Depremzede vatandaşlara her alanda yardım

Ankara 24.02.2023 - 11:17, Güncelleme: 24.02.2023 - 11:17
 

Depremzede vatandaşlara her alanda yardım

Sincan Belediyesi, bir yandan deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor bir yandan da başkente gelen depremzedelere destek oluyor...
Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren Sincan Belediyesi gerek insan gücü gerek iş makinaları gerekse gönderdiği yardım tırları ve bölgede verdiği hizmetlerle depremzede vatandaşlarla tek yürek oldu. Sincan Belediyesi arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da çalışmalara katıldı. Deprem seferberliği ilan eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan şimdi de depremzedelerin konut ihtiyaçları için harekete geçti. Konteyner kent kurulması için Adıyaman’da çalışmalar başladı. Öncelikte konteyner kent için belirlenen alan temizlendi ve konteynerlerin kurulması için sağlıklı alan oluşturuldu. Ardından ekipler Konteyner Kent için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda bölgeye 200 adet konteyner kurulacak. Sincan Belediyesi depremzede çocuklar için bir de kreş açtı. Etkinlik çadırından oluşan Melek Kreşi, çocuklar için dramalar, boyamalar, çeşitli oyunlarla depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede ayrıca Sincan Belediyesinin 100’ü temizlik personeli olmak üzere toplam 150 personel canla başla depremzedelerin yaralarını sarmak için görev yapıyor. Temizlik personelleri Adıyaman sokaklarını, caddelerini temizleyerek belediye faaliyetlerine destek veriyor. SİNCAN, ANKARA'YA GELEN DEPREMZEDELERE KUCAK AÇIYOR Sincan Belediyesi, Sincan’a gelen depremzedelere barınma imkânı sunarken bir yandan da gıda, kıyafet ve eşya desteğine de devam ediyor. Sincan Belediyesi Yarım Elma Hayır Çarşısı’nın kapılarını sonuna kadar açtı. Burada depremzede vatandaşlara kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi ve gıda desteği sağlanıyor. Sincan’da kalan ve yemek yapma imkânı olan ailelere gıda malzemesi; imkânı olmayan ailelere de günlük 2 öğün sıcak yemek desteği veriliyor. Belediye ekipleri depremzedelerin kaldıkları evlere özenle paketledikleri sıcak yemekleri bizzat ulaştırıyor. Ayrıca Sincan Fatih Fuar ve Kongre Merkezinde ve Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda da Sincan halkından gelen yardımlar, depremzede ailelere ulaştırılmaya devam ediliyor.  
Sincan Belediyesi, bir yandan deprem bölgelerine yardımlarını sürdürüyor bir yandan da başkente gelen depremzedelere destek oluyor...

Kahramanmaraş depreminin ilk gününden itibaren Sincan Belediyesi gerek insan gücü gerek iş makinaları gerekse gönderdiği yardım tırları ve bölgede verdiği hizmetlerle depremzede vatandaşlarla tek yürek oldu.

Sincan Belediyesi arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da çalışmalara katıldı.

Deprem seferberliği ilan eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan şimdi de depremzedelerin konut ihtiyaçları için harekete geçti. Konteyner kent kurulması için Adıyaman’da çalışmalar başladı.

Öncelikte konteyner kent için belirlenen alan temizlendi ve konteynerlerin kurulması için sağlıklı alan oluşturuldu. Ardından ekipler Konteyner Kent için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda bölgeye 200 adet konteyner kurulacak. Sincan Belediyesi depremzede çocuklar için bir de kreş açtı. Etkinlik çadırından oluşan Melek Kreşi, çocuklar için dramalar, boyamalar, çeşitli oyunlarla depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bölgede ayrıca Sincan Belediyesinin 100’ü temizlik personeli olmak üzere toplam 150 personel canla başla depremzedelerin yaralarını sarmak için görev yapıyor. Temizlik personelleri Adıyaman sokaklarını, caddelerini temizleyerek belediye faaliyetlerine destek veriyor.

SİNCAN, ANKARA'YA GELEN DEPREMZEDELERE KUCAK AÇIYOR

Sincan Belediyesi, Sincan’a gelen depremzedelere barınma imkânı sunarken bir yandan da gıda, kıyafet ve eşya desteğine de devam ediyor.

Sincan Belediyesi Yarım Elma Hayır Çarşısı’nın kapılarını sonuna kadar açtı. Burada depremzede vatandaşlara kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi ve gıda desteği sağlanıyor.

Sincan’da kalan ve yemek yapma imkânı olan ailelere gıda malzemesi; imkânı olmayan ailelere de günlük 2 öğün sıcak yemek desteği veriliyor. Belediye ekipleri depremzedelerin kaldıkları evlere özenle paketledikleri sıcak yemekleri bizzat ulaştırıyor.

Ayrıca Sincan Fatih Fuar ve Kongre Merkezinde ve Yenikent Kapalı Spor Salonu’nda da Sincan halkından gelen yardımlar, depremzede ailelere ulaştırılmaya devam ediliyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.