Başkent Kart alışverişi yerel esnaftan yapılmalı

Ekonomi 25.01.2023 - 12:04, Güncelleme: 25.01.2023 - 12:04
 

Başkent Kart alışverişi yerel esnaftan yapılmalı

Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen 'Başkent Kart' ile yapılan alışverişlerin ulusal zincir marketlerden kısıtlanmasını, sadece mahalle bakkalı gibi yerel esnaftan yapılmasını istedi.
Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen Başkent Kart ile zincir marketlerden yapılabilen alışverişin yerel esnafı desteklemek adına bakkal gibi yerel mahalle esnafına ait işyerlerinden yapılmasını istediklerini söyledi. Oda Başkanı Yaşar, ihtiyaç sahibi vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Başkent Kart'larına nakdi yardım kapsamında yüklenen limitler doğrultusunda zincir marketlerden yoğun bir şekilde harcama yapılabildiğini, bundan dolayı odalarına kayıtlı bakkal esnafına Başkent Kart alışverişi düşmediğini belirterek, şöyle devam etti: "Pandemi döneminde ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yaşanan zamlar ve girdi maliyetleri nedeniyle bakkallarımız da dahil mahalle esnafımız olarak oldukça zorlandığımız, her zamankinden çok daha önemli bir desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Zincir marketler binlerce şubesine, ürünü toptan ve direkt fabrikadan çok uygun fiyata aldıkları için onlarla rekabet şansımız yok. Zincir marketlerin gıdadan temizlik ürünlerine, et ve süt ürünlerinden sebze ve meyveye,  kırtasiyeden elektronik, giyim ve oyuncak sektörüne kadar çok geniş yelpazede mal satışı yapması esnafı iş yapamaz hale getirdi. Hal böyleyken bir de Başkent Kart harcamaları da çok büyük oranda zincir marketlerde yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım kartı limitini bütçesine göre belirlemektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ve limiti belirlenen yardım kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar diledikleri gibi zincir marketlerden alışveriş yapabilmekte, maalesef mahalle esnafının da dolayısıyla önü kapanmakta. Vatandaşlarımız Başkent Kart ile alışveriş için zincir marketlere gitmektense, kendisine en yakın yerel mahalle esnafından; bakkalından alışveriş yapmasına olanak sağlanmalıdır. Bu hem aradığını en yakın mahalle bakkalından bulabilmesi anlamında vatandaş için bir kolaylık olacak, hem de omuzlarında büyük yük olan esnafımız korunmuş ve desteklenmiş olacak. Bir nebze de olsa derdine deva olacak Başkent Kart alışverişlerinin sadece yerel mahalle esnafımızdan yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz."
Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen 'Başkent Kart' ile yapılan alışverişlerin ulusal zincir marketlerden kısıtlanmasını, sadece mahalle bakkalı gibi yerel esnaftan yapılmasını istedi.

Polatlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Davut Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen Başkent Kart ile zincir marketlerden yapılabilen alışverişin yerel esnafı desteklemek adına bakkal gibi yerel mahalle esnafına ait işyerlerinden yapılmasını istediklerini söyledi.

Oda Başkanı Yaşar, ihtiyaç sahibi vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Başkent Kart'larına nakdi yardım kapsamında yüklenen limitler doğrultusunda zincir marketlerden yoğun bir şekilde harcama yapılabildiğini, bundan dolayı odalarına kayıtlı bakkal esnafına Başkent Kart alışverişi düşmediğini belirterek, şöyle devam etti: "Pandemi döneminde ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yaşanan zamlar ve girdi maliyetleri nedeniyle bakkallarımız da dahil mahalle esnafımız olarak oldukça zorlandığımız, her zamankinden çok daha önemli bir desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Zincir marketler binlerce şubesine, ürünü toptan ve direkt fabrikadan çok uygun fiyata aldıkları için onlarla rekabet şansımız yok. Zincir marketlerin gıdadan temizlik ürünlerine, et ve süt ürünlerinden sebze ve meyveye,  kırtasiyeden elektronik, giyim ve oyuncak sektörüne kadar çok geniş yelpazede mal satışı yapması esnafı iş yapamaz hale getirdi. Hal böyleyken bir de Başkent Kart harcamaları da çok büyük oranda zincir marketlerde yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım kartı limitini bütçesine göre belirlemektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ve limiti belirlenen yardım kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar diledikleri gibi zincir marketlerden alışveriş yapabilmekte, maalesef mahalle esnafının da dolayısıyla önü kapanmakta. Vatandaşlarımız Başkent Kart ile alışveriş için zincir marketlere gitmektense, kendisine en yakın yerel mahalle esnafından; bakkalından alışveriş yapmasına olanak sağlanmalıdır. Bu hem aradığını en yakın mahalle bakkalından bulabilmesi anlamında vatandaş için bir kolaylık olacak, hem de omuzlarında büyük yük olan esnafımız korunmuş ve desteklenmiş olacak. Bir nebze de olsa derdine deva olacak Başkent Kart alışverişlerinin sadece yerel mahalle esnafımızdan yapılması için Ankara Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.