Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 14.02.2024 - 16:03, Güncelleme: 14.02.2024 - 16:03
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Mısır'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından 12 yıl sonra ilk kez Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti... Erdoğan'ı Sisi karşıladı.
Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bir heyetle birlikte geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç gibi önemli isimler de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi bir törenle karşılandıktan sonra heyetler arası görüşme yapılacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin onuruna düzenlenen resmi bir yemeğe katılacak. Bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili işbirliğinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından 12 yıl sonra ilk kez Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti... Erdoğan'ı Sisi karşıladı.

Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bir heyetle birlikte geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç gibi önemli isimler de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından İttihadiye Sarayı'nda resmi bir törenle karşılandıktan sonra heyetler arası görüşme yapılacak.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin onuruna düzenlenen resmi bir yemeğe katılacak. Bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ikili işbirliğinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.