Çin Kanton Fuarı ATO Üyelerine Tanıtıldı, Davet Yapıldı

Ekonomi 13.09.2023 - 14:05, Güncelleme: 13.09.2023 - 14:05
 

Çin Kanton Fuarı ATO Üyelerine Tanıtıldı, Davet Yapıldı

Çin’in en eski ve en büyük uluslararası fuarı Kanton, Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine tanıtıldı. Çin Dış Ticaret Merkezi (CFTC) 15 Ekim’de 134.’üncü kez kapılarını açacak Kanton Fuarı’na ATO üyelerini davet ederken, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, “Fuar, dış ticaretimizi geliştirmek açısından üyelerimiz için fırsat” dedi.
Çin Halk Cumhuriyeti’nde 15 Ekim’de başlayacak Kanton Fuarı’nın tanıtımı amacıyla Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) organizasyonuyla ATO Duatepe Hizmet Binası’nda bir toplantı düzenlendi. Çin Dış Ticaret Merkezi (CFTC) temsilcileri tarafından resmi adı Çin İthalat ve İhracat Fuarı olan Kanton Fuarıhakkında güncel ve detaylı bilgilerin verildiği toplantıya, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz ile Çin Dış Ticaret Merkezi Direktörü Chu Shijia, Uluslararası İrtibat Departmanı Genel Müdürü Liu Quandong, Yönetim Kurulu Ofisi Kıdemli Müdürü Zhang Wenfeng, Uluslararası İrtibat Departmanı Kıdemli Müdürü Zhao Jianqing, Çin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Liu Yuhuave ATO üyesi şirket temsilcilerikatıldı. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Çin İthalat ve İhracat Fuarı’nın ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilere de değinen Aktay, dış ticarette Çin lehine bir tablo olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’nin Çin’den ithalatı yaklaşık 41 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Türkiye’nin Çin’e ihracatı 3,2 milyar dolar seviyesinde kalıyor. Bu rakamıyeterli görmüyor, üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemizin de lehine olacak şekilde ticari bağları geliştirmek, güçlendirmek istiyoruz.Ankara Ticaret Odası olarak iki ülkenin ticaretini daha yukarılara taşıma gayretinde olacağız” dedi. -“VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANACAK”- Çin Dış Ticaret Merkezi Direktörü Chu Shijia da konuşmasında Türkiye’nin çok zengin bir medeniyet olduğunu dile getirerek, konumu itibariyle de önemli bir yerde olduğunu söyledi. Shijia, “Türkiye, Avrupa ile Çin arasında köprü görevi gören bir ülke olduğu için Türk iş insanlarına çok önem veriyoruz. Bu nedenle Çin'in en eski ve en büyük ticaret fuarı olan Kanton Fuarı’na katılımları bekliyoruz. Endüstriyel otomasyon, yenilenebilir enerji araçları gibi önde gelen alanlarda 30 binden fazla girişimci ve 200 bin civarı firmanın katılacağı fuarda Türk şirketlerin de yer alması için vize kolaylığı da sağlayacağız. Sizlerin deneyim ve fikirlerinizi somut sonuçlara dönüştürmek istiyoruz. 15 Ekim’de yapılacak fuara Türk şirketlerini bekliyoruz” dedi. 15 Ekim’de Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde başlayacak olan 134. Kanton Fuarı hem fiili hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Fuarın çevrimiçi platformu 4 Kasım’a kadar devam edecek.
Çin’in en eski ve en büyük uluslararası fuarı Kanton, Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine tanıtıldı. Çin Dış Ticaret Merkezi (CFTC) 15 Ekim’de 134.’üncü kez kapılarını açacak Kanton Fuarı’na ATO üyelerini davet ederken, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, “Fuar, dış ticaretimizi geliştirmek açısından üyelerimiz için fırsat” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde 15 Ekim’de başlayacak Kanton Fuarı’nın tanıtımı amacıyla Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) organizasyonuyla ATO Duatepe Hizmet Binası’nda bir toplantı düzenlendi.

Çin Dış Ticaret Merkezi (CFTC) temsilcileri tarafından resmi adı Çin İthalat ve İhracat Fuarı olan Kanton Fuarıhakkında güncel ve detaylı bilgilerin verildiği toplantıya, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz ile Çin Dış Ticaret Merkezi Direktörü Chu Shijia, Uluslararası İrtibat Departmanı Genel Müdürü Liu Quandong, Yönetim Kurulu Ofisi Kıdemli Müdürü Zhang Wenfeng, Uluslararası İrtibat Departmanı Kıdemli Müdürü Zhao Jianqing, Çin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Liu Yuhuave ATO üyesi şirket temsilcilerikatıldı.

Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Çin İthalat ve İhracat Fuarı’nın ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilere de değinen Aktay, dış ticarette Çin lehine bir tablo olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’nin Çin’den ithalatı yaklaşık 41 milyar dolar olarak gerçekleşirken, Türkiye’nin Çin’e ihracatı 3,2 milyar dolar seviyesinde kalıyor. Bu rakamıyeterli görmüyor, üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemizin de lehine olacak şekilde ticari bağları geliştirmek, güçlendirmek istiyoruz.Ankara Ticaret Odası olarak iki ülkenin ticaretini daha yukarılara taşıma gayretinde olacağız” dedi.

-“VİZE KOLAYLIĞI SAĞLANACAK”-

Çin Dış Ticaret Merkezi Direktörü Chu Shijia da konuşmasında Türkiye’nin çok zengin bir medeniyet olduğunu dile getirerek, konumu itibariyle de önemli bir yerde olduğunu söyledi. Shijia, “Türkiye, Avrupa ile Çin arasında köprü görevi gören bir ülke olduğu için Türk iş insanlarına çok önem veriyoruz. Bu nedenle Çin'in en eski ve en büyük ticaret fuarı olan Kanton Fuarı’na katılımları bekliyoruz. Endüstriyel otomasyon, yenilenebilir enerji araçları gibi önde gelen alanlarda 30 binden fazla girişimci ve 200 bin civarı firmanın katılacağı fuarda Türk şirketlerin de yer alması için vize kolaylığı da sağlayacağız. Sizlerin deneyim ve fikirlerinizi somut sonuçlara dönüştürmek istiyoruz. 15 Ekim’de yapılacak fuara Türk şirketlerini bekliyoruz” dedi.

15 Ekim’de Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde başlayacak olan 134. Kanton Fuarı hem fiili hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Fuarın çevrimiçi platformu 4 Kasım’a kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.