Bekir Ödemiş turizm potansiyelini anlattı

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2020 - 07:56, Güncelleme: 19.12.2020 - 07:56
 

Bekir Ödemiş turizm potansiyelini anlattı

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen “9. Bilkent Turizm Forumu”na Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen “Pandemi Sonrası Turizm: Yeni Bir Gelecek” konulu uluslararası forumda Büyükşehir Belediyesini temsil eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Başkent’in kültür ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmin Başkent’teki salgın sonrası sürecine odaklandı. Kültür turizminin canlandırılması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen turizm forumuna katıldı. Yeni bir gelecek... COVID-19 salgını nedeniyle zoom üzerinden gerçekleştirilen “Pandemi Sonrası Turizm: Yeni Bir Gelecek” isimli forumda Büyükşehir Belediyesini Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş temsil etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, turizm sektörü temsilcisi ile akademisyenlerin katıldığı forumda turizm sektörünün sorunları ve geleceği ele alındı. Uluslararası platformlarda konuşuldu Başkent turizmine katkı sağlayarak, tarihi mekanları ayağa kaldıracak projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının ekonomik alanda en olumsuz etkilediği sektörlerin başında gelen turizm sektörünü de paydaşlarla birlikte mercek altına almayı sürdürüyor. Durum tespiti yaparak sivil toplum kuruluşlarıyla ve akademik çevrelerle iş birliği yaptıklarını belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, uluslararası düzeyde düzenlenen turizm fuarında şu değerlendirmelerde bulundu: “Ankara olarak tarih ve doğa anlamında çok önemli kazanımlarımız. Bizim kanaatimize göre bu yeni dönemde paket tur dediğimiz kitle turizminin yanı sıra asıl dar grupların hareket ettiği kültür turizminin gelişeceğini ön görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’yı bu sürece hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ankara turizm ile anılmıyor. Oysaki UNESCO geçici listesinde 4 tane önemli eserimiz var. Bu aslında Ankara’nın kültür ve tarih konusunda potansiyeli olduğunun göstergesi. Bizim görevimiz var olan bu zenginliği pandemi sonrası gelişecek olan yeni konsepte hazırlamak.”

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından düzenlenen “9. Bilkent Turizm Forumu”na Ankara Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen “Pandemi Sonrası Turizm: Yeni Bir Gelecek” konulu uluslararası forumda Büyükşehir Belediyesini temsil eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Başkent’in kültür ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmin Başkent’teki salgın sonrası sürecine odaklandı.

Kültür turizminin canlandırılması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen turizm forumuna katıldı.

Yeni bir gelecek...

COVID-19 salgını nedeniyle zoom üzerinden gerçekleştirilen “Pandemi Sonrası Turizm: Yeni Bir Gelecek” isimli forumda Büyükşehir Belediyesini Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş temsil etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, turizm sektörü temsilcisi ile akademisyenlerin katıldığı forumda turizm sektörünün sorunları ve geleceği ele alındı.

Uluslararası platformlarda konuşuldu

Başkent turizmine katkı sağlayarak, tarihi mekanları ayağa kaldıracak projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının ekonomik alanda en olumsuz etkilediği sektörlerin başında gelen turizm sektörünü de paydaşlarla birlikte mercek altına almayı sürdürüyor.

Durum tespiti yaparak sivil toplum kuruluşlarıyla ve akademik çevrelerle iş birliği yaptıklarını belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, uluslararası düzeyde düzenlenen turizm fuarında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara olarak tarih ve doğa anlamında çok önemli kazanımlarımız. Bizim kanaatimize göre bu yeni dönemde paket tur dediğimiz kitle turizminin yanı sıra asıl dar grupların hareket ettiği kültür turizminin gelişeceğini ön görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’yı bu sürece hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ankara turizm ile anılmıyor. Oysaki UNESCO geçici listesinde 4 tane önemli eserimiz var. Bu aslında Ankara’nın kültür ve tarih konusunda potansiyeli olduğunun göstergesi. Bizim görevimiz var olan bu zenginliği pandemi sonrası gelişecek olan yeni konsepte hazırlamak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.