüm arkada kalmayacak.” dedi. Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenleten imza törenine; Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Koleksiyoner Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. ÖNEMLİ VE ANLAMLI BİR GÜNDE… Düzenlenen törende konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, bugün Ankara’nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Ankara’mızın Başkent oluşunun 100'üncü yılını kutluyoruz. Faruk Bey’in yıllardır biriktirmiş olduğu koleksiyonunu kurumumuza bağışlamış olmasıyla da çok anlamlı bir gün. Ankara’nın en özel fotoğraflarını kurumumuza hediye etmesi gerçekten son derece önemli. Faruk Bey’e ve ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kurumumuza güvenmiş olması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinin kurmuş olduğu kurum olması dolayısıyla bize güvenip evrakını, koleksiyonunu bize teslim etmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. Kurumumuzun çok önemli bir kütüphanesi var. Faruk Bey’in fotoğraflarına göz bebeğimiz gibi bakacağımızın sözünü veriyorum. Bilim dünyasına da kazandıracağız.” FARUK KÜÇÜK’ÜN ALDIĞI İLK FOTOĞRAF Koleksiyoner Faruk Küçük, Ankara fotoğrafları biriktirmeye, Ankara’nın tarihini merak etmesiyle hikayesinin başladığını söyledi. Müzayeden ilk aldığı fotoğrafın Atatürk’ün Meclis açılırken dua ettiği fotoğraf olduğunu ifade eden Faruk Küçük, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’na koleksiyonumu bağışlamayı düşündüm. Ankara’nın başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Çok mutlu oldum. Ne mutlu ki Ankaralıyım diyene…” diye konmuştu. “ARTIK GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK” Dericizade Faruk Küçük, koleksiyonunu biriktirirken kazancının bir bölümüyle sürekli fotoğraf aldığını kaydederek şunları söyledi: “Fotoğrafları bulmak için de çok zaman harcadım. Eşimden ve ailemden helallik istiyorum. Koleksiyonumu, Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumuna bağışladığım için çok mutluyum. Gözüm arkada kalmayacak.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından bağış işlemine ilişkin imzalar atıldı.  
50 yılı aşkın süre baba mesleği dericilikle uğraşan ve çeyrek asır önce işleri çocuklarına devreden, o günden bu yana Ankara ve Atatürk konulu fotoğraf, kitap ve belgeler toplamaya başlayan Faruk Küçük, oluşturduğu benzersiz koleksiyonu bağışlarken mutluluğunu dile getirdi…

ANKHABER

Ankara ve Atatürk konusunda en geniş fotoğraf arşivine sahip olan Dericizade Faruk Küçük, düzenlenen imza töreniyle yaklaşık 12 bin 500 fotoğraf ile 2 bin 500 kitap, dergi ve gazeteden oluşan koleksiyonunu Türk Tarih Kurumu’na bağışladı.

Koleksiyonun devrine ilişkin protokol imza töreninde konuşan Faruk Küçük, “Ankara’nın Başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Gözüm arkada kalmayacak.” dedi.

Türk Tarih Kurumu Konferans Salonu’nda düzenleten imza törenine; Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Koleksiyoner Faruk Küçük, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Eski AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ VE ANLAMLI BİR GÜNDE…

Düzenlenen törende konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, bugün Ankara’nın başkent oluşunun 100'üncü yıl dönümü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Ankara’mızın Başkent oluşunun 100'üncü yılını kutluyoruz. Faruk Bey’in yıllardır biriktirmiş olduğu koleksiyonunu kurumumuza bağışlamış olmasıyla da çok anlamlı bir gün. Ankara’nın en özel fotoğraflarını kurumumuza hediye etmesi gerçekten son derece önemli. Faruk Bey’e ve ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kurumumuza güvenmiş olması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinin kurmuş olduğu kurum olması dolayısıyla bize güvenip evrakını, koleksiyonunu bize teslim etmesinden dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. Kurumumuzun çok önemli bir kütüphanesi var. Faruk Bey’in fotoğraflarına göz bebeğimiz gibi bakacağımızın sözünü veriyorum. Bilim dünyasına da kazandıracağız.”

FARUK KÜÇÜK’ÜN ALDIĞI İLK FOTOĞRAF

Koleksiyoner Faruk Küçük, Ankara fotoğrafları biriktirmeye, Ankara’nın tarihini merak etmesiyle hikayesinin başladığını söyledi.

Müzayeden ilk aldığı fotoğrafın Atatürk’ün Meclis açılırken dua ettiği fotoğraf olduğunu ifade eden Faruk Küçük, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’na koleksiyonumu bağışlamayı düşündüm. Ankara’nın başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100'üncü yılında bu özel koleksiyonu bağışlıyorum. Çok mutlu oldum. Ne mutlu ki Ankaralıyım diyene…” diye konmuştu.

“ARTIK GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK”

Dericizade Faruk Küçük, koleksiyonunu biriktirirken kazancının bir bölümüyle sürekli fotoğraf aldığını kaydederek şunları söyledi:

“Fotoğrafları bulmak için de çok zaman harcadım. Eşimden ve ailemden helallik istiyorum. Koleksiyonumu, Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumuna bağışladığım için çok mutluyum. Gözüm arkada kalmayacak.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından bağış işlemine ilişkin imzalar atıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.