Başkentli Çocukların28. Dönem Çocuk Meclisi Seçimleri heyecanı Başladı

Ankara 06.11.2023 - 16:10, Güncelleme: 06.11.2023 - 16:10
 

Başkentli Çocukların28. Dönem Çocuk Meclisi Seçimleri heyecanı Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 28. dönem seçimleri için çocuklar sandığa gitti. Adaylar, üye olmasını istedikleri adaylar için oylarını kullanarak seçme seçilme heyecanı yaşadı. Seçim sonuçlarının ardından belirlenecek 150 yeni üye, 12 Kasım’da yapılacak olan Başkanlık Divanı Seçimleri‘nde bu kez 28.Dönem Başkanını ve Divan Üyelerini yine kendi oylarıyla seçecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların sesine kulak vermeye devam ediyor.Çocuk Meclisi’nin 28. dönem seçimleri için 9-14 yaş grubu çocuklar sandığa gitti. BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMLERİ 12 KASIM’DA İlk ve ortaokul öğrencisi adaylar, üye olmasını istedikleri adaylar için oylarını kullanarak seçme seçilme heyecanı yaşadı. Seçim sonuçlarının ardından belirlenecek 150 yeni üye, 12 Kasım’da yapılacak olan Başkanlık Divanı Seçimlerinde bu kez 28.Dönem Başkanını ve Divan Üyelerini yine kendi oylarıyla seçecek.   BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ Sıhhiye’de Çocuk Meclisi binasında gerçekleştirilen seçimlere Başkentli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Oy kullanmaya gelen çocuklar, seçim heyecanlarını şu sözlerle dile getirdi: -Miray Eroğlu: “İlk defa Çocuk Meclisine üye olacağım. Çevre komisyonunda görev alacağım. Arkadaşlarıma sanat sevgisi ve hayvan sevgisi kazandırmak istiyorum. Ben de oyumu kullandım.” -ZeyraKaleli: “Sokak hayvanlarıyla ve çocuklarla ilgili projelerim var. Oyun parklarına kameralar koyulmalı. Kameralar sürekli bakımdan geçirilmeli. Ağaçlar doğaya düzenli olarak dikilmeli ve ağaç kesilmemesi gerekiyor bu konuları gündeme getireceğim.”     -Orhan Mustafayev: “27. Dönemde aday olmuştum. Basın yayında üyeydim. Pek çok önergeye imza attım. Geçen sene çok fazla gezi yaptık ve çok şey öğrendik. Her çocuk kendi fikirlerini ve düşüncelerini burada paylaşabiliyor.” -Togay Osman Gedik: “Bu yılki projelerim arasında kırsal kesimdeki arkadaşlarımıza daha iyi internet ve eğitim şartlarının sağlanması için projeleri yapmak istiyorum. Aynı zamanda ilgili spor kulüplerine geziler düzenlemeyi düşünüyorum.”   BÜYÜKLERİNE İLHAM OLACAKLAR Çocukların sesi olmak, kararlarda söz sahibi olmak ve kendilerini ifade edebilmek için komisyon tercihlerini de yaparak göreve başlayacak olan yeni üyeler, hazırlayacakları önergeler ve projelerle büyüklerine ilham vermeye devam edecek. Divan Seçimlerinin ardından, 19 Kasım’da yapılacak Mazbata Töreni ile 28. Dönem Çocuk Meclisi resmen göreve başlamış olacak.  
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 28. dönem seçimleri için çocuklar sandığa gitti. Adaylar, üye olmasını istedikleri adaylar için oylarını kullanarak seçme seçilme heyecanı yaşadı. Seçim sonuçlarının ardından belirlenecek 150 yeni üye, 12 Kasım’da yapılacak olan Başkanlık Divanı Seçimleri‘nde bu kez 28.Dönem Başkanını ve Divan Üyelerini yine kendi oylarıyla seçecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların sesine kulak vermeye devam ediyor.Çocuk Meclisi’nin 28. dönem seçimleri için 9-14 yaş grubu çocuklar sandığa gitti.

BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMLERİ 12 KASIM’DA

İlk ve ortaokul öğrencisi adaylar, üye olmasını istedikleri adaylar için oylarını kullanarak seçme seçilme heyecanı yaşadı.

Seçim sonuçlarının ardından belirlenecek 150 yeni üye, 12 Kasım’da yapılacak olan Başkanlık Divanı Seçimlerinde bu kez 28.Dönem Başkanını ve Divan Üyelerini yine kendi oylarıyla seçecek.

 

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Sıhhiye’de Çocuk Meclisi binasında gerçekleştirilen seçimlere Başkentli çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Oy kullanmaya gelen çocuklar, seçim heyecanlarını şu sözlerle dile getirdi:

-Miray Eroğlu: “İlk defa Çocuk Meclisine üye olacağım. Çevre komisyonunda görev alacağım. Arkadaşlarıma sanat sevgisi ve hayvan sevgisi kazandırmak istiyorum. Ben de oyumu kullandım.”

-ZeyraKaleli: “Sokak hayvanlarıyla ve çocuklarla ilgili projelerim var. Oyun parklarına kameralar koyulmalı. Kameralar sürekli bakımdan geçirilmeli. Ağaçlar doğaya düzenli olarak dikilmeli ve ağaç kesilmemesi gerekiyor bu konuları gündeme getireceğim.”

 

 

-Orhan Mustafayev: “27. Dönemde aday olmuştum. Basın yayında üyeydim. Pek çok önergeye imza attım. Geçen sene çok fazla gezi yaptık ve çok şey öğrendik. Her çocuk kendi fikirlerini ve düşüncelerini burada paylaşabiliyor.”

-Togay Osman Gedik: “Bu yılki projelerim arasında kırsal kesimdeki arkadaşlarımıza daha iyi internet ve eğitim şartlarının sağlanması için projeleri yapmak istiyorum. Aynı zamanda ilgili spor kulüplerine geziler düzenlemeyi düşünüyorum.”

 

BÜYÜKLERİNE İLHAM OLACAKLAR

Çocukların sesi olmak, kararlarda söz sahibi olmak ve kendilerini ifade edebilmek için komisyon tercihlerini de yaparak göreve başlayacak olan yeni üyeler, hazırlayacakları önergeler ve projelerle büyüklerine ilham vermeye devam edecek.

Divan Seçimlerinin ardından, 19 Kasım’da yapılacak Mazbata Töreni ile 28. Dönem Çocuk Meclisi resmen göreve başlamış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.