Çocuklar kreşte yeteneklerini keşfediyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 10:45, Güncelleme: 07.02.2024 - 10:45
 

Çocuklar kreşte yeteneklerini keşfediyor

Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevlerinde okul öncesi eğitimi eğlenceli bir deneyim haline getirerek uygulamalı çalışmalarla bir araya getiriyor.
Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde çocuklar, yaratıcı drama etkinlikleri ve meslek tanıma projeleri aracılığıyla farklı dünyaları keşfetme fırsatı buluyorlar. Gündüz bakımevleri, sosyal belediyecilikte öncü bir rol üstlenen Çankaya Belediyesi'nin örnek uygulamalarından biridir ve çağdaş eğitim anlayışını benimseyerek önemli bir misyon üstlenmektedir. Son 10 yılda hizmete giren 10 yeni gündüz bakımevi, her ay çeşitli konuları içeren yaratıcı etkinliklerle çocukların öğrenme deneyimini zenginleştiriyor. Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde, çocuklar su altı dünyasını keşfettiler. Su altı dünyasına yapılan bu keşifte, okul öncesi eğitimin yanı sıra eğlenceli ve kalıcı bir öğrenme deneyimi sunan yaratıcı drama etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar, hayvanlar alemini keşfetme temelli bir drama etkinliğiyle su altında yaşayan canlılar hakkında yeni bilgiler edinirken eğlendiler. Öğretmenler tarafından hazırlanan etkinlikte, çocuklar su altı canlılarının özelliklerini ve kara hayvanlarından farklılıklarını keşfettiler. Ayrıca, Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde her ay çocuklar farklı mesleklerle tanışma fırsatı buluyorlar. Şubat ayı eğitim programında, kuşaktan kuşağa meslekler projesi kapsamında 4-5 yaş grubundaki çocuklar marangozluk mesleğini deneyimlediler. Öğretmenler tarafından düzenlenen etkinliklerde, çocuklar marangozluk mesleğini ve bu mesleğin önemini keşfetmek için çeşitli tahta oyuncaklarla etkileşimde bulundular. Bu uygulama, çocukların farklı meslekler hakkında bilgi edinmelerini ve bu mesleklerin değerini anlamalarını sağladı.
Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevlerinde okul öncesi eğitimi eğlenceli bir deneyim haline getirerek uygulamalı çalışmalarla bir araya getiriyor.

Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde çocuklar, yaratıcı drama etkinlikleri ve meslek tanıma projeleri aracılığıyla farklı dünyaları keşfetme fırsatı buluyorlar.

Gündüz bakımevleri, sosyal belediyecilikte öncü bir rol üstlenen Çankaya Belediyesi'nin örnek uygulamalarından biridir ve çağdaş eğitim anlayışını benimseyerek önemli bir misyon üstlenmektedir. Son 10 yılda hizmete giren 10 yeni gündüz bakımevi, her ay çeşitli konuları içeren yaratıcı etkinliklerle çocukların öğrenme deneyimini zenginleştiriyor. Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde, çocuklar su altı dünyasını keşfettiler.

Su altı dünyasına yapılan bu keşifte, okul öncesi eğitimin yanı sıra eğlenceli ve kalıcı bir öğrenme deneyimi sunan yaratıcı drama etkinlikleri düzenlendi. Çocuklar, hayvanlar alemini keşfetme temelli bir drama etkinliğiyle su altında yaşayan canlılar hakkında yeni bilgiler edinirken eğlendiler. Öğretmenler tarafından hazırlanan etkinlikte, çocuklar su altı canlılarının özelliklerini ve kara hayvanlarından farklılıklarını keşfettiler.

Ayrıca, Berkin Elvan Gündüz Bakımevi'nde her ay çocuklar farklı mesleklerle tanışma fırsatı buluyorlar. Şubat ayı eğitim programında, kuşaktan kuşağa meslekler projesi kapsamında 4-5 yaş grubundaki çocuklar marangozluk mesleğini deneyimlediler. Öğretmenler tarafından düzenlenen etkinliklerde, çocuklar marangozluk mesleğini ve bu mesleğin önemini keşfetmek için çeşitli tahta oyuncaklarla etkileşimde bulundular. Bu uygulama, çocukların farklı meslekler hakkında bilgi edinmelerini ve bu mesleklerin değerini anlamalarını sağladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.