Bir Ressam Yetişiyor. Ali Kemal Eryaman, Galeri Z'de İlk Sergisini Açtı

Kültür-Sanat 04.10.2023 - 09:05, Güncelleme: 04.10.2023 - 09:05
 

Bir Ressam Yetişiyor. Ali Kemal Eryaman, Galeri Z'de İlk Sergisini Açtı

Sema KUMRULU / Çocuk Ressam Ali Kemal Eryaman'ın resim sergisi, Ankara Kalesi Galeri Z'de, 30 Eylül 2023 tarihinde açıldı.
    İlk sergisini açan Ali Kemal Eryaman 2014 doğumlu. TED Ankara Koleji 4. sınıf öğrencisi. 2020 yılından beri Mustafa Ayaz Müzesi'nde çocuklar için resim eğitimi verilen atölyede, Gökçe Yüksel Kayık'tan resim dersleri alıyor. Ayrıca yüzmeyi ve futbol oynamayı çok seviyor. Ali Kemal Eryaman resim sevgisini anlattı: "Ben tüm resimlerimi dedemin sayesinde çizdim. Dedem bana kağıdın ortasına bir nokta koy ve etrafına desen çiz'' dedi. O zaman 5 yaşındaydım. İlk resmimi pastel çalışmıştım. Hiç beğenmedim. Dedem yine ''İlk resim çok değerlidir'' deyince, yırtmaktan vazgeçtim. 2020 yılında Gökçe Yüksel Kayık öğretmenimden resim dersleri almaya başladım. Aynı zamanda yüzme ve futbol oynamayı da çok seviyorum. Hayalim güzel sanatlar ya da spor okulunda okumak, ama resmi hiç bir zaman bırakmayacağım. Ünlü bir ressam olmak istiyorum. Bu benim ilk kişisel sergim. Ondört yağlı boya resimle buradayım. Resmimin birini LÖSEV'e bağışladım, biri de satıldı. Bana çok destek olan dedemi ve ailemi çok seviyorum.   Küçük ressam Ali Kemal Eryaman'ın dedesi, Hulusi Gürpınar ise endemeklerin kraliçesi ve dünyada bir tek Ankara Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği'nin babası. Sevgi Çiçeği'ni dünyaya tanıtan, kitaplar yazan Gürpınar ''Ankara zaten sevginin Başkenti.  Hacı Bayram Veli ve Atatürk'ün şehri. Karşımızda kale oradan Anıtkabir gözüküyor. Buradan oraya bir sevgi seli akıyor'' diyor.    Gürpınar sözlerine, '' Atatürk'ün açtığı yol ve ışık sayesinde yavrularımın çocuklarının da o izden gitmeleri benim için çok önemli. Atatürk vatanımızı çocuklara emanet etti. Çocuklarımız çok akıllı. Ben onlara güveniyorum. Geleceğimiz teminat altında. Atamız da teminat altında çünkü onun izinden giden ciddi bir gençlik var. Ben torunlarıma spor ve sanatı asla bırakmamalarını her fırsatta öneriyorum'' diyerek devam etti.    Bu güzel resim sergisi Galeri Z'de 8 Ekim Pazar gününe kadar izlenebilir.   Ali Kemal Eryaman her alanda çok başarılı bir çocuk. Kendisine sanat dolu günler diliyorum. Sevgili dostum Hulusi Gürpınar'ı da böyle bir dede örneği olduğu için kutluyorum.   Sanat her zaman, her yerde.
Sema KUMRULU / Çocuk Ressam Ali Kemal Eryaman'ın resim sergisi, Ankara Kalesi Galeri Z'de, 30 Eylül 2023 tarihinde açıldı.

    İlk sergisini açan Ali Kemal Eryaman 2014 doğumlu. TED Ankara Koleji 4. sınıf öğrencisi. 2020 yılından beri Mustafa Ayaz Müzesi'nde çocuklar için resim eğitimi verilen atölyede, Gökçe Yüksel Kayık'tan resim dersleri alıyor. Ayrıca yüzmeyi ve futbol oynamayı çok seviyor.

Ali Kemal Eryaman resim sevgisini anlattı:

"Ben tüm resimlerimi dedemin sayesinde çizdim. Dedem bana kağıdın ortasına bir nokta koy ve etrafına desen çiz'' dedi. O zaman 5 yaşındaydım. İlk resmimi pastel çalışmıştım. Hiç beğenmedim. Dedem yine ''İlk resim çok değerlidir'' deyince, yırtmaktan vazgeçtim. 2020 yılında Gökçe Yüksel Kayık öğretmenimden resim dersleri almaya başladım. Aynı zamanda yüzme ve futbol oynamayı da çok seviyorum. Hayalim güzel sanatlar ya da spor okulunda okumak, ama resmi hiç bir zaman bırakmayacağım. Ünlü bir ressam olmak istiyorum. Bu benim ilk kişisel sergim. Ondört yağlı boya resimle buradayım. Resmimin birini LÖSEV'e bağışladım, biri de satıldı. Bana çok destek olan dedemi ve ailemi çok seviyorum.

  Küçük ressam Ali Kemal Eryaman'ın dedesi, Hulusi Gürpınar ise endemeklerin kraliçesi ve dünyada bir tek Ankara Gölbaşı'nda yetişen Sevgi Çiçeği'nin babası. Sevgi Çiçeği'ni dünyaya tanıtan, kitaplar yazan Gürpınar ''Ankara zaten sevginin Başkenti.  Hacı Bayram Veli ve Atatürk'ün şehri. Karşımızda kale oradan Anıtkabir gözüküyor. Buradan oraya bir sevgi seli akıyor'' diyor.

   Gürpınar sözlerine, '' Atatürk'ün açtığı yol ve ışık sayesinde yavrularımın çocuklarının da o izden gitmeleri benim için çok önemli. Atatürk vatanımızı çocuklara emanet etti. Çocuklarımız çok akıllı. Ben onlara güveniyorum. Geleceğimiz teminat altında. Atamız da teminat altında çünkü onun izinden giden ciddi bir gençlik var. Ben torunlarıma spor ve sanatı asla bırakmamalarını her fırsatta öneriyorum'' diyerek devam etti.

   Bu güzel resim sergisi Galeri Z'de 8 Ekim Pazar gününe kadar izlenebilir.

  Ali Kemal Eryaman her alanda çok başarılı bir çocuk. Kendisine sanat dolu günler diliyorum. Sevgili dostum Hulusi Gürpınar'ı da böyle bir dede örneği olduğu için kutluyorum.

  Sanat her zaman, her yerde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.