Depremzedelere uluslararası Yozgat desteği!

Yerel 03.03.2023 - 10:03, Güncelleme: 03.03.2023 - 10:03
 

Depremzedelere uluslararası Yozgat desteği!

“Tek Yürek / Tüm Depremzedelerimiz İçin Yozgat 66 Konteyner Kent” etkinliği ile 26 Yozgatlı sivil toplum kuruluşunun katıldığı kampanya gerçekleştirildi.
ANKHABER Türkiye’nin 11 şehrinde büyük yıkıma ve 50 bine yaklaşan can kaybına yol açan deprem felaketinde zarar gören depremzedelere yardımcı olmak için ülke ve dünya çapında yardım kampanyaları düzenleniyor. Bu sürece katılan Yozgatlılar, başta Genel Başkanlığını Ahmet Koç’un yaptığı Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmak üzere yurt içindeki diğer dernek ve federasyonlar ile yurtdışındaki Yozgatlı sivil toplum kuruluşlar aracılığıyla maddi ve ayni yardımlarda bulunuyor. Son olarak Facebook üzerinden düzenlenen “Tek Yürek / Tüm Depremzedelerimiz İçin Yozgat 66 Konteyner Kent” etkinliği ile 26 Yozgatlı sivil toplum kuruluşunun katıldığı kampanya gerçekleştirildi. YOĞUN KATILMLI PROGRAM Konuyla ilgili olarak ANKHABER’e verilen bilgi şöyle: “DUYKON (Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu), Fransa Yozgatlılar Federasyonu, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu, Belçika Yozgatlılar Federasyonu, Avusturya Yozgatlılar Federasyonu, Almanya (Menschenaus TR-Yozgat Vereinen) Derneği, Almanya Bayern Yozgatlı Dernekler Birliği Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Kayseri Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Bursa Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Mersin, Muğla, Denizli, Antalya Kocaeli, Konya dernekleri olarak istişare doğrultusunda Valimiz ve Belediye başkanımızın kontrolünde çadır ve konteyner kampanyası başlattık. Yozgat 66 Konteyner Kampanyası büyük ilgi gördü. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Derekaplancı Köyü Dernek Başkanı Adnan Yılmaz ve Keçiören Bayburtlular Derneği Başkanı Osman Tiryaki ile Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Mevki Göz Klinik Şefi Dr. Osman Çelikay, AYDEF Almanya Federasyonu Deprem Koordinatörü Salih Çelikay ve Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, düzenlenen programa canlı yayın konuğu olarak katılarak hem destek verdiler hem de destek istediler.Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ramazan ayından önce 66 konteyner inşallah Hatay Hassa’ya götürülerek Yozgat Valimiz ve belediye başkanlarımız katılımıyla depremzedelere teslim edilecek inşallah.”  
“Tek Yürek / Tüm Depremzedelerimiz İçin Yozgat 66 Konteyner Kent” etkinliği ile 26 Yozgatlı sivil toplum kuruluşunun katıldığı kampanya gerçekleştirildi.

ANKHABER

Türkiye’nin 11 şehrinde büyük yıkıma ve 50 bine yaklaşan can kaybına yol açan deprem felaketinde zarar gören depremzedelere yardımcı olmak için ülke ve dünya çapında yardım kampanyaları düzenleniyor.

Bu sürece katılan Yozgatlılar, başta Genel Başkanlığını Ahmet Koç’un yaptığı Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu olmak üzere yurt içindeki diğer dernek ve federasyonlar ile yurtdışındaki Yozgatlı sivil toplum kuruluşlar aracılığıyla maddi ve ayni yardımlarda bulunuyor.

Son olarak Facebook üzerinden düzenlenen “Tek Yürek / Tüm Depremzedelerimiz İçin Yozgat 66 Konteyner Kent” etkinliği ile 26 Yozgatlı sivil toplum kuruluşunun katıldığı kampanya gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILMLI PROGRAM

Konuyla ilgili olarak ANKHABER’e verilen bilgi şöyle:

“DUYKON (Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu), Fransa Yozgatlılar Federasyonu, Hollanda Yozgatlılar Federasyonu, Belçika Yozgatlılar Federasyonu, Avusturya Yozgatlılar Federasyonu, Almanya (Menschenaus TR-Yozgat Vereinen) Derneği, Almanya Bayern Yozgatlı Dernekler Birliği Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Kayseri Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Bursa Yozgatlı Dernekler Federasyonu, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Mersin, Muğla, Denizli, Antalya Kocaeli, Konya dernekleri olarak istişare doğrultusunda Valimiz ve Belediye başkanımızın kontrolünde çadır ve konteyner kampanyası başlattık.

Yozgat 66 Konteyner Kampanyası büyük ilgi gördü. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Derekaplancı Köyü Dernek Başkanı Adnan Yılmaz ve Keçiören Bayburtlular Derneği Başkanı Osman Tiryaki ile Dışkapı Eğitim Araştırma Hastanesi Mevki Göz Klinik Şefi Dr. Osman Çelikay, AYDEF Almanya Federasyonu Deprem Koordinatörü Salih Çelikay ve Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, düzenlenen programa canlı yayın konuğu olarak katılarak hem destek verdiler hem de destek istediler.Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ramazan ayından önce 66 konteyner inşallah Hatay Hassa’ya götürülerek Yozgat Valimiz ve belediye başkanlarımız katılımıyla depremzedelere teslim edilecek inşallah.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.