''Cebeci- Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' Sergisi Rahmi Koç Müzesi'nde Açıldı

Kültür-Sanat 24.09.2023 - 23:58, Güncelleme: 24.09.2023 - 23:58
 

''Cebeci- Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' Sergisi Rahmi Koç Müzesi'nde Açıldı

Sema KUMRULU / Ankara Tabip Odası Cumhuriyetin 100. yılını, ''Cebeci-Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' başlıklı albüm fotoğrafları sergisi ile kutluyor.
  Rahmi Koç Müzesi'nin ev sahipliği yaptığı sergi, Cumhuriyet sonrası tıp eğitimini modernleştirmek ve yaygınlaştırmak adına atılan adımlardan küçük bir kesit sunuyor.   Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Ankara'ya taşınmasının ardından Cumhuriyetin ilk tıp fakültesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara'nın ikinci tıp fakültesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılması süreçlerine odaklanan sergide ağırlıklı olarak 50, 60, 70'li yıllara ait kareler gün yüzüne çıkıyor.    Çoğunluğu Ankara Tabip Odası üyesi hekimlerin aile albümlerinden derlenen ve bugün artık birer belge sayılabilecek siyah beyaz fotoğraflar aynı zamanda Ankara'nın da geçmişine ait izler barındırıyor.     Ankara Tabip Odasının düzenlediği serginin küratörlüğünü Özgür Ceren Can ile Sibel Durak, grafik tasarımını Deniz Çağlar Özyaşar, fotoğraf baskı Asdaoğan ve sergileme Hacı Yaşar, İlker Ekinci tarafından yapıldı.    23 Eylül 2023 tarihinde açılışı yapılan ''Cebeci-Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' sergisi 8 Ekim Pazar gününe kadar Rahmi Koç Müzesi sergi salonunda izlenebilir.
Sema KUMRULU / Ankara Tabip Odası Cumhuriyetin 100. yılını, ''Cebeci-Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' başlıklı albüm fotoğrafları sergisi ile kutluyor.

  Rahmi Koç Müzesi'nin ev sahipliği yaptığı sergi, Cumhuriyet sonrası tıp eğitimini modernleştirmek ve yaygınlaştırmak adına atılan adımlardan küçük bir kesit sunuyor.

  Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Ankara'ya taşınmasının ardından Cumhuriyetin ilk tıp fakültesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ankara'nın ikinci tıp fakültesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılması süreçlerine odaklanan sergide ağırlıklı olarak 50, 60, 70'li yıllara ait kareler gün yüzüne çıkıyor.

   Çoğunluğu Ankara Tabip Odası üyesi hekimlerin aile albümlerinden derlenen ve bugün artık birer belge sayılabilecek siyah beyaz fotoğraflar aynı zamanda Ankara'nın da geçmişine ait izler barındırıyor.

    Ankara Tabip Odasının düzenlediği serginin küratörlüğünü Özgür Ceren Can ile Sibel Durak, grafik tasarımını Deniz Çağlar Özyaşar, fotoğraf baskı Asdaoğan ve sergileme Hacı Yaşar, İlker Ekinci tarafından yapıldı.

   23 Eylül 2023 tarihinde açılışı yapılan ''Cebeci-Sıhhiye Hattında Tıbbiyeliler'' sergisi 8 Ekim Pazar gününe kadar Rahmi Koç Müzesi sergi salonunda izlenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.