Deprem Bölgesindeki Kültürel Varlıklar Yeniden Hayat ve Anlam Kazanıyor

Kültür-Sanat 05.12.2023 - 23:31, Güncelleme: 05.12.2023 - 23:31
 

Deprem Bölgesindeki Kültürel Varlıklar Yeniden Hayat ve Anlam Kazanıyor

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde “Deprem Bölgesinde kültür varlıklarının yeniden anlamı” projesi kapsamında konferans düzenlenecek.
7 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sezai Karakoç salonunda gerçekleştirilecek konferans hakkında bilgi veren Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, amaçlarının deprem bölgesindeki kültür varlıklarımız hakkında kamuoyu oluşturarak bölgedeki kültürel zenginliğe dikkat çekmek olduğunu belirtti. 9 İLİN KÜLTÜREL VARLIKLARI KISA FİLM HALİNE GETİRİLDİ Gökdemir, yapılan çalışmayla ilgili şu açıklamada bulundu: “Deprem Bölgesinde yer alan Kültür varlıklarının kamuoyunda yeniden anlam bulması ve bu bölgelerde kültürel varlıklarımızın unutulmaması adına düzenlenen proje kapsamında depremden etkilenmiş 9 ilimizde çalışmalar yürüttük. Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimizde bulunan kültürel varlıklarımızı gazeteci, kameraman, kurgucu ve editörden oluşan 9 kişilik çalışma ekibimizle yerinde görüntüleyerek kısa filmlerini hazırladık. Depremden dolayı kaybetmek üzere olduğumuz kültür varlıklarımızın Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yoğun gayretleri sonucu yeniden ayağa kaldırıldığını ve şehirlerin normale dönmesiyle birlikte bu kültür varlıklarımızın da yeniden bir anlam kazanacağına şahit olduk. Çektiğimiz bu kısa videoları dijital medyayı en iyi şekilde kullanarak paylaşımlar yapmak üzere hazırladık. Sosyal medyada Deprem bölgesinde bulunan kültürel varlıklarımıza yeniden tanıtıp anlamlandıracağız.” KONFERANSA YOĞUN KATILIM Konferansta, deprem bölgesindeki kültürel varlıklarımızın son hallerinden ve eski görüntülerinden harmanlanmış bir kısa filmin de sunulacağını ifade eden İbrahim Gökdemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Milletvekilleri Asuman Erdoğan, Zeynep Yıldız, İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Tarım Orman eski Bakan Yardımcısı ve Altındağ eski başkanı Veysel Tiryaki, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan’ın konferansa katılarak konuşma yapacaklarını belirtti. Gökdemir, Konferansın moderatörlüğünü deneyimli gazeteci Dursun Erkılıç’ın gerçekleştireceğini de söyledi.
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde “Deprem Bölgesinde kültür varlıklarının yeniden anlamı” projesi kapsamında konferans düzenlenecek.

7 Aralık Perşembe günü saat 14.00’da Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sezai Karakoç salonunda gerçekleştirilecek konferans hakkında bilgi veren Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, amaçlarının deprem bölgesindeki kültür varlıklarımız hakkında kamuoyu oluşturarak bölgedeki kültürel zenginliğe dikkat çekmek olduğunu belirtti.

9 İLİN KÜLTÜREL VARLIKLARI KISA FİLM HALİNE GETİRİLDİ

Gökdemir, yapılan çalışmayla ilgili şu açıklamada bulundu:

Deprem Bölgesinde yer alan Kültür varlıklarının kamuoyunda yeniden anlam bulması ve bu bölgelerde kültürel varlıklarımızın unutulmaması adına düzenlenen proje kapsamında depremden etkilenmiş 9 ilimizde çalışmalar yürüttük. Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimizde bulunan kültürel varlıklarımızı gazeteci, kameraman, kurgucu ve editörden oluşan 9 kişilik çalışma ekibimizle yerinde görüntüleyerek kısa filmlerini hazırladık. Depremden dolayı kaybetmek üzere olduğumuz kültür varlıklarımızın Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yoğun gayretleri sonucu yeniden ayağa kaldırıldığını ve şehirlerin normale dönmesiyle birlikte bu kültür varlıklarımızın da yeniden bir anlam kazanacağına şahit olduk. Çektiğimiz bu kısa videoları dijital medyayı en iyi şekilde kullanarak paylaşımlar yapmak üzere hazırladık. Sosyal medyada Deprem bölgesinde bulunan kültürel varlıklarımıza yeniden tanıtıp anlamlandıracağız.”

KONFERANSA YOĞUN KATILIM

Konferansta, deprem bölgesindeki kültürel varlıklarımızın son hallerinden ve eski görüntülerinden harmanlanmış bir kısa filmin de sunulacağını ifade eden İbrahim Gökdemir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Milletvekilleri Asuman Erdoğan, Zeynep Yıldız, İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Tarım Orman eski Bakan Yardımcısı ve Altındağ eski başkanı Veysel Tiryaki, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan’ın konferansa katılarak konuşma yapacaklarını belirtti. Gökdemir, Konferansın moderatörlüğünü deneyimli gazeteci Dursun Erkılıç’ın gerçekleştireceğini de söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sami Gökçe
(06.12.2023 01:07 - #411)
geleceğim... yapılanları görmek için!
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.