BELMEK’TEN ‘AY BEYAZI DENİZ MAVİSİ’ KARMA SERGİSİ

Yerel 16.09.2022 - 14:33, Güncelleme: 16.09.2022 - 14:33
 

BELMEK’TEN ‘AY BEYAZI DENİZ MAVİSİ’ KARMA SERGİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) “Ay Beyazı Deniz Mavisi” isimli karma sergiyi Başkentlilerle buluşturdu. Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ve mavi ile beyaz renklerin kullanıldığı ürünlerin yer aldığı sergi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde 22 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) “Ay Beyazı Deniz Mavisi” isimli karma sergiyi Başkentlilerle buluşturdu. BELMEK Çankaya Bölgesi usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından geri dönüşüme uygun malzemelerleüretilen el emeği göz ürünlerin yer aldığı sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galeri’nde açıldı. Açılışa; Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ve vatandaşlar katıldı. MAVİ VE BEYAZ RENKLE ATIKTAN SANATA Her yıl Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’lerde üretilen el emeği ürünler düzenlenen sergilerle de görücüye çıkıyor. BELMEK Çankaya Bölgesi’nde 4 bin 350 kursiyer ile 96 usta öğretici tarafından birçok farklı branşta hazırlanan mavi-beyaz renk kullanarak dönüştürülen mobilyalar, tablolar, takılar, çantalar, kıyafetler, aksesuarlar, pikeler, nevresim takımları, örme çocuk oyuncakları görücüye çıktı. Birbirinden nadide eserlerin yer aldığı sergiye tüm Ankaralıları davet eden Kültür Sosyal İşleri Daire Başkanı Ali Bozkurt: “ABB Kültür Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK Kurslarımızın Çankaya Bölgesi usta öğreticiler ve kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan ‘Ay Beyazı Deniz Mavisi’ başlığıyla sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Sergimiz ağırlıklı olarak geri dönüşüm ürünlerinden hazırlanmıştır. Kot ve kullanılmış kumaşlar veya ahşap malzemelerin tekrar kullanıma kazandırılmasıyla oluşan ürünler var. BELMEK Kurslarımız açıldığı günden bugüne diğer yerel yönetimlere model olmuş bir yapı. Bu sene biraz daha ileriye giderek BELMEK’in web sayfası üzerinden online başvuru kabulüne başladık. Aynı sayfa üzerinden ürünlerin satışınada başladık. Amacımız bu ürünlere Ankara’nın ve tüm Türkiye’nin ulaşması.” SERGİ 15-22 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA ZİYARET EDİLEBİLECEK Sergiye yoğun ilgi gösteren ve el emeği ürünleri dikkatle inceleyen Başkentliler şunları söyledi: -Rengin Akgül:“Çok güzel bir sergi. Çok beğendim. Büyükşehirden çok memnunum. İnşallah hep böyle devam eder. Bende yeniden kayıt yaptırdım.” -Kadriye Aydın: “Sergi çok güzel. Yapılan ürünler bu sayede herkese ulaşıyor. İnsanlar bu kurslarda öğrendiklerini evde yapıp vaktini değerlendirebiliyor. Sergiye gelenler yapılan el emeği ürünleri kendi gözleriyle görebiliyorlar.” -Halime Atmaca:“Çok beğendim. Her şey çok keyifli görünüyor. Daha önce böyle bir sergiyi gezmemiştim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık… Bende yapabilmeyi çok isterdim.” Yeniden hayat verilen ürünlerin bulunduğu sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde 15-22 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak.  
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) “Ay Beyazı Deniz Mavisi” isimli karma sergiyi Başkentlilerle buluşturdu. Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden üretilen ve mavi ile beyaz renklerin kullanıldığı ürünlerin yer aldığı sergi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde 22 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) “Ay Beyazı Deniz Mavisi” isimli karma sergiyi Başkentlilerle buluşturdu.

BELMEK Çankaya Bölgesi usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından geri dönüşüme uygun malzemelerleüretilen el emeği göz ürünlerin yer aldığı sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galeri’nde açıldı. Açılışa; Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç, ABB Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş ve vatandaşlar katıldı.

MAVİ VE BEYAZ RENKLE ATIKTAN SANATA

Her yıl Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’lerde üretilen el emeği ürünler düzenlenen sergilerle de görücüye çıkıyor. BELMEK Çankaya Bölgesi’nde 4 bin 350 kursiyer ile 96 usta öğretici tarafından birçok farklı branşta hazırlanan mavi-beyaz renk kullanarak dönüştürülen mobilyalar, tablolar, takılar, çantalar, kıyafetler, aksesuarlar, pikeler, nevresim takımları, örme çocuk oyuncakları görücüye çıktı.

Birbirinden nadide eserlerin yer aldığı sergiye tüm Ankaralıları davet eden Kültür Sosyal İşleri Daire Başkanı Ali Bozkurt:

“ABB Kültür Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BELMEK Kurslarımızın Çankaya Bölgesi usta öğreticiler ve kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan ‘Ay Beyazı Deniz Mavisi’ başlığıyla sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Sergimiz ağırlıklı olarak geri dönüşüm ürünlerinden hazırlanmıştır. Kot ve kullanılmış kumaşlar veya ahşap malzemelerin tekrar kullanıma kazandırılmasıyla oluşan ürünler var. BELMEK Kurslarımız açıldığı günden bugüne diğer yerel yönetimlere model olmuş bir yapı. Bu sene biraz daha ileriye giderek BELMEK’in web sayfası üzerinden online başvuru kabulüne başladık. Aynı sayfa üzerinden ürünlerin satışınada başladık. Amacımız bu ürünlere Ankara’nın ve tüm Türkiye’nin ulaşması.”

SERGİ 15-22 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA ZİYARET EDİLEBİLECEK

Sergiye yoğun ilgi gösteren ve el emeği ürünleri dikkatle inceleyen Başkentliler şunları söyledi:

-Rengin Akgül:“Çok güzel bir sergi. Çok beğendim. Büyükşehirden çok memnunum. İnşallah hep böyle devam eder. Bende yeniden kayıt yaptırdım.”

-Kadriye Aydın: “ Sergi çok güzel. Yapılan ürünler bu sayede herkese ulaşıyor. İnsanlar bu kurslarda öğrendiklerini evde yapıp vaktini değerlendirebiliyor. Sergiye gelenler yapılan el emeği ürünleri kendi gözleriyle görebiliyorlar.”

-Halime Atmaca:“Çok beğendim. Her şey çok keyifli görünüyor. Daha önce böyle bir sergiyi gezmemiştim. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık… Bende yapabilmeyi çok isterdim.”

Yeniden hayat verilen ürünlerin bulunduğu sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde 15-22 Eylül tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.