Başkan İzzet Sarı: “Sadece 10 Ocak’ta hatırlanmak istemiyoruz!

Güncel 10.01.2024 - 09:42, Güncelleme: 10.01.2024 - 09:42
 

Başkan İzzet Sarı: “Sadece 10 Ocak’ta hatırlanmak istemiyoruz!

Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı İzzet Sarı, basının görevlerini tam ve eksiksiz yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirterek, ''Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır'' dedi.
Kastamonu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Sarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten Sarı, geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Kastamonu yerel basının sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti. ''Basınımızın toplumsal hayattaki etkinliğinin artması, demokrasimizi güçlendirmektedir'' diyen Başkan İzzet Sarı, bugün Kastamonu’nun bu katkılarla, açık toplum olma yolunda büyük mesafe katettiğini ancak hala çok eksikler olduğunu vurguladı. Başkan Sarı şöyle devam etti: ''Kastamonu’nun meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizi daha üst seviyelere taşıyacak faktörlerdir. Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kastamonu yerel basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.'' -HALA ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARIMIZ VAR… Kastamonu yerel basının hala çözüm bekleyen sorunları olduğuna da dikkat çeken İzzet Sarı,“Yeni çıkan internet yasasıyla birlikte Türk basınında olduğu gibi Kastamonu yerel basınının da hala sorunları vardır. Resmi ilan yayınlama hakkına sahip olan 3 yerel gazetemize ilaveten 3’de internet haber sitemiz eklenmiştir. Bu internet sitelerimizin takip edilirlik oranı bizleri son derece memnun etmektedir. Lakin gazeteci arkadaşlarımızın habere ulaşma konusunda ve özlük haklarında hala arzu ettiğimiz noktada değildir. Gerek Basın İlan Kurumu’nun gerekse gazete patronlarının bu konuda daha duyarlı davranacağına olan inancımız hala devam etmektedir.” -SADECE 10 OCAK’TA HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ Yerel yönetimlerin ve siyasilerin gazetecileri sadece 10 Ocak günlerinde hatırlanmasından ziyade yılın 365 günü habere daha kolay ulaşma özgürlüğü vebasın kuruluşlarını da yerel ölçekte maddi ve manevi olarak desteklenmesi arzusu içinde olduklarını ifade eden İzzet Sarı mesajını şu cümlelerle sonlandırdı: “Gazeteciler hala Rusya-Ukrayna savaşında ve Filistin’de haber alabilmek uğruna öldürülüyor. Bugün çok geç olmadan ülkemizde ve dünyada artık gazeteciler ölmesini istiyoruz. Artık gazeteciler haber alabilme uğruna verdikleri mücadelelerle ve yapıkları haberlerle yargılanmasınlar istiyoruz. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıcıbu gün aynı zaman İdareciler Günüdür. Kastamonu’muzda görev yapan tüm idarecilerimizin bu özel günlerini de kutluyorum.”
Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı İzzet Sarı, basının görevlerini tam ve eksiksiz yapabilmesinin temel şartının, basın özgürlüğünün sağlanması olduğunu belirterek, ''Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır'' dedi.

Kastamonu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Sarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten Sarı, geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Kastamonu yerel basının sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

''Basınımızın toplumsal hayattaki etkinliğinin artması, demokrasimizi güçlendirmektedir'' diyen Başkan İzzet Sarı, bugün Kastamonu’nun bu katkılarla, açık toplum olma yolunda büyük mesafe katettiğini ancak hala çok eksikler olduğunu vurguladı.

Başkan Sarı şöyle devam etti:

''Kastamonu’nun meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizi daha üst seviyelere taşıyacak faktörlerdir.

Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkacaktır.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kastamonu yerel basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.''

-HALA ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARIMIZ VAR…

Kastamonu yerel basının hala çözüm bekleyen sorunları olduğuna da dikkat çeken İzzet Sarı,“Yeni çıkan internet yasasıyla birlikte Türk basınında olduğu gibi Kastamonu yerel basınının da hala sorunları vardır. Resmi ilan yayınlama hakkına sahip olan 3 yerel gazetemize ilaveten 3’de internet haber sitemiz eklenmiştir. Bu internet sitelerimizin takip edilirlik oranı bizleri son derece memnun etmektedir. Lakin gazeteci arkadaşlarımızın habere ulaşma konusunda ve özlük haklarında hala arzu ettiğimiz noktada değildir. Gerek Basın İlan Kurumu’nun gerekse gazete patronlarının bu konuda daha duyarlı davranacağına olan inancımız hala devam etmektedir.”

-SADECE 10 OCAK’TA HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ

Yerel yönetimlerin ve siyasilerin gazetecileri sadece 10 Ocak günlerinde hatırlanmasından ziyade yılın 365 günü habere daha kolay ulaşma özgürlüğü vebasın kuruluşlarını da yerel ölçekte maddi ve manevi olarak desteklenmesi arzusu içinde olduklarını ifade eden İzzet Sarı mesajını şu cümlelerle sonlandırdı: “Gazeteciler hala Rusya-Ukrayna savaşında ve Filistin’de haber alabilmek uğruna öldürülüyor. Bugün çok geç olmadan ülkemizde ve dünyada artık gazeteciler ölmesini istiyoruz. Artık gazeteciler haber alabilme uğruna verdikleri mücadelelerle ve yapıkları haberlerle yargılanmasınlar istiyoruz. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışanlar Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıcıbu gün aynı zaman İdareciler Günüdür. Kastamonu’muzda görev yapan tüm idarecilerimizin bu özel günlerini de kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.