''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' 53.BRHD Sergisi Açıldı

Kültür-Sanat 08.12.2023 - 18:39, Güncelleme: 08.12.2023 - 18:39
 

''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' 53.BRHD Sergisi Açıldı

Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) 53. yılında ''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' sergisi, Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 4 Aralık 2023 tarihinde açıldı.
   Sanat dünyasının kıymetli isimlerinin bulunduğu sergi, çeşitli etkinliklerle 13 Aralık Çarşamba gününe kadar devam edecek.   Açılış konuşmasını yapan BRHD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dodi Dündar: ''Türk sanatının en güzide kurumu olan BRHD'nin yönetim kurulu başkanı olarak size hitap ediyor olmak benim için onurların en büyüğü. Cumhuriyet hiç kuşkusuz bizim en önemli değerimiz. Biliyor ve inanıyorum ki hepimiz Cumhuriyet sevdalısıyız. Bu Cumhuriyet'i bize bağışlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor ve sonsuz teşekkür ediyorum. BRHD'nin bugüne ulaşmasında en başta saygıdeğer kurucularımız olmak üzere bu derneğe gönül ve emek vermiş tüm saygıdeğer büyüklerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyet'i hep yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, var olsun aşk, devrim, bilim ve sanat'' ifadelerini kullandı.    Dündar'ın konuşmasının ardından, uzun yıllar eserleriyle katkıda bulunan usta sanatçılara onur ödülü takdim edildi.   BRHD Başkanı Süleyman Dodi Dündar, Hayati Misman'a ödülünü takdim ederken; sanatçı Nurtaç Özer'in ödülünü ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül takdim etti. Ülkü Günay, Yusuf Demirtaş ve İhsan Çakıcı da ödül alan sanatçılar arasında yer aldı. Yılın sanata destek Veren Kurum Ödülü ise Cumhuriyet Gazetesine takdim edildi.  Ödülü, Cumhuriyet Gazetesi adına Ankara Temsilcisi Sertaç Eş'e Sanatçı Celal Binzet tarafından verildi.    Sergi kapsamında: 8 Aralık Cuma günü moderatörlüğünü Süleyman Dodi Dündar'ın yaptığı''100. Yılda Ankara, Cumhuriyet ve Sanat'' başlıklı konferans verildi. 9 Aralık Cumartesi günü Azimet Karaman ve öğrencilerinin Ahşap Heykel Performansı, Belgin Onar'ın Çimento Karışımlı Heykel Performansı, Özge Gökbulut Özdemir'in ''Monochrome'' Performansı, İzzet Gül ve Muharrem Aygün'ün Resim performansı,  10 Aralık Pazar günü ise güzel sanatlar lise ve fakültelerinin çalışmaları ve performansları sanatseverlerin beğenisine sunulacak.    174 Sanatçının eserlerinin yer aldığı ''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' sergisi dopdolu etkinliklerle 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Gezin derim.
Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) 53. yılında ''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' sergisi, Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde 4 Aralık 2023 tarihinde açıldı.

   Sanat dünyasının kıymetli isimlerinin bulunduğu sergi, çeşitli etkinliklerle 13 Aralık Çarşamba gününe kadar devam edecek.

  Açılış konuşmasını yapan BRHD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dodi Dündar: ''Türk sanatının en güzide kurumu olan BRHD'nin yönetim kurulu başkanı olarak size hitap ediyor olmak benim için onurların en büyüğü. Cumhuriyet hiç kuşkusuz bizim en önemli değerimiz. Biliyor ve inanıyorum ki hepimiz Cumhuriyet sevdalısıyız. Bu Cumhuriyet'i bize bağışlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor ve sonsuz teşekkür ediyorum. BRHD'nin bugüne ulaşmasında en başta saygıdeğer kurucularımız olmak üzere bu derneğe gönül ve emek vermiş tüm saygıdeğer büyüklerimizi saygıyla anıyorum. Cumhuriyet'i hep yaşatacağız. Yaşasın Cumhuriyet, var olsun aşk, devrim, bilim ve sanat'' ifadelerini kullandı.

   Dündar'ın konuşmasının ardından, uzun yıllar eserleriyle katkıda bulunan usta sanatçılara onur ödülü takdim edildi.

  BRHD Başkanı Süleyman Dodi Dündar, Hayati Misman'a ödülünü takdim ederken; sanatçı Nurtaç Özer'in ödülünü ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül takdim etti. Ülkü Günay, Yusuf Demirtaş ve İhsan Çakıcı da ödül alan sanatçılar arasında yer aldı. Yılın sanata destek Veren Kurum Ödülü ise Cumhuriyet Gazetesine takdim edildi.  Ödülü, Cumhuriyet Gazetesi adına Ankara Temsilcisi Sertaç Eş'e Sanatçı Celal Binzet tarafından verildi.

   Sergi kapsamında: 8 Aralık Cuma günü moderatörlüğünü Süleyman Dodi Dündar'ın yaptığı''100. Yılda Ankara, Cumhuriyet ve Sanat'' başlıklı konferans verildi. 9 Aralık Cumartesi günü Azimet Karaman ve öğrencilerinin Ahşap Heykel Performansı, Belgin Onar'ın Çimento Karışımlı Heykel Performansı, Özge Gökbulut Özdemir'in ''Monochrome'' Performansı, İzzet Gül ve Muharrem Aygün'ün Resim performansı,  10 Aralık Pazar günü ise güzel sanatlar lise ve fakültelerinin çalışmaları ve performansları sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

   174 Sanatçının eserlerinin yer aldığı ''Cumhuriyetin Sanat Yüzü'' sergisi dopdolu etkinliklerle 13 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek. Gezin derim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.