Çankaya Evleri'nde okuma yazma eğitimleri: 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.05.2024 - 18:16, Güncelleme: 28.05.2024 - 18:16
 

Çankaya Evleri'nde okuma yazma eğitimleri: 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi

Çankaya Belediyesi'nin eğitim çalışmaları sürüyor... 20 yıldır devam eden okuma yazma kursları sayesinde çok sayıda okuma yazma bilmeyen ev hanımı aldıkları eğitimle hem sertifika aldı hem de okuma yazma öğrendi...
Çankaya Belediyesi, her yaştan vatandaşa yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, yetişkinler için düzenlediği okuma yazma eğitimlerinin 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi. Mimar Sinan Çankaya Evi'nde bu dönem okuma yazma eğitimi alan 13 kadın, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. 20 Yıllık Eğitim Geleneği Çankaya Belediyesi, 20 yıldır sürdürdüğü okuma yazma kurslarıyla, ilkokul eğitimi alamamış ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ücretsiz eğitim sunuyor. Bugüne kadar binlerce kişinin yararlandığı bu kurslar, özellikle kadınların yaşamlarını dönüştürmeye devam ediyor. Mimar Sinan Çankaya Evi'nde Başarıyla Tamamlanan Eğitimler Mimar Sinan Çankaya Evi'nde eğitim gören 13 kadın, Kasım ayından bu yana haftada 2 gün olarak verilen derslere katıldı. 45-80 yaş aralığında ve çoğunluğu iş hayatında aktif olan bu kadınlar, okuma yazma öğrenmenin hayatlarını nasıl değiştirdiğini vurguladılar. Birçoğu Çankaya'nın kırsal köylerinden gelerek bu eğitime katılan kursiyerler, artık kendi isimlerini yazabilmenin ve hastaneye gitmek gibi günlük işlerini kolaylıkla halledebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kursiyerler, "İnsan 100 yaşında bile olsa imkanı varsa mutlaka okumalı" diyerek hem eğitmenlere hem de Çankaya Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Yoğun İlgi Gören Kurslar Çankaya Evlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Yoğun talep gören bu kurslar, 2023-2024 döneminde 8 Çankaya Evi'nde iki farklı kademede düzenlendi. Kurslara katılanların yaş ortalaması 60 olup, çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Bir dönem süren eğitimler sonunda kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgelerini alıyorlar. Eğitimin Gücü ve Katkıları Çankaya Belediyesi'nin sunduğu okuma yazma kursları, katılımcıların hayatında önemli değişiklikler yaratıyor. Eğitimler, sadece bireysel değil, toplumsal anlamda da büyük bir farkındalık ve gelişim sağlıyor. Okuma yazma bilmenin getirdiği özgüven ve bağımsızlık, kadınların günlük yaşamlarını ve toplumsal rollerini güçlendiriyor.
Çankaya Belediyesi'nin eğitim çalışmaları sürüyor... 20 yıldır devam eden okuma yazma kursları sayesinde çok sayıda okuma yazma bilmeyen ev hanımı aldıkları eğitimle hem sertifika aldı hem de okuma yazma öğrendi...

Çankaya Belediyesi, her yaştan vatandaşa yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, yetişkinler için düzenlediği okuma yazma eğitimlerinin 2023-2024 dönemi mezunlarını verdi. Mimar Sinan Çankaya Evi'nde bu dönem okuma yazma eğitimi alan 13 kadın, kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

20 Yıllık Eğitim Geleneği

Çankaya Belediyesi, 20 yıldır sürdürdüğü okuma yazma kurslarıyla, ilkokul eğitimi alamamış ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ücretsiz eğitim sunuyor. Bugüne kadar binlerce kişinin yararlandığı bu kurslar, özellikle kadınların yaşamlarını dönüştürmeye devam ediyor.

Mimar Sinan Çankaya Evi'nde Başarıyla Tamamlanan Eğitimler

Mimar Sinan Çankaya Evi'nde eğitim gören 13 kadın, Kasım ayından bu yana haftada 2 gün olarak verilen derslere katıldı. 45-80 yaş aralığında ve çoğunluğu iş hayatında aktif olan bu kadınlar, okuma yazma öğrenmenin hayatlarını nasıl değiştirdiğini vurguladılar. Birçoğu Çankaya'nın kırsal köylerinden gelerek bu eğitime katılan kursiyerler, artık kendi isimlerini yazabilmenin ve hastaneye gitmek gibi günlük işlerini kolaylıkla halledebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kursiyerler, "İnsan 100 yaşında bile olsa imkanı varsa mutlaka okumalı" diyerek hem eğitmenlere hem de Çankaya Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Yoğun İlgi Gören Kurslar

Çankaya Evlerinde düzenlenen okuma yazma kursları, Çankaya Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Yoğun talep gören bu kurslar, 2023-2024 döneminde 8 Çankaya Evi'nde iki farklı kademede düzenlendi. Kurslara katılanların yaş ortalaması 60 olup, çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor. Bir dönem süren eğitimler sonunda kursiyerler, başarıyla tamamladıkları eğitimlerinin ardından okuma yazma belgelerini alıyorlar.

Eğitimin Gücü ve Katkıları

Çankaya Belediyesi'nin sunduğu okuma yazma kursları, katılımcıların hayatında önemli değişiklikler yaratıyor. Eğitimler, sadece bireysel değil, toplumsal anlamda da büyük bir farkındalık ve gelişim sağlıyor. Okuma yazma bilmenin getirdiği özgüven ve bağımsızlık, kadınların günlük yaşamlarını ve toplumsal rollerini güçlendiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.