BAŞKAN MURAT KÖSE'NİN 19 MAYIS MESAJI

Güncel 19.05.2023 - 14:40, Güncelleme: 19.05.2023 - 14:40
 

BAŞKAN MURAT KÖSE'NİN 19 MAYIS MESAJI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Köse’nin mesajı şöyle:
“Bağımsızlığımızın, istikbalimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı ve koruyucusu Aziz Türk Gençliği; Bundan tam 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi başlatmıştı. O gün Türk Milletinin özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin başladığı gündü. 19 Mayıs “Yeniden Diriliş”in günüydü. 1071 ruhuyla doğan, 19 Mayıs ruhuyla devleşen Türk gençliği 104 yıl önce üzerine düşeni yaptığı gibi bugün de elinden gelenin en iyisini yapacak akıl, cesaret ve kudrete sahiptir. Atalarımızın 1071’de yurt yaptığı, 19 Mayıs’ta sahip çıktığı Anadolu topraklarına yine her bir Türk gencinin bir nefer gibi sahip çıkacağından, mücadelesini asla bırakmayacağından şüphem yok. Bu mücadele, sadece topraklarımız üzerinde olmayacak hayaller gören düşman gözlere karşı değil, çağımız dünyasında süren ilim, bilim, bilgi ve teknoloji yarışında da olacaktır. Günümüz dünyasında Türk gencinin de yeni icat ve buluşlarda tarihe adını altın harflerle yazdıracağını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda yetkin ve yeterli kılmak için gerekeni yapacağınız konusunda da sizlere güveniyoruz. Değerli gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere emanet ettiği özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.15 Temmuz’da hain darbe girişimi karşısında Türk Gençleri olarak tüm dünyaya gösterdiğiniz direniş ve destan yazma ruhu, bunun en açık kanıtıdır. Şüphesiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve vizyonu ile Türkiye Yüzyılı, siz gençlerin sayesinde başlayacaktır.  Bu vesileyse Atatürk ve Silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor; başta siz değerli gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."  
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Köse’nin mesajı şöyle:

“Bağımsızlığımızın, istikbalimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı ve koruyucusu Aziz Türk Gençliği;

Bundan tam 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi başlatmıştı. O gün Türk Milletinin özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin başladığı gündü. 19 Mayıs “Yeniden Diriliş”in günüydü.

1071 ruhuyla doğan, 19 Mayıs ruhuyla devleşen Türk gençliği 104 yıl önce üzerine düşeni yaptığı gibi bugün de elinden gelenin en iyisini yapacak akıl, cesaret ve kudrete sahiptir.

Atalarımızın 1071’de yurt yaptığı, 19 Mayıs’ta sahip çıktığı Anadolu topraklarına yine her bir Türk gencinin bir nefer gibi sahip çıkacağından, mücadelesini asla bırakmayacağından şüphem yok. Bu mücadele, sadece topraklarımız üzerinde olmayacak hayaller gören düşman gözlere karşı değil, çağımız dünyasında süren ilim, bilim, bilgi ve teknoloji yarışında da olacaktır.

Günümüz dünyasında Türk gencinin de yeni icat ve buluşlarda tarihe adını altın harflerle yazdıracağını biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda yetkin ve yeterli kılmak için gerekeni yapacağınız konusunda da sizlere güveniyoruz.

Değerli gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere emanet ettiği özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.15 Temmuz’da hain darbe girişimi karşısında Türk Gençleri olarak tüm dünyaya gösterdiğiniz direniş ve destan yazma ruhu, bunun en açık kanıtıdır.

Şüphesiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve vizyonu ile Türkiye Yüzyılı, siz gençlerin sayesinde başlayacaktır. 

Bu vesileyse Atatürk ve Silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor; başta siz değerli gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.