Çevre Dostu Sincan Park İçin Geri Sayım

Yerel 09.11.2023 - 16:30, Güncelleme: 09.11.2023 - 16:30
 

Çevre Dostu Sincan Park İçin Geri Sayım

Sincan Belediyesi’nin marka projelerinden olan Sincan Park’ta sona gelindi. Büyüklüğü ve görselliğiyle adından söz ettiren Sincan Park, akıllı enerji sistemleriyle de dikkat çekiyor. Çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemlerinde enerji verimliliği ön plana çıkıyor. Işıklandırma gece saatlerinde otomatik olarak azalırken, su ihtiyacı da yeraltı sularından karşılanıyor.
Sincan’ın uzun yıllardır bataklık olarak bulunan bölgesi, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın talimatıyla önce ıslah edildi ardından muhteşem bir parka dönüştü. 300 bin metrekare büyüklükteki park, hem zengin faaliyet alanları hem de görsel güzelliğiyle sadece Sincan’a değil Ankara’ya değer katacak. AKILLI ENERJİ KULLANIMI DİKKAT ÇEKTİ Sincan Park’ta çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemleri kuruldu. Parkın aydınlatması akıllı elektrik sistemleriyle yapılıyor. Bu sistemle akşam saatlerinde daha güçlü bir aydınlatma sağlanırken, gece saatlerinde daha loş bir ışık kullanılıyor. Böylece bir yandan enerjiden tasarruf edilirken bir yandan da parkın görüntüsü görsel bir şölene dönüşüyor. YAĞMURDA DURAN SULAMA SİSTEMİ Sulama sistemi de tasarruflu. Parkın su ihtiyacı yeraltı sularından karşılanıyor. Akıllı otomatik sulama sistemi kullanılan parkta az su ile çok verim esası göz önünde bulunduruluyor. Akıllı sensörler yağmur yağdığında durarak, buradan da su tasarrufu sağlıyor. Parkta oluşacak kötü görüntüyü engellemek içinse su depoları yerin altına yerleştirildi. Havalandırma borularının altında 325 ton büyüklüğünde su depoları bulunuyor. Parkın su ihtiyacı bu depolardan karşılanıyor. YAKIN ZAMANDA AÇILACAK Yenikent’te bulunan parkın yakın zamanda açılması beklerken Başkan Ercan Sincan Park’la ilgili şunları söyledi: “Burası bataklıktan oluşan, her yeri balçık, adeta sivrisineklerin yuvası olan bir alandı. Vatandaşlarımız rahatsızlık duruyordu. Burayı ıslah ederek, çevre dostu bir parka dönüştürdük. Etkinlik alanları, yürüyüş, bisiklet ve fayton alanlarımız, mesire yerleri, gençler için halı saha ve basketbol, voleybol, tenis sahaları oluşturduk. Parkımız ayrıca olağanüstü bir durumda 1 milyon kişiyi aynı anda alabilecek bir kapasiteye sahip. Yakın zamanda açılışını yapacağımız Sincan Park, ilçemize, Ankaramıza şimdiden hayırlı olsun. ”
Sincan Belediyesi’nin marka projelerinden olan Sincan Park’ta sona gelindi. Büyüklüğü ve görselliğiyle adından söz ettiren Sincan Park, akıllı enerji sistemleriyle de dikkat çekiyor. Çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemlerinde enerji verimliliği ön plana çıkıyor. Işıklandırma gece saatlerinde otomatik olarak azalırken, su ihtiyacı da yeraltı sularından karşılanıyor.

Sincan’ın uzun yıllardır bataklık olarak bulunan bölgesi, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın talimatıyla önce ıslah edildi ardından muhteşem bir parka dönüştü. 300 bin metrekare büyüklükteki park, hem zengin faaliyet alanları hem de görsel güzelliğiyle sadece Sincan’a değil Ankara’ya değer katacak.

AKILLI ENERJİ KULLANIMI DİKKAT ÇEKTİ

Sincan Park’ta çevre dostu aydınlatma ve sulama sistemleri kuruldu. Parkın aydınlatması akıllı elektrik sistemleriyle yapılıyor. Bu sistemle akşam saatlerinde daha güçlü bir aydınlatma sağlanırken, gece saatlerinde daha loş bir ışık kullanılıyor. Böylece bir yandan enerjiden tasarruf edilirken bir yandan da parkın görüntüsü görsel bir şölene dönüşüyor.

YAĞMURDA DURAN SULAMA SİSTEMİ

Sulama sistemi de tasarruflu. Parkın su ihtiyacı yeraltı sularından karşılanıyor. Akıllı otomatik sulama sistemi kullanılan parkta az su ile çok verim esası göz önünde bulunduruluyor. Akıllı sensörler yağmur yağdığında durarak, buradan da su tasarrufu sağlıyor.

Parkta oluşacak kötü görüntüyü engellemek içinse su depoları yerin altına yerleştirildi. Havalandırma borularının altında 325 ton büyüklüğünde su depoları bulunuyor. Parkın su ihtiyacı bu depolardan karşılanıyor.

YAKIN ZAMANDA AÇILACAK

Yenikent’te bulunan parkın yakın zamanda açılması beklerken Başkan Ercan Sincan Park’la ilgili şunları söyledi:

“Burası bataklıktan oluşan, her yeri balçık, adeta sivrisineklerin yuvası olan bir alandı. Vatandaşlarımız rahatsızlık duruyordu. Burayı ıslah ederek, çevre dostu bir parka dönüştürdük. Etkinlik alanları, yürüyüş, bisiklet ve fayton alanlarımız, mesire yerleri, gençler için halı saha ve basketbol, voleybol, tenis sahaları oluşturduk. Parkımız ayrıca olağanüstü bir durumda 1 milyon kişiyi aynı anda alabilecek bir kapasiteye sahip. Yakın zamanda açılışını yapacağımız Sincan Park, ilçemize, Ankaramıza şimdiden hayırlı olsun. ”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.