Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği'nden Anlamlı Etkinlik

Kültür-Sanat 10.06.2024 - 09:32, Güncelleme: 10.06.2024 - 09:32
 

Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği'nden Anlamlı Etkinlik

Sema KUMRULU / Barolar Birliği Atilla Sav Sanat Galerisi'nde, 7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
   Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği; Resim, Fotoğraf Sergisi ve Kitap İmza Günü etkinliği yoğun bir kalabalıkla açılış yaptı.    Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şebnem Şekeroğlu Uzun, konuşmasında;  ''Atatürk'ün emriyle eğitim ve öğretim hayatına geçen okulumuz çok değerli mezunlar verdi. Ankara'da ve Türkiye'de kime dokunursanız Cebeci Ortaokulu ile bir yerden bağlantısını bulursunuz. Derneğimiz, 2018 yılında kurucu başkanımız Ayten Özdemir tarafından kuruldu. Küçük ama gönlü çok büyük bir derneğiz. Bizi çok güzel yerlere getiren okulumuza vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Bu sene okulumuza gelen ama yıllardır bizimleymiş gibi olan okul müdürümüz Ramazan Kilim'e teşekkür ediyoruz.Ramazan Beyin okulumuza gelişiyle, çok daha farklı bir hareket ve renklilik oldu. Birçok çocuğumuza dokunmak, burslar vermek bizi çok mutlu ediyor. Sergimizde çocuklarımızın sattığı resimlerin rakamları  direk kendilerine verilecek. Onların bu heyecanı yaşamasını ve ilk kazançlarını sağlamasını istiyoruz. Sergimizden derneğimize kalan rakamlar da, resim atölyesinde kullanılmak üzere okul müdürümüze teslim edilecek. Bu kadar özel ve köklü olan okulun mezunu olmaktan gurur duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.   Cebeci Ortaokulu mezunlarından Sanatçı Şebnem Selçuk ise; ''Mezun olmaktan büyük onur duyduğum  Cebeci Ortaokulu'nun, resim atölyesinin tadilatı için düzenlediğimiz etkinlik ile karşınızdayız. Geçen yıl okulumuzda okuyan depremzede çocuklarımız için etkinlik düzenlemiştik. Umarım bu etkinlikler her sene geleneksel hale gelir ve düzenli olarak yaparız.'' dedi.   Cebeci Ortaokulu ilk mezunlarından, Yüksek Mimar- Ressam Kadri Kalaycıoğlu ve Yüksek Mimar- Ressam Ertuğrul Özakdemir'in eserleriyle sergiye katılmaları renk kattı. Yine Cebeci Ortaokul mezunlarından Atatürk Ressamı olarak tanıdığımız Nevzat Can iki Atatürk portresiyle beğeni aldı.     İmza günü etkinliği ise;  ''Sabahın Kokusu'' kitabıyla Ali Yurtseven, ''Sessiz Çığlık'' kitabı ile Zeliha Altındal tarafından gerçekleştirildi.    Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneğini, etkinliğe katılan tüm sanatçılarımızı ve henüz ortaokulda olan küçük sanatçılarımızı da kutluyorum.
Sema KUMRULU / Barolar Birliği Atilla Sav Sanat Galerisi'nde, 7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

   Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği; Resim, Fotoğraf Sergisi ve Kitap İmza Günü etkinliği yoğun bir kalabalıkla açılış yaptı.

   Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şebnem Şekeroğlu Uzun, konuşmasında;  ''Atatürk'ün emriyle eğitim ve öğretim hayatına geçen okulumuz çok değerli mezunlar verdi. Ankara'da ve Türkiye'de kime dokunursanız Cebeci Ortaokulu ile bir yerden bağlantısını bulursunuz. Derneğimiz, 2018 yılında kurucu başkanımız Ayten Özdemir tarafından kuruldu. Küçük ama gönlü çok büyük bir derneğiz. Bizi çok güzel yerlere getiren okulumuza vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Bu sene okulumuza gelen ama yıllardır bizimleymiş gibi olan okul müdürümüz Ramazan Kilim'e teşekkür ediyoruz.Ramazan Beyin okulumuza gelişiyle, çok daha farklı bir hareket ve renklilik oldu. Birçok çocuğumuza dokunmak, burslar vermek bizi çok mutlu ediyor. Sergimizde çocuklarımızın sattığı resimlerin rakamları  direk kendilerine verilecek. Onların bu heyecanı yaşamasını ve ilk kazançlarını sağlamasını istiyoruz. Sergimizden derneğimize kalan rakamlar da, resim atölyesinde kullanılmak üzere okul müdürümüze teslim edilecek. Bu kadar özel ve köklü olan okulun mezunu olmaktan gurur duyuyoruz'' ifadelerini kullandı.

  Cebeci Ortaokulu mezunlarından Sanatçı Şebnem Selçuk ise; ''Mezun olmaktan büyük onur duyduğum  Cebeci Ortaokulu'nun, resim atölyesinin tadilatı için düzenlediğimiz etkinlik ile karşınızdayız. Geçen yıl okulumuzda okuyan depremzede çocuklarımız için etkinlik düzenlemiştik. Umarım bu etkinlikler her sene geleneksel hale gelir ve düzenli olarak yaparız.'' dedi.

  Cebeci Ortaokulu ilk mezunlarından, Yüksek Mimar- Ressam Kadri Kalaycıoğlu ve Yüksek Mimar- Ressam Ertuğrul Özakdemir'in eserleriyle sergiye katılmaları renk kattı. Yine Cebeci Ortaokul mezunlarından Atatürk Ressamı olarak tanıdığımız Nevzat Can iki Atatürk portresiyle beğeni aldı.

    İmza günü etkinliği ise;  ''Sabahın Kokusu'' kitabıyla Ali Yurtseven, ''Sessiz Çığlık'' kitabı ile Zeliha Altındal tarafından gerçekleştirildi.

   Cebeci Ortaokulunu Koruma ve Yaşatma Derneğini, etkinliğe katılan tüm sanatçılarımızı ve henüz ortaokulda olan küçük sanatçılarımızı da kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.