Çölyak Hastalarına Büyük Destek

Sağlık 04.11.2023 - 11:56, Güncelleme: 04.11.2023 - 11:56
 

Çölyak Hastalarına Büyük Destek

Altındağ Belediyesi vatandaşlara her konuda destek olmayı sürdürüyor. Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 2023 yılının ilk 10 ayında, 297 ihtiyaç sahibi aileye, 461 adet glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptı.
Özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarının yüzü güldü. Altındağ’daki ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına yardım elini uzatan Altındağ Belediyesi, ücretsiz glütensiz gıda desteği sağladı. Altındağ’da çölyak hastalığını raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi herkesin bu destekten faydalandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Daima vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.   “BİZE İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”   Çölyakın buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu hatırlatan Başkan Balcı, "Bu hastalık maalesef dünyada her 70 insandan birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık… Hastalığa son veren bir tedavi yok, ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım. Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek. Altındağ Belediyesi olarak bize ihtiyaç duyulan her alanda daima vatandaşlarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.
Altındağ Belediyesi vatandaşlara her konuda destek olmayı sürdürüyor. Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 2023 yılının ilk 10 ayında, 297 ihtiyaç sahibi aileye, 461 adet glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptı.

Özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarının yüzü güldü. Altındağ’daki ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına yardım elini uzatan Altındağ Belediyesi, ücretsiz glütensiz gıda desteği sağladı. Altındağ’da çölyak hastalığını raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi herkesin bu destekten faydalandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Daima vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

 

“BİZE İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Çölyakın buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu hatırlatan Başkan Balcı, "Bu hastalık maalesef dünyada her 70 insandan birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık… Hastalığa son veren bir tedavi yok, ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım. Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek. Altındağ Belediyesi olarak bize ihtiyaç duyulan her alanda daima vatandaşlarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.