Depremlere karşı daha stratejik adımlar atılmalı

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 04.02.2024 - 17:58, Güncelleme: 04.02.2024 - 17:58
 

Depremlere karşı daha stratejik adımlar atılmalı

Deprem bölgesine kurduğu örnek yaşam alanı ve ulaştırdığı yardımlar ile destek olan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat'ın birinci yıl dönümünde önemli açıklamalar yaptı...
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında öncelikli olarak ele alınması gereken konunun, kentlerin deprem ve doğal afetlere karşı dirençli ve hazırlıklı hale getirilmesi olduğunu vurguladı. Seyit Ardıç, depremin ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, geçmişte yaşanan acı olaylardan ders çıkarılması ve bu tür felaketlere karşı etkili bir şekilde mücadele etmek için stratejik adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Ankara Sanayi Odası'nın, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremleri sonrasında hızla harekete geçtiğini ve bu doğal afetin etkilediği bölgelere destek sağlamak için önemli projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Ardıç, özellikle ASO Yaşam Merkezi'nin bu süreçte kilit bir rol oynadığını belirtti. Konteyner kentlerin kurulması, temel ihtiyaçların karşılanması ve bölgedeki sanayicilere destek sağlanması gibi çeşitli alanlarda ASO'nun etkili bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etti. TERSİNE GÖÇ KAMPANYASI İLE SANAYİ TESİSLERİNİN ÇALIŞMASI HEDEFLENDİ Ardıç, deprem sonrasında yapılan yardımların sadece maddi destekle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda bölgedeki sanayicilerin işlerine devam etmeleri için de çeşitli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. "Tersine göç" kampanyası başlatarak, bölgedeki sanayi tesislerinin faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini ve bu süreçte ASO üyelerinin büyük bir fedakarlıkla destek sağladığını belirtti. Seyit Ardıç, mesajının devamında, depreme karşı alınacak önlemlerin sadece devletin değil, aynı zamanda toplumun da sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, bilim insanlarının uyarılarını dikkate almanın önemine vurgu yaptı. Geçmişte yaşanan acı olaylardan ders çıkarmak ve eksiklikleri gidererek, depreme karşı hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkarmak gerektiğini söyledi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin bu tür felaketlerle başa çıkma gücünü artırdığını ifade eden Ardıç, ülkenin güzelliklerine vurgu yaparak, "Yaşadıklarımızdan ve hatalarımızdan ders alırsak, gücümüz depreme yeter" dedi.
Deprem bölgesine kurduğu örnek yaşam alanı ve ulaştırdığı yardımlar ile destek olan Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat'ın birinci yıl dönümünde önemli açıklamalar yaptı...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında öncelikli olarak ele alınması gereken konunun, kentlerin deprem ve doğal afetlere karşı dirençli ve hazırlıklı hale getirilmesi olduğunu vurguladı. Seyit Ardıç, depremin ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, geçmişte yaşanan acı olaylardan ders çıkarılması ve bu tür felaketlere karşı etkili bir şekilde mücadele etmek için stratejik adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Ankara Sanayi Odası'nın, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremleri sonrasında hızla harekete geçtiğini ve bu doğal afetin etkilediği bölgelere destek sağlamak için önemli projeleri hayata geçirdiğini söyleyen Ardıç, özellikle ASO Yaşam Merkezi'nin bu süreçte kilit bir rol oynadığını belirtti. Konteyner kentlerin kurulması, temel ihtiyaçların karşılanması ve bölgedeki sanayicilere destek sağlanması gibi çeşitli alanlarda ASO'nun etkili bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade etti.

TERSİNE GÖÇ KAMPANYASI İLE SANAYİ TESİSLERİNİN ÇALIŞMASI HEDEFLENDİ

Ardıç, deprem sonrasında yapılan yardımların sadece maddi destekle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda bölgedeki sanayicilerin işlerine devam etmeleri için de çeşitli çalışmalara imza attıklarını dile getirdi. "Tersine göç" kampanyası başlatarak, bölgedeki sanayi tesislerinin faaliyete geçmesi için çaba sarf ettiklerini ve bu süreçte ASO üyelerinin büyük bir fedakarlıkla destek sağladığını belirtti.

Seyit Ardıç, mesajının devamında, depreme karşı alınacak önlemlerin sadece devletin değil, aynı zamanda toplumun da sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, bilim insanlarının uyarılarını dikkate almanın önemine vurgu yaptı. Geçmişte yaşanan acı olaylardan ders çıkarmak ve eksiklikleri gidererek, depreme karşı hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkarmak gerektiğini söyledi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin bu tür felaketlerle başa çıkma gücünü artırdığını ifade eden Ardıç, ülkenin güzelliklerine vurgu yaparak, "Yaşadıklarımızdan ve hatalarımızdan ders alırsak, gücümüz depreme yeter" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.