Bir Turnuva, 1.000 sporcu, 300 maç ve İncirlispor

Spor Sahnesi 24.08.2022 - 10:24, Güncelleme: 24.08.2022 - 10:24
 

Bir Turnuva, 1.000 sporcu, 300 maç ve İncirlispor

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Başkentliğe uzanan süreçte pek çok tarihi gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler bazı etkinliklere ilham verirken, bu çerçevede düzenlenen “Sakarya Zaferinin 101. Yıl dönümü 8. Tarihe Saygı Minikler Futbol Turnuvası” büyük ilgi gördü. Futbol şölenine dönüşen turnuvada çok sayıda takım mücadele etti.
KATILAN TAKIMLAR… Düzenlenen dev organizasyona, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Sivasspor, İncirlispor, Antalyaspor, Konyaspor, Ayvalıspor, Yapracık, Kırıkkalespor, Konakspor, Bartın Gençler, Hasanoğlan SK, Kütahya Erdemli, Genç Ankara, Etimesgutgücü, Haymanaspor, Polatlıspor, Ankara Kartal, Pidosan Yahyalar, Göztepe, Aksaray, EskişehirSpor, Altınordu SK, Niğde FK, Burdur MAKÜ takımları katıldı. 1.000 SPORCU, 300 MAÇ… Polatlı’nın tarihi alanlarını da gezen kulüplerden 2 gün boyunca bine yakın sporcu sahada mücadele etti. Turnuva boyunca yaklaşık 300 maç oynanırken, başkentin önemli semt takımlarından İncirlispor da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti.   İncirlispor, Polatlı’daki 8. Tarihe Saygı Turnuvası’nda Sivasspor’u Çınar’ın golüyle 1-0, Kırıkkalespor’u Elyesa’nın golüyle 1-0 yenerken rakibin penaltısını kurtaran kaleci Aras Özbek de maçın yıldızları arasında yer aldı. BÜLENT AKTÜRK’ÜN DEĞERLENDİRMESİ İncirlispor Futbol Akademi Kurucusu Bülent Aktürk, turnuva boyunca sahada hem centilmence mücadele eden hem de başarılı bir performans gösteren sporcularını kutladı. Aktürk, “Polatlı, Ankara’nın tarihi açıdan önemli ilçelerinden biri. Sakarya Zaferi’nin 101. Yıl dönümünü kapsamında düzenlenen önemli bir organizasyonun parçası olduğumuz için gururluyuz. Ayrıca takımımız, Sivasspor ve Kırıkkale gibi önemli kent takımlarını mağlup ederek gücünü göstermiştir. Onları yetiştiren velilerimize, spor gelişimlerini sağlayan antrenörlerimize ve bana her konuda yardımcı olan ekibime teşekkür ediyorum. İncirlispor, Ankara’nın tarihi semt kulüplerinden biri olarak böylesine tarihi bir organizasyonda başarıyla mücadele etmiştir” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, Başkentliğe uzanan süreçte pek çok tarihi gelişmeye sahne oldu. Bu gelişmeler bazı etkinliklere ilham verirken, bu çerçevede düzenlenen “Sakarya Zaferinin 101. Yıl dönümü 8. Tarihe Saygı Minikler Futbol Turnuvası” büyük ilgi gördü. Futbol şölenine dönüşen turnuvada çok sayıda takım mücadele etti.

KATILAN TAKIMLAR…

Düzenlenen dev organizasyona, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Sivasspor, İncirlispor, Antalyaspor, Konyaspor, Ayvalıspor, Yapracık, Kırıkkalespor, Konakspor, Bartın Gençler, Hasanoğlan SK, Kütahya Erdemli, Genç Ankara, Etimesgutgücü, Haymanaspor, Polatlıspor, Ankara Kartal, Pidosan Yahyalar, Göztepe, Aksaray, EskişehirSpor, Altınordu SK, Niğde FK, Burdur MAKÜ takımları katıldı.

1.000 SPORCU, 300 MAÇ…

Polatlı’nın tarihi alanlarını da gezen kulüplerden 2 gün boyunca bine yakın sporcu sahada mücadele etti.

Turnuva boyunca yaklaşık 300 maç oynanırken, başkentin önemli semt takımlarından İncirlispor da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekti.  

İncirlispor, Polatlı’daki 8. Tarihe Saygı Turnuvası’nda Sivasspor’u Çınar’ın golüyle 1-0, Kırıkkalespor’u Elyesa’nın golüyle 1-0 yenerken rakibin penaltısını kurtaran kaleci Aras Özbek de maçın yıldızları arasında yer aldı.

BÜLENT AKTÜRK’ÜN DEĞERLENDİRMESİ

İncirlispor Futbol Akademi Kurucusu Bülent Aktürk, turnuva boyunca sahada hem centilmence mücadele eden hem de başarılı bir performans gösteren sporcularını kutladı. Aktürk, “Polatlı, Ankara’nın tarihi açıdan önemli ilçelerinden biri. Sakarya Zaferi’nin 101. Yıl dönümünü kapsamında düzenlenen önemli bir organizasyonun parçası olduğumuz için gururluyuz. Ayrıca takımımız, Sivasspor ve Kırıkkale gibi önemli kent takımlarını mağlup ederek gücünü göstermiştir. Onları yetiştiren velilerimize, spor gelişimlerini sağlayan antrenörlerimize ve bana her konuda yardımcı olan ekibime teşekkür ediyorum. İncirlispor, Ankara’nın tarihi semt kulüplerinden biri olarak böylesine tarihi bir organizasyonda başarıyla mücadele etmiştir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.