BELMEK’TE YENİ DÖNEM KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

Ankara 14.09.2022 - 09:58, Güncelleme: 14.09.2022 - 09:58
 

BELMEK’TE YENİ DÖNEM KURS KAYITLARI BAŞLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK yeni dönem kayıtları 14 Eylül Çarşamba gününden itibaren başlıyor.2022-2023 eğitim öğretim yılında 58 kurs merkezinde 38 farklı branşta verilecek kurslara başvurular bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirilecek. BELMEK kurslarına kayıt olmak isteyenler, 14-21 Eylül tarihleri arasındahttps://belmek.ankara.bel.tr/adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Her yıl binlerce kadına ücretsiz olarak farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimlerin verildiği Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) 2022-2023 eğitim ile öğretim yılı için başvurular 14 Eylül’de başlıyor. Bu yıl ilk kez online olarak başvuruların alınacağı kurslara katılmak isteyen Başkentliler, 21 Eylül’e kadar https://belmek.ankara.bel.tr/adresinden başvuru yapabilecek. EĞİTİMLER 26 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLIYOR Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verenBELMEK’lerde  6 ana bölgedeki58 kurs merkezinde, 38 farklı branşta verilecek eğitimlere 26 Eylül tarihinde başlanacak. Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve bir yandan meslek sahibi olmalarına katkı sağlayan diğer yandan da sanatsal ve kültürel gelişimine destek olan BELMEK kurslarında; “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 38branşta usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek. BELMEK’TEN MAVİ- BEYAZ TEMALI SERGİ Beceri ve Meslek Edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler düzenlenen sergilerle de görücüye çıkıyor. Yaz ayı boyunca BELMEK Çankaya Bölgesi öğretmen ve kursiyerleri tarafından hazırlanan mavi-beyaz temalı karma sergi; “Ay Beyazı Deniz Mavisi Sergisi” ismi ile 15 Eylül 2022 tarihinde saat 11.00’de Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Başkentlilerle buluşturulacak.El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi 22 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK yeni dönem kayıtları 14 Eylül Çarşamba gününden itibaren başlıyor.2022-2023 eğitim öğretim yılında 58 kurs merkezinde 38 farklı branşta verilecek kurslara başvurular bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirilecek. BELMEK kurslarına kayıt olmak isteyenler, 14-21 Eylül tarihleri arasındahttps://belmek.ankara.bel.tr/adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Her yıl binlerce kadına ücretsiz olarak farklı branşlarda hem el sanatları hem de akademik eğitimlerin verildiği Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) 2022-2023 eğitim ile öğretim yılı için başvurular 14 Eylül’de başlıyor.

Bu yıl ilk kez online olarak başvuruların alınacağı kurslara katılmak isteyen Başkentliler, 21 Eylül’e kadar https://belmek.ankara.bel.tr/adresinden başvuru yapabilecek.

EĞİTİMLER 26 EYLÜL TARİHİNDE BAŞLIYOR

Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verenBELMEK’lerde  6 ana bölgedeki58 kurs merkezinde, 38 farklı branşta verilecek eğitimlere 26 Eylül tarihinde başlanacak.

Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve bir yandan meslek sahibi olmalarına katkı sağlayan diğer yandan da sanatsal ve kültürel gelişimine destek olan BELMEK kurslarında; “Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü” olmak üzere toplam 38branşta usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.

BELMEK’TEN MAVİ- BEYAZ TEMALI SERGİ

Beceri ve Meslek Edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünler düzenlenen sergilerle de görücüye çıkıyor. Yaz ayı boyunca BELMEK Çankaya Bölgesi öğretmen ve kursiyerleri tarafından hazırlanan mavi-beyaz temalı karma sergi; “Ay Beyazı Deniz Mavisi Sergisi” ismi ile 15 Eylül 2022 tarihinde saat 11.00’de Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde Başkentlilerle buluşturulacak.El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergi 22 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.