BELMEK Kursiyerlerinden Cumhuriyet’in 100.Yılına Özel Sergi

Kültür-Sanat 28.10.2023 - 10:07, Güncelleme: 28.10.2023 - 10:07
 

BELMEK Kursiyerlerinden Cumhuriyet’in 100.Yılına Özel Sergi

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının yer aldığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli sergi düzenlenen törenle açıldı. Sergi, 30 Ekim Pazartesi gününe kadar Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan eserlerin yer aldığı Cumhuriyet temalı sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli BELMEK sergisinin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB daire başkanları, BELMEK kursiyerleri ile usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.   BELMEK ANKARALI KADINLARIN HİZMETİNDE Açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, BELMEK kurslarının Ankaralı kadınların hizmetinde olduğunun altını çizerek sergi hakkında şu bilgileri paylaştı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Onun kurduğu bu yolda onun izinde ona yakışır hizmetler üretmek bizim de birincil önceliğimiz ve görevimizdir. Bu doğrultuda bizler Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak cumhuriyetin kazanımlarından olan kadın haklarına saygılı, kadınların sosyal hayata daha çok katılması, hoşça vakit geçirmesi, kültürel bilgi birikimini artırması ve sanata olan ilgilerini değerlendirmek için kolay ulaşılabilir 60 kurs merkezimizde Ankaralı kadınlara hizmet vermekteyiz. BELMEK kurslarımızda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel mesleklerimizin, el sanatlarımızın öğretilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda 31 ayrı branşta kurslar verilmektedir. Kadın emeğinin görünür olması ve eserlerin satışı yoluyla gelir elde edilmesi noktasında desteklerimizin devam edeceğini buradan belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları münasebetiyle açmış olduğumuz bu sergi de emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize şükranlarımızı sunuyorum, hayırlı olsun.”   SERGİ 30 EKİM’E KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK Serginin 30 Ekim Pazartesi gününe kadar Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacağını belirten ABB Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir de,“Sergimizin ana teması Cumhuriyetimizin 100.yılı… 100.yıl kutlamaları kapsamında biz de BELMEK ailesi olarak Cumhuriyet eserlerini barındıran bir sergi açtık. Bu sergide cumhuriyet kadınının atasına, bayrağına, istiklal marşına ve cumhuriyete olan sevgisinin iç yansıması olan eserler göreceksiniz. 5 branşta eserden oluşturulmuş yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir çalışmaların neticesi bu eserler… Bütün Ankaralıları bu eserleri görmeye davet ediyoruz”diye konuştu. Usta Öğretici ve İdareci Seval Efe ise“Bir yıllık bir proje idi… Cumhuriyetimizin 100.yılına hitaben yapılan bir sergi oldu. Halkın görüşüne açtık. Çok mutluyuz”dedi.  
Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının yer aldığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli sergi düzenlenen törenle açıldı. Sergi, 30 Ekim Pazartesi gününe kadar Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kursiyerleri ile 30 usta öğreticinin 5 branşta hazırladığı 186 eserden oluşan ve bir yıllık çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan eserlerin yer aldığı Cumhuriyet temalı sergi, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” isimli BELMEK sergisinin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, ABB daire başkanları, BELMEK kursiyerleri ile usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

BELMEK ANKARALI KADINLARIN HİZMETİNDE

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, BELMEK kurslarının Ankaralı kadınların hizmetinde olduğunun altını çizerek sergi hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Onun kurduğu bu yolda onun izinde ona yakışır hizmetler üretmek bizim de birincil önceliğimiz ve görevimizdir. Bu doğrultuda bizler Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak cumhuriyetin kazanımlarından olan kadın haklarına saygılı, kadınların sosyal hayata daha çok katılması, hoşça vakit geçirmesi, kültürel bilgi birikimini artırması ve sanata olan ilgilerini değerlendirmek için kolay ulaşılabilir 60 kurs merkezimizde Ankaralı kadınlara hizmet vermekteyiz. BELMEK kurslarımızda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel mesleklerimizin, el sanatlarımızın öğretilmesi ve gelecek nesillere aktarılması konusunda 31 ayrı branşta kurslar verilmektedir. Kadın emeğinin görünür olması ve eserlerin satışı yoluyla gelir elde edilmesi noktasında desteklerimizin devam edeceğini buradan belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları münasebetiyle açmış olduğumuz bu sergi de emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize şükranlarımızı sunuyorum, hayırlı olsun.”

 

SERGİ 30 EKİM’E KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK

Serginin 30 Ekim Pazartesi gününe kadar Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacağını belirten ABB Meslek Edindirme Şube Müdürü Haluk Erdemir de,“Sergimizin ana teması Cumhuriyetimizin 100.yılı… 100.yıl kutlamaları kapsamında biz de BELMEK ailesi olarak Cumhuriyet eserlerini barındıran bir sergi açtık. Bu sergide cumhuriyet kadınının atasına, bayrağına, istiklal marşına ve cumhuriyete olan sevgisinin iç yansıması olan eserler göreceksiniz. 5 branşta eserden oluşturulmuş yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir çalışmaların neticesi bu eserler… Bütün Ankaralıları bu eserleri görmeye davet ediyoruz”diye konuştu.

Usta Öğretici ve İdareci Seval Efe ise“Bir yıllık bir proje idi… Cumhuriyetimizin 100.yılına hitaben yapılan bir sergi oldu. Halkın görüşüne açtık. Çok mutluyuz”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.