DEPREMZEDE ÇOCUKLARA TİYATRO

Kültür-Sanat 19.02.2023 - 11:13, Güncelleme: 19.02.2023 - 11:13
 

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA TİYATRO

Altındağ Belediyesi, Ankara’ya göç eden depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Bugüne kadar binlerce Altındağlı çocuk için perdelerini açan Altın Tiyatro, bu sefer depremzede çocuklar için sahne aldı.
Altın Tiyatro, perdelerini depremzede çocuklar için açtı. Deprem nedeniyle Ankara’ya göç etmek zorunda kalan çocuklar, bir süreliğine de olsa, depremin acısını unuttu, keyifli anlar yaşadı. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sergilenen “Oynasın da Büyüsün” isimli tiyatro oyunu, depremzede çocuklara moral oldu.  “PERDE BU KEZ MORAL OLSUN DİYE AÇILDI” Altın Tiyatro’nun perdelerini bu kez moral olsun diye açtığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Deprem bölgesinden göç etmek zorunda kalan, bir anda evlerinden, okullarından, alıştıkları sosyal çevreden ve arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalan yavrularımıza, ‘Oynasın da Büyüsün’ adlı çocuk oyunumuzu sergiledik. Deprem bölgelerinden gelen evlatlarımız ve aileleri vardı bugün… Çocukların psikolojilerinin düzelebilmesi için en önemli şeylerden bir tanesi oyun oynamak… Çocuklarımız oyun oynar, çünkü oyun kendilerini ifade etme şeklidir. Oyunumuzun konusu da bunu anlatıyor. Onlarla güzel bir etkinlik yaptık. Çocuklar akranlarıyla bir araya geldiler, güldüler, eğlendiler. Yaşamış oldukları stresi bir an olsun sildiler. Ne kadar mutlu olduklarını gördük. Biz de çok mutlu olduk” dedi.
Altındağ Belediyesi, Ankara’ya göç eden depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Bugüne kadar binlerce Altındağlı çocuk için perdelerini açan Altın Tiyatro, bu sefer depremzede çocuklar için sahne aldı.

Altın Tiyatro, perdelerini depremzede çocuklar için açtı. Deprem nedeniyle Ankara’ya göç etmek zorunda kalan çocuklar, bir süreliğine de olsa, depremin acısını unuttu, keyifli anlar yaşadı. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sergilenen “Oynasın da Büyüsün” isimli tiyatro oyunu, depremzede çocuklara moral oldu. 

PERDE BU KEZ MORAL OLSUN DİYE AÇILDI”

Altın Tiyatro’nun perdelerini bu kez moral olsun diye açtığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Deprem bölgesinden göç etmek zorunda kalan, bir anda evlerinden, okullarından, alıştıkları sosyal çevreden ve arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalan yavrularımıza, ‘Oynasın da Büyüsün’ adlı çocuk oyunumuzu sergiledik. Deprem bölgelerinden gelen evlatlarımız ve aileleri vardı bugün… Çocukların psikolojilerinin düzelebilmesi için en önemli şeylerden bir tanesi oyun oynamak… Çocuklarımız oyun oynar, çünkü oyun kendilerini ifade etme şeklidir. Oyunumuzun konusu da bunu anlatıyor. Onlarla güzel bir etkinlik yaptık. Çocuklar akranlarıyla bir araya geldiler, güldüler, eğlendiler. Yaşamış oldukları stresi bir an olsun sildiler. Ne kadar mutlu olduklarını gördük. Biz de çok mutlu olduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.