Başkan Yaşar'a okuma/yazma teşekkürü

Yerel 12.09.2022 - 11:10, Güncelleme: 12.09.2022 - 11:10
 

Başkan Yaşar'a okuma/yazma teşekkürü

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YENİMEK) Okuma-Yazma branşında eğitim alan kursiyerler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.
Okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan, 45-76yaş arası 30 kadın Başkan Yaşar’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. İlk mektup Fethi Yaşar’a Ziyarette okuma yazma öğrenme sevincini kaleme alarak, Yaşar’a mektup yazdığını ifade eden Leyla Çakar (46), mektubunu okudu. Çakar, mektubunda okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu, bu yolu kendisine Yenimahalle Belediyesi’nin açtığını yazdı. 55 yaşında okuma yazma öğrenip ehliyet aldı Duygulu anlara sahne olan ziyarette, 55 yaşında okuma yazma öğrenerek ehliyet aldığını belirten Döndü Vural, “Okuma yazma öğrenemezsin dediler, ben öğrendim. Ehliyet alamazsın dediler, yılmadım başardım ve ehliyetimi de aldım. Şimdi araba kullanıyorum. Keşke daha önce kursa yazılsaydım çok pişmanım” diye konuştu. Yaş sadece bir sayıdır 76 yaşında Çiğdemtepe’de ki Yenimahalle Evi’nde kursa devam eden Safiye Özer ise “Kursumuz haftada bir gün. O günü iple çekiyorum. En yaşlıları benim. Ben de başaracağım. Yaş sadece bir sayıdır. Bunun ne önemi var” dedi. “Abla sen hangi çağda yaşıyorsun” Yakacık Kültür Merkezi’nde bulunan YENİMEK’te okuma yazma öğrendiğini söyleyen Fatma Pöge de (53), “İçimde çocuk sevinci var. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Ama bu kez mutluluktan ağlıyorum. Köyde büyüdüm. 6 kardeşiz ve hiçbirimiz okumadık. Daha doğrusu okutulmadık. Tarlada çalıştık. Bir gün dolmuş durdurdum ve okuma yazmam olmadığını söyleyip yardım istedim. Bana “Abla sen hangi çağda yaşıyorsun okuman yazman yok” dediler. O gün benim dönüm noktam oldu. Azim ettim okuma yazmayı öğrendim. Bana bu sevinci yaşatan Fethi Yaşar’dan Allah razı olsun” diye konuştu. 4 bin 500 kişi okuma yazma öğrendi Kursiyerleri tek tek tebrik eden Başkan Yaşar, “Başarınızı tebrik ediyor, hepinizle gurur duyuyorum. Kurslarımızdan bugüne kadar toplamda 4 bin 500 kişi mezun oldu. Okumayazma bilmeyen vatandaşlarımız bu kurslarda eğitim görerek Okur Yazarlık Belgesi alıyorlar. Sizler bunun en büyük örneklerisiniz. İçinizde eğitimleri tamamlayıp ehliyet alanlarınız bile var. Zamanınız varsa diğer kurslarımıza da yazılın ve meslek öğrenin. Okumanın yaşı yok” dedi.
Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YENİMEK) Okuma-Yazma branşında eğitim alan kursiyerler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

Okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan, 45-76yaş arası 30 kadın Başkan Yaşar’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

İlk mektup Fethi Yaşar’a

Ziyarette okuma yazma öğrenme sevincini kaleme alarak, Yaşar’a mektup yazdığını ifade eden Leyla Çakar (46), mektubunu okudu. Çakar, mektubunda okuma yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu, bu yolu kendisine Yenimahalle Belediyesi’nin açtığını yazdı.

55 yaşında okuma yazma öğrenip ehliyet aldı

Duygulu anlara sahne olan ziyarette, 55 yaşında okuma yazma öğrenerek ehliyet aldığını belirten Döndü Vural, “Okuma yazma öğrenemezsin dediler, ben öğrendim. Ehliyet alamazsın dediler, yılmadım başardım ve ehliyetimi de aldım. Şimdi araba kullanıyorum. Keşke daha önce kursa yazılsaydım çok pişmanım” diye konuştu.

Yaş sadece bir sayıdır

76 yaşında Çiğdemtepe’de ki Yenimahalle Evi’nde kursa devam eden Safiye Özer ise “Kursumuz haftada bir gün. O günü iple çekiyorum. En yaşlıları benim. Ben de başaracağım. Yaş sadece bir sayıdır. Bunun ne önemi var” dedi.

“Abla sen hangi çağda yaşıyorsun”

Yakacık Kültür Merkezi’nde bulunan YENİMEK’te okuma yazma öğrendiğini söyleyen Fatma Pöge de (53), “İçimde çocuk sevinci var. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Ama bu kez mutluluktan ağlıyorum. Köyde büyüdüm. 6 kardeşiz ve hiçbirimiz okumadık. Daha doğrusu okutulmadık. Tarlada çalıştık. Bir gün dolmuş durdurdum ve okuma yazmam olmadığını söyleyip yardım istedim. Bana “Abla sen hangi çağda yaşıyorsun okuman yazman yok” dediler. O gün benim dönüm noktam oldu. Azim ettim okuma yazmayı öğrendim. Bana bu sevinci yaşatan Fethi Yaşar’dan Allah razı olsun” diye konuştu.

4 bin 500 kişi okuma yazma öğrendi

Kursiyerleri tek tek tebrik eden Başkan Yaşar, “Başarınızı tebrik ediyor, hepinizle gurur duyuyorum. Kurslarımızdan bugüne kadar toplamda 4 bin 500 kişi mezun oldu. Okumayazma bilmeyen vatandaşlarımız bu kurslarda eğitim görerek Okur Yazarlık Belgesi alıyorlar. Sizler bunun en büyük örneklerisiniz. İçinizde eğitimleri tamamlayıp ehliyet alanlarınız bile var. Zamanınız varsa diğer kurslarımıza da yazılın ve meslek öğrenin. Okumanın yaşı yok” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.