BAŞKENTLİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Sağlık 29.11.2022 - 10:54, Güncelleme: 29.11.2022 - 10:54
 

BAŞKENTLİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” kapsamında farkındalık yaratmak için vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ankara Diş Hekimleri Odası ile birlikte, Kızılay Güvenpark olmak üzere Batıkent ve Koru Metro İstasyonlarında vatandaşlara broşür ve diş macunu dağıtarak bilinçlendirme çalışmaları yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara Diş Hekimleri Odası “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” kapsamında iş birliği yaparak vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiren farkındalık etkinlikleri düzenledi.  Kızılay Güvenpark’ta yer alan sağlık kabini başta olmak üzere Batıkent ve Koru Metro İstasyonlarında kurulan stantlarda vatandaşlara broşür ve diş macunu dağıtarak bilinçlendirme çalışmaları yaptı. ÖNCELİK TOPLUM SAĞLIĞI Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ve Ankara Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Er’in de Kızılay Güvenpark’ta bulunan sağlık kabininde katıldığı farkındalık etkinliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda doğru ya da yanlış bilinen bilgiler de detaylı şekilde anlatıldı. Ağız ve diş sağlığı bilincini daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Ankara’da her can değerlidir. O canların sağlığı daha değerlidir. Biz ağız ve diş sağlığının, sağlığın başlangıcı olduğuna inanıyoruz” dedi. Ankara Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Er ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Ülkemizde bilimsel diş hekimliği mesleğinin 114’üncü yılını kutluyoruz. Toplumda koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini önceleyen politikaları önemsiyor ve bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle toplumda ağız ve diş sağlığının farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler sürdürüyoruz.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” kapsamında farkındalık yaratmak için vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirdi. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ankara Diş Hekimleri Odası ile birlikte, Kızılay Güvenpark olmak üzere Batıkent ve Koru Metro İstasyonlarında vatandaşlara broşür ve diş macunu dağıtarak bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Ankara Diş Hekimleri Odası “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” kapsamında iş birliği yaparak vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiren farkındalık etkinlikleri düzenledi. 

Kızılay Güvenpark’ta yer alan sağlık kabini başta olmak üzere Batıkent ve Koru Metro İstasyonlarında kurulan stantlarda vatandaşlara broşür ve diş macunu dağıtarak bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

ÖNCELİK TOPLUM SAĞLIĞI

Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ve Ankara Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Er’in de Kızılay Güvenpark’ta bulunan sağlık kabininde katıldığı farkındalık etkinliğinde ağız ve diş sağlığı konusunda doğru ya da yanlış bilinen bilgiler de detaylı şekilde anlatıldı.

Ağız ve diş sağlığı bilincini daha da yaygınlaştırmak istediklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Ankara’da her can değerlidir. O canların sağlığı daha değerlidir. Biz ağız ve diş sağlığının, sağlığın başlangıcı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Ankara Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Er ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Ülkemizde bilimsel diş hekimliği mesleğinin 114’üncü yılını kutluyoruz. Toplumda koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerini önceleyen politikaları önemsiyor ve bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle toplumda ağız ve diş sağlığının farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler sürdürüyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.