Cumhuriyetin ilk 15 yılı bu sergide

Kültür-Sanat 07.11.2023 - 14:34, Güncelleme: 07.11.2023 - 14:34
 

Cumhuriyetin ilk 15 yılı bu sergide

"Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu” fotoğraf sergisi, Ankara Kulübü'nde izleyiciyle buluştu. Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, serginin Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan, Ankara'da bayram kutlamaları özelinde fotoğraflardan oluştuğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı kutlamaları vesilesiyle Ankara Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde Necati Kazancı koleksiyonundan derlenen Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet döneminin ilk 15 yılının fotoğrafları’nı içeren serginin açılışı, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Dernek Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu’nda sergilenen birbirinden kıymetli fotoğraflar, büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyetin ilk 15 yılının sergilendiği Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu sergisinin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu yıl iki bayramı kutladığımız, çok önemli bir yıl. Hem 13 Ekim Ankara'mızın Başkent oluşunun hem de 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100 yılını kutluyoruz. Bugün de burada Cumhuriyetin ilk 15 yılına ait, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği tarih 1938'e kadar bayram kutlamalarının da içinde yer aldığı, birçoğu ilk defa görücüye çıkmış Ankara'ya ait kıymetli fotoğraflardan oluşan serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan sergimizin fotoğrafları Necati Kazancı koleksiyonundan oluşuyor. Necati Kazancı, çok değerli bir koleksiyoner, halk bilimcidir, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sergimiz Ankara'mıza, Ankara Kulübümüze, Cumhuriyetimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı da konuşmasında; Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederken, Ankara'nın bir Atatürk, Cumhuriyet şehri olduğunu kaydetti, serginin Cumhuriyet yolculuğunun ilk 15 yılını yansıtması anlamında çok önemli bir çalışma olduğunu, çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğini kaydetti. Koleksiyoner Necati Kazancı da serginin içeriği hakkında kısa bir paylaşımda bulunurken, "Cumhuriyetin ilk 15 yılına ait; çoğu aile albümlerinden çıkma ve orijinal, ilk defa görünen, Ankara'da bayram coşkusu içeren fotoğraflar sergide yer alıyor.  Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamasına katkı sağlamaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum." dedi. Konuşmaların ardından Kazancı, katılımcılara sergi alanını gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Birçoğu ilk kez görücüye çıkan ve büyük ilgi uyandıran Ankara'ya ait 38 fotoğraflık sergi, 11 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.
"Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu” fotoğraf sergisi, Ankara Kulübü'nde izleyiciyle buluştu. Ankara Kulübü Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, serginin Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan, Ankara'da bayram kutlamaları özelinde fotoğraflardan oluştuğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı kutlamaları vesilesiyle Ankara Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde Necati Kazancı koleksiyonundan derlenen Bayram Kutlamaları/ Cumhuriyet Coşkusu: ‘ Cumhuriyet döneminin ilk 15 yılının fotoğrafları’nı içeren serginin açılışı, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Dernek Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu’nda sergilenen birbirinden kıymetli fotoğraflar, büyük beğeni topladı.

Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyetin ilk 15 yılının sergilendiği Bayram Kutlamaları/ Cumhuriyet Coşkusu sergisinin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu yıl iki bayramı kutladığımız, çok önemli bir yıl. Hem 13 Ekim Ankara'mızın Başkent oluşunun hem de 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100 yılını kutluyoruz. Bugün de burada Cumhuriyetin ilk 15 yılına ait, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği tarih 1938'e kadar bayram kutlamalarının da içinde yer aldığı, birçoğu ilk defa görücüye çıkmış Ankara'ya ait kıymetli fotoğraflardan oluşan serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan sergimizin fotoğrafları Necati Kazancı koleksiyonundan oluşuyor. Necati Kazancı, çok değerli bir koleksiyoner, halk bilimcidir, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sergimiz Ankara'mıza, Ankara Kulübümüze, Cumhuriyetimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı da konuşmasında; Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederken, Ankara'nın bir Atatürk, Cumhuriyet şehri olduğunu kaydetti, serginin Cumhuriyet yolculuğunun ilk 15 yılını yansıtması anlamında çok önemli bir çalışma olduğunu, çok önemli bir hizmeti yerine getirdiğini kaydetti.

Koleksiyoner Necati Kazancı da serginin içeriği hakkında kısa bir paylaşımda bulunurken, "Cumhuriyetin ilk 15 yılına ait; çoğu aile albümlerinden çıkma ve orijinal, ilk defa görünen, Ankara'da bayram coşkusu içeren fotoğraflar sergide yer alıyor.  Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamasına katkı sağlamaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kazancı, katılımcılara sergi alanını gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Birçoğu ilk kez görücüye çıkan ve büyük ilgi uyandıran Ankara'ya ait 38 fotoğraflık sergi, 11 Kasım 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.