Çantacılar Sokağı'nda birlik ve beraberlik, dayanışma iftarı

Yerel 17.04.2023 - 14:50, Güncelleme: 17.04.2023 - 14:50
 

Çantacılar Sokağı'nda birlik ve beraberlik, dayanışma iftarı

Ankara Çantacılar Sokağı esnafının geleneksel hale getirdiği iftar programı, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Ulus'ta Çantacılar Sokağı'nda yaklaşık 500 kişi aynı anda iftarını açtı.
Ankara Çantacılar Sokağı esnafı, iftar sofrasında buluştu. Ulus'ta Çantacılar Sokağı’nda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın maddi katkılarıyla düzenlenen iftar programına; sokakta çanta imalatı, toptan ve perakende satışı yapan çantacı esnaf ve sanatkar ve yanlarında çalışanlar ile Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun'un yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Otelciler Esnaf Odası Esnaf Odası Başkanı Mustafa Höke, Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Servet Seçkin de katılım gösterdi. Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, "Çanta üreticisi, toptancısı ve perakendecisinden oluşan esnaf ve sanatkarlarımızın yer aldığı Çantacılar Sokağında düzenlediğimiz geleneksel iftar programımızın bu yıl 21'ncisini gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımız, işverenlerle birlikte iftar sofrasında buluşuyor. Bugün burada Ramazanın manevi huzurunu, paylaşımın ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu iyilik sokak sofraları, gönüllülük esasına dayalı olup, çantacı esnafımızın maddi katkılarıyla ve imece usulü el birliğiyle beraber kuruluyor. Bu anlamda yaklaşık 500 katılımın olduğu iftar sofrasına katkı sunan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. İftar soframızda bizleri yalnız bırakmayan değerli belediye ve oda başkanlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı. İftar öncesi Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte çantacılar sokağında faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret ederek sorunlarını, istek ve beklentilerini dinleyerek, çalışmaları hakkında bilgi de alan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Dostluk ve kardeşlik, dayanışma duyguları içerisinde Ahilik kültürünün yaşatıldığı iftar sofrasında çantacı esnafımızla bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Tutulan oruçların kabul olmasını diliyor, esnafımızın ve  vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını şimdiden kutlarım." diye konuştu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da çantacı esnafı ile iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
Ankara Çantacılar Sokağı esnafının geleneksel hale getirdiği iftar programı, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Ulus'ta Çantacılar Sokağı'nda yaklaşık 500 kişi aynı anda iftarını açtı.

Ankara Çantacılar Sokağı esnafı, iftar sofrasında buluştu. Ulus'ta Çantacılar Sokağı’nda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın maddi katkılarıyla düzenlenen iftar programına; sokakta çanta imalatı, toptan ve perakende satışı yapan çantacı esnaf ve sanatkar ve yanlarında çalışanlar ile Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun'un yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Otelciler Esnaf Odası Esnaf Odası Başkanı Mustafa Höke, Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Servet Seçkin de katılım gösterdi.

Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, "Çanta üreticisi, toptancısı ve perakendecisinden oluşan esnaf ve sanatkarlarımızın yer aldığı Çantacılar Sokağında düzenlediğimiz geleneksel iftar programımızın bu yıl 21'ncisini gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımız, işverenlerle birlikte iftar sofrasında buluşuyor. Bugün burada Ramazanın manevi huzurunu, paylaşımın ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu iyilik sokak sofraları, gönüllülük esasına dayalı olup, çantacı esnafımızın maddi katkılarıyla ve imece usulü el birliğiyle beraber kuruluyor. Bu anlamda yaklaşık 500 katılımın olduğu iftar sofrasına katkı sunan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. İftar soframızda bizleri yalnız bırakmayan değerli belediye ve oda başkanlarımıza da şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İftar öncesi Ankara Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Uzun ile birlikte çantacılar sokağında faaliyet gösteren esnafı tek tek ziyaret ederek sorunlarını, istek ve beklentilerini dinleyerek, çalışmaları hakkında bilgi de alan Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Dostluk ve kardeşlik, dayanışma duyguları içerisinde Ahilik kültürünün yaşatıldığı iftar sofrasında çantacı esnafımızla bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Tutulan oruçların kabul olmasını diliyor, esnafımızın ve  vatandaşlarımızın yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını şimdiden kutlarım." diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da çantacı esnafı ile iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.