Büyük BİRESKU Türkiye Sergilerinin 12’ncisi Açıldı

Kültür-Sanat 18.09.2023 - 14:59, Güncelleme: 18.09.2023 - 14:59
 

Büyük BİRESKU Türkiye Sergilerinin 12’ncisi Açıldı

Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar Kulübü (BİRESKU) 12'nci resim sergisinin açılışı Ankara Zafer Sanat Galerisi'nde 16 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti.
   2015 yılında sosyal medya üzerinden kurulan ve 50 bin yakın üye sayısı ile Türkiye'nin en büyük sanat paylaşım gruplarından biri olan BİRESKU'nun 12' nci  resim sergisi, yüksek katılım ve görkemli bir törenle açıldı.    ''Bana Sevgini Anlat'' temalı serginin  küratörlüğünü Ressam Tuncay Umay, organizatörlüğünü ise Ressam Aslıhan Koç Gezer ve Ressam Mehmet Nuri İleri yaptı.     Sergide Türkiye'nin her yerinden, 100 den fazla sanatçı ve 80 den fazla çocuk katılımcı ile 300'e yakın eser yer aldı.  Büyük BİRESKU  Türkiye sergilerinin açılışını çocukların yapması dikkat çekti.     BİRESKU'nun kurucusu Ressam Tuncay Umay, ''Kurulduğumuz günden beri sosyal platformlarda ki birlikteliğimizi sergilerimizle, galeri mekanlarına taşıyoruz. BİRESKU'ya göre sanat denilen kavram, bir zümrenin tekelinde olmayıp aksine toplumun her ferdinin yararlanabileceği yapılaşma içinde olmalıdır. Bu bakımdan, sergilerimizde akademisyenlerden öğrencilere, çeşitli meslek gruplarından ev hanımlarına yolu sanattan geçen her kesime kapılarımız açıktır.   Özellikle çocuklarımızın da katılımcı olmaları, onların ileride sanat adına daha istekli ve emin adımlarla ilerleyeceklerini  düşünüyoruz'' diyerek bu büyük başarıyı Yönetici Aslıhan Koç Gezer ve Mehmet Nuri İleri ile birlikte, onların özverili çalışmalarıyla yakaladıklarını belirtti.    Aslıhan Koç Gezer , ''Her zaman olduğu gibi bu sergimizde çok eğlenceli, bol katılımlı bir sergi oluyor. Ben iki eserimle katıldım aynı zamanda yöneticiyim, serginin organizasyonunda da yer aldım. Tuncay beyle birlikte güzel sergiler düzenliyoruz. İnşallah Büyük BİRESKU sergileri devam edecek'' dedi.   Mehmet Nuri İleri ise ''12. BİRESKU sergimizi yine çocuklarla açtık. Ben Batman'dan geliyorum. Serginin son iki günü, eserlerin teslim alınması, düzenlenmesi, sergi salonunun hazır hale gelmesi için elimden geleni yapmaya çalıştım. Yine çok güzel bir sergi oluyor. Büyük BİRESKU olarak, 13. 14. 15. sergilerimize de hep birlikte sağlık sıhhat içinde erişeceğiz''  diye konuştu.    Açılışını çocukların yaptığı sergiye, Sibel Yücel ve Tuncay Yücel sesleriyle renk kattı.     16 Eylül tarihinde açılan ''Bana Sevgini Anlat'' temalı sergi,  22 Eylül 2023 tarihine kadar açık olacak.    Özellikle çocuk sanatçıları ön plana çıkararak, sanat yapmanın herkesin hakkı olduğunu savunan BİRESKU ve katılan tüm sanatçıları kutluyorum.   Sanatla kalalım.  
Sema KUMRULU / Birleşmiş Ressamlar Kulübü (BİRESKU) 12'nci resim sergisinin açılışı Ankara Zafer Sanat Galerisi'nde 16 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti.

   2015 yılında sosyal medya üzerinden kurulan ve 50 bin yakın üye sayısı ile Türkiye'nin en büyük sanat paylaşım gruplarından biri olan BİRESKU'nun 12' nci  resim sergisi, yüksek katılım ve görkemli bir törenle açıldı.

   ''Bana Sevgini Anlat'' temalı serginin  küratörlüğünü Ressam Tuncay Umay, organizatörlüğünü ise Ressam Aslıhan Koç Gezer ve Ressam Mehmet Nuri İleri yaptı. 

   Sergide Türkiye'nin her yerinden, 100 den fazla sanatçı ve 80 den fazla çocuk katılımcı ile 300'e yakın eser yer aldı.  Büyük BİRESKU  Türkiye sergilerinin açılışını çocukların yapması dikkat çekti.

    BİRESKU'nun kurucusu Ressam Tuncay Umay, ''Kurulduğumuz günden beri sosyal platformlarda ki birlikteliğimizi sergilerimizle, galeri mekanlarına taşıyoruz. BİRESKU'ya göre sanat denilen kavram, bir zümrenin tekelinde olmayıp aksine toplumun her ferdinin yararlanabileceği yapılaşma içinde olmalıdır. Bu bakımdan, sergilerimizde akademisyenlerden öğrencilere, çeşitli meslek gruplarından ev hanımlarına yolu sanattan geçen her kesime kapılarımız açıktır.   Özellikle çocuklarımızın da katılımcı olmaları, onların ileride sanat adına daha istekli ve emin adımlarla ilerleyeceklerini  düşünüyoruz'' diyerek bu büyük başarıyı Yönetici Aslıhan Koç Gezer ve Mehmet Nuri İleri ile birlikte, onların özverili çalışmalarıyla yakaladıklarını belirtti.

   Aslıhan Koç Gezer , ''Her zaman olduğu gibi bu sergimizde çok eğlenceli, bol katılımlı bir sergi oluyor. Ben iki eserimle katıldım aynı zamanda yöneticiyim, serginin organizasyonunda da yer aldım. Tuncay beyle birlikte güzel sergiler düzenliyoruz. İnşallah Büyük BİRESKU sergileri devam edecek'' dedi.

  Mehmet Nuri İleri ise ''12. BİRESKU sergimizi yine çocuklarla açtık. Ben Batman'dan geliyorum. Serginin son iki günü, eserlerin teslim alınması, düzenlenmesi, sergi salonunun hazır hale gelmesi için elimden geleni yapmaya çalıştım. Yine çok güzel bir sergi oluyor. Büyük BİRESKU olarak, 13. 14. 15. sergilerimize de hep birlikte sağlık sıhhat içinde erişeceğiz''  diye konuştu.

   Açılışını çocukların yaptığı sergiye, Sibel Yücel ve Tuncay Yücel sesleriyle renk kattı.

    16 Eylül tarihinde açılan ''Bana Sevgini Anlat'' temalı sergi,  22 Eylül 2023 tarihine kadar açık olacak.

   Özellikle çocuk sanatçıları ön plana çıkararak, sanat yapmanın herkesin hakkı olduğunu savunan BİRESKU ve katılan tüm sanatçıları kutluyorum.

  Sanatla kalalım.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.