Depremzedeler için “Sesimi Duyan Var mı?” Konseri

Kültür-Sanat 05.05.2023 - 20:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 20:36
 

Depremzedeler için “Sesimi Duyan Var mı?” Konseri

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı ve Şener Çakmak Eğitim Kurumları “Sesimi Duyan Var mı?” isimli bir konser programı düzenledi.
Ankara Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı’nın öncülüğünde kurulan ve Şef Cengiz Taşkent yönetimindeki Yaşamkent Türk Müziği Topluluğu, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda, Gülay Taşkent’in sunumuyla “Sesimi Duyan Var mı?” adıyla bir konseri seyirciyle buluşturdu. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı ve Şener Çakmak Eğitim Kurumları iş birliğinde gerçekleştirilen Yaşamkent Türk Müziği Topluluğu’nun konserine Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran’ın yanı sıra birçok kamu kurum ve sivil toplum kuruluşunun yönetici ve temsilcileri, Çankaya Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ve üye muhtarları, afetzedeler ile çok sayıda konuk katıldı. Konserin açılış konuşmalarını yapan koronun Onursal Başkanı ve Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ülkü Fırat ile koro Başkanı Seher Samadi, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine vurgu yaparak müziğin iyileştirici gücüyle depremzelere moral vermeyi amaçladıklarını söyledi. Gereken önlemlerin alınması geretiğine de dikkat çeken Ülkü Fırat ile Seher Samadi, ülkemizde “Sesimi Duyan Var mı?” çığlıklarının artık duyulmaması temennisinde bulundu. Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu Sanatçıları, şarkılara vals ve zeybek danslarıyla eşlik ederek renk kattı.
Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı ve Şener Çakmak Eğitim Kurumları “Sesimi Duyan Var mı?” isimli bir konser programı düzenledi.

Ankara Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı’nın öncülüğünde kurulan ve Şef Cengiz Taşkent yönetimindeki Yaşamkent Türk Müziği Topluluğu, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda, Gülay Taşkent’in sunumuyla “Sesimi Duyan Var mı?” adıyla bir konseri seyirciyle buluşturdu.

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Yaşamkent Mahallesi Muhtarlığı ve Şener Çakmak Eğitim Kurumları iş birliğinde gerçekleştirilen Yaşamkent Türk Müziği Topluluğu’nun konserine Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran’ın yanı sıra birçok kamu kurum ve sivil toplum kuruluşunun yönetici ve temsilcileri, Çankaya Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu ve üye muhtarları, afetzedeler ile çok sayıda konuk katıldı.


Konserin açılış konuşmalarını yapan koronun Onursal Başkanı ve Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ülkü Fırat ile koro Başkanı Seher Samadi, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine vurgu yaparak müziğin iyileştirici gücüyle depremzelere moral vermeyi amaçladıklarını söyledi. Gereken önlemlerin alınması geretiğine de dikkat çeken Ülkü Fırat ile Seher Samadi, ülkemizde “Sesimi Duyan Var mı?” çığlıklarının artık duyulmaması temennisinde bulundu.

Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu Sanatçıları, şarkılara vals ve zeybek danslarıyla eşlik ederek renk kattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.