Başkan Yaşar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği yönetimini ağırladı

Güncel 07.04.2023 - 11:28, Güncelleme: 07.04.2023 - 11:28
 

Başkan Yaşar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği yönetimini ağırladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile yönetimini makamında ağırladı.
Kent konseylerinin önemine değinen Yaşar, ”Kent konseyleri, kentin kültürüne-ekonomisine sahip çıkan, yatırımlara ve kentin gelişimine yön veren önemli kuruluşlardır” dedi. Önemli olan şehirlerin kazanmasıdır Yaşar, “Bir ülkede kent konseyleri ve sivil toplum kuruluşları ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur.Kent konseyleri kentlerin haklarını korumak için mücadele eden en önemli kuruluşlardandır. Bu yüzden belediye başkanları kent konseylerinin çalışmalarına ve projelerine kulak vermelidir. Onların görüşlerini dikkate almalıdır. Önemli olan şehirlerin kazanmasıdır” dedi. Afet Eylem Planı hazırlandı Fethi Yaşar’ı kent konseylerine ve sivil toplum kuruluşlarına destek veren bir kanaat önderi olarak gördüklerini dile getiren Halil İbrahim Yılmaz, “Birleştirici tutumunuz ve hoşgörünüz ile bizlere her zaman destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca Yaşar’a Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği Afet Eylem Planı’ndan bahseden Yılmaz, “Afet Koordinasyon ve Çözüm Önerileri oturumu düzenledik.Oturumlarda Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi 125 kent konseyi bileşenleri ve paydaşlarının önerileri dikkate alındı ve bu sayede yaşadığımız afetleri bir daha yaşamamak için izlenmesi gereken politikalarda kent konseylerinin alabilecekleri görevlere ilişkin çok önemli belirlemeler yapıldı” diye konuştu.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile yönetimini makamında ağırladı.

Kent konseylerinin önemine değinen Yaşar, ”Kent konseyleri, kentin kültürüne-ekonomisine sahip çıkan, yatırımlara ve kentin gelişimine yön veren önemli kuruluşlardır” dedi.

Önemli olan şehirlerin kazanmasıdır

Yaşar, “Bir ülkede kent konseyleri ve sivil toplum kuruluşları ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur.Kent konseyleri kentlerin haklarını korumak için mücadele eden en önemli kuruluşlardandır. Bu yüzden belediye başkanları kent konseylerinin çalışmalarına ve projelerine kulak vermelidir. Onların görüşlerini dikkate almalıdır. Önemli olan şehirlerin kazanmasıdır” dedi.

Afet Eylem Planı hazırlandı

Fethi Yaşar’ı kent konseylerine ve sivil toplum kuruluşlarına destek veren bir kanaat önderi olarak gördüklerini dile getiren Halil İbrahim Yılmaz, “Birleştirici tutumunuz ve hoşgörünüz ile bizlere her zaman destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca Yaşar’a Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği Afet Eylem Planı’ndan bahseden Yılmaz, “Afet Koordinasyon ve Çözüm Önerileri oturumu düzenledik.Oturumlarda Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi 125 kent konseyi bileşenleri ve paydaşlarının önerileri dikkate alındı ve bu sayede yaşadığımız afetleri bir daha yaşamamak için izlenmesi gereken politikalarda kent konseylerinin alabilecekleri görevlere ilişkin çok önemli belirlemeler yapıldı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.