Başkentin çağdaş yüzü ArtAnkara

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2021 - 14:41, Güncelleme: 07.04.2021 - 14:41
 

Başkentin çağdaş yüzü ArtAnkara

ANKHABER Başkent Ankara, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerden galerileri, müzeleri, sanat kurumlarını ve sanatçıları bir araya getiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, pandemi günlerinin stresinden kurtulma ve sanatın güzellikleriyle buluşma adına başkentlilere pek çok olanak sundu. İlgi büyük oldu ATO Congresium’da düzenlenen ve 30 Mart - 3 Nisan arası açık kalan ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı her yaştan insanı ağırlarken siyasilerin de ilgisi vardı. Altı ülkeden 107 galeri ve bine yakın sanatçının resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmalarının yer aldığı fuar, aynı zamanda kültürün de başkenti olan Ankara’ya yakıştı. ‘Tema’lar farklı Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de ilk görüldüğü günden iki sonra, 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuar, ‘sahiplenme’ temasıyla buluşmuştu sanatseverlerle. Bu yılın teması ise ‘paradoks’ olarak belirlendi. 6 yıldır olduğu gibi, ArtAnkarka bu yıl da ülkemizde ve Ankara’da sanat piyasalarına hareketlilik getirdi. Yurtiçinden ve yurtdışından sanat eserlerinin seçkin örnekleri sanatseverlerle buluşturuldu.

ANKHABER

Başkent Ankara, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerden galerileri, müzeleri, sanat kurumlarını ve sanatçıları bir araya getiren önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, pandemi günlerinin stresinden kurtulma ve sanatın güzellikleriyle buluşma adına başkentlilere pek çok olanak sundu.

İlgi büyük oldu

ATO Congresium’da düzenlenen ve 30 Mart - 3 Nisan arası açık kalan ArtAnkara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı her yaştan insanı ağırlarken siyasilerin de ilgisi vardı.

Altı ülkeden 107 galeri ve bine yakın sanatçının resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmalarının yer aldığı fuar, aynı zamanda kültürün de başkenti olan Ankara’ya yakıştı.

‘Tema’lar farklı

Geçen yıl koronavirüsün Türkiye’de ilk görüldüğü günden iki sonra, 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuar, ‘sahiplenme’ temasıyla buluşmuştu sanatseverlerle. Bu yılın teması ise ‘paradoks’ olarak belirlendi.

6 yıldır olduğu gibi, ArtAnkarka bu yıl da ülkemizde ve Ankara’da sanat piyasalarına hareketlilik getirdi. Yurtiçinden ve yurtdışından sanat eserlerinin seçkin örnekleri sanatseverlerle buluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.