BAŞKAN ERCAN, ÇÖLYAKLI ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE PİKNİK YAPTI

Yerel 12.09.2022 - 10:52, Güncelleme: 12.09.2022 - 10:52
 

BAŞKAN ERCAN, ÇÖLYAKLI ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE PİKNİK YAPTI

Her fırsatta çölyak hastalarına karşı hassasiyetini dile getiren ve gerek glütensiz gıda teminiyle gerekse nakdi yardımlarla çölyak hastalarına destek olan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 250 çölyak hastası çocuk ve aileleriyle birlikte pikniğe katıldı. Glutensiz gıdaların yer aldığı piknikte çocuklar doyasıya eğlenirken Başkan Ercan “Çölyak bir hastalık değil, bir yaşam tarzı. Buna saygı duymamız ve gıda temininde onlara yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.
Sincan Belediyesi ve Ankara Çölyak Derneği iş birliği ile Kayı köyünde gerçekleşen piknik organizasyonuna,250 Çölyak hastası çocuk ve aileleri katıldı. Piknikte glütensiz ekmek ve yiyeceklere yer verilirken çocuklar için oyun parkurları ve eğlence alanları kuruldu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan‘ın da katıldığı glütensiz piknikte hem çölyak hastası çocuklar hem de aileleri keyifli vakitler geçirdi. Başkan Ercan’a desteklerinden dolayı teşekkür eden ailelerin memnuniyeti yüzlerinden okundu. Göreve geldiği günden bu yana çölyak hastalarına her türlü desteği sonuna kadar veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çölyak hastalarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını ifade etti. '3 AYDA BİR 350 LİRA DESTEK SAĞLIYORUZ' Başkan Ercan, "Çölyaklı kardeşlerimizin ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını daha evvelinden biliyorum. Bu konuya hem farkındalık oluşturmak hem belediye olarak onların yanında olduğumuzu göstermek adına bir program ile belediye başkanlığına başladım diyebilirim. Sincan'da tespit edebildiğimiz tüm Çölyaklı kardeşlerimize ulaştık. Onların hayatını daha konforlu, daha rahat geçirebilmeleri için elimizden ne geliyor onu masaya yatırdık. Sincan Belediyesi olarak sosyal destek kartımız var. Sincan'da bulunan Çölyaklı kardeşlerimize bu kartlardan dağıttık. Bu kartlar vasıtasıyla periyodik olarak ailenin de durumunu gözeterek en az 3 ayda bir 350 lira nakdi yardım yapıyoruz. Yani çölyaklı kardeşlerimize hem ürün desteği sağlıyoruz hem de nakdi yardım yapıyoruz. Bunun dışında Belediye olarak sürekli ücretsiz çölyak ekmeği dağıtıyoruz Bütün çölyaklı kardeşlerimiz gelip belediyemizden ekmeklerini temin edebiliyorlar.  Çölyaklı kardeşlerimize ürün desteği sağlıyoruz" " diye konuştu. BAŞKAN ERCAN: ÇÖLYAK BİR HASTALIK DEĞİL YAŞAM TARZI Çölyak hastalarının hem gıda çeşitliliğine ulaşabilmesi hem de ulaştıkları ürünleri daha rahat temin edebilmeleri için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Ercan, "Bugün de çölyaklı ailelerimizle birlikte bir piknik organizasyonu yaptık. Burada hem çocuklarımızı çeşitli aktivitelerle animasyon, yüz boyama, palyaço gösterileri gibi etkinliklerle eğlendirirken hem de mangal partisi düzenlemiş olduk. Glutensiz köfte, ayranlar, çölyak hastalarına uygun ikramları sunduk çölyak hastalarımıza. Böyle coşkuyla, sevinçle hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Onları mutlu görmekten ayrı bir keyif duyuyoruz. İyi ki varlar. Çölyak bir hastalık değil bunu her fırsatta belirtmek istiyorum. Çölyak bir yaşam tarzı, çölyaklı kardeşlerimize saygı duymamız gerekiyor. İhtiyaç duydukları ürünlere kolay ulaşabilmeleri için, konforlu bir hayat sürmeleri için elimizden geleni yapmakla mükellef olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Her fırsatta çölyak hastalarına karşı hassasiyetini dile getiren ve gerek glütensiz gıda teminiyle gerekse nakdi yardımlarla çölyak hastalarına destek olan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, 250 çölyak hastası çocuk ve aileleriyle birlikte pikniğe katıldı. Glutensiz gıdaların yer aldığı piknikte çocuklar doyasıya eğlenirken Başkan Ercan “Çölyak bir hastalık değil, bir yaşam tarzı. Buna saygı duymamız ve gıda temininde onlara yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.

Sincan Belediyesi ve Ankara Çölyak Derneği iş birliği ile Kayı köyünde gerçekleşen piknik organizasyonuna,250 Çölyak hastası çocuk ve aileleri katıldı. Piknikte glütensiz ekmek ve yiyeceklere yer verilirken çocuklar için oyun parkurları ve eğlence alanları kuruldu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan‘ın da katıldığı glütensiz piknikte hem çölyak hastası çocuklar hem de aileleri keyifli vakitler geçirdi. Başkan Ercan’a desteklerinden dolayı teşekkür eden ailelerin memnuniyeti yüzlerinden okundu.

Göreve geldiği günden bu yana çölyak hastalarına her türlü desteği sonuna kadar veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çölyak hastalarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını ifade etti.

'3 AYDA BİR 350 LİRA DESTEK SAĞLIYORUZ'
Başkan Ercan, "Çölyaklı kardeşlerimizin ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını daha evvelinden biliyorum. Bu konuya hem farkındalık oluşturmak hem belediye olarak onların yanında olduğumuzu göstermek adına bir program ile belediye başkanlığına başladım diyebilirim. Sincan'da tespit edebildiğimiz tüm Çölyaklı kardeşlerimize ulaştık. Onların hayatını daha konforlu, daha rahat geçirebilmeleri için elimizden ne geliyor onu masaya yatırdık. Sincan Belediyesi olarak sosyal destek kartımız var. Sincan'da bulunan Çölyaklı kardeşlerimize bu kartlardan dağıttık. Bu kartlar vasıtasıyla periyodik olarak ailenin de durumunu gözeterek en az 3 ayda bir 350 lira nakdi yardım yapıyoruz. Yani çölyaklı kardeşlerimize hem ürün desteği sağlıyoruz hem de nakdi yardım yapıyoruz. Bunun dışında Belediye olarak sürekli ücretsiz çölyak ekmeği dağıtıyoruz Bütün çölyaklı kardeşlerimiz gelip belediyemizden ekmeklerini temin edebiliyorlar. 

Çölyaklı kardeşlerimize ürün desteği sağlıyoruz" " diye konuştu.

BAŞKAN ERCAN: ÇÖLYAK BİR HASTALIK DEĞİL YAŞAM TARZI

Çölyak hastalarının hem gıda çeşitliliğine ulaşabilmesi hem de ulaştıkları ürünleri daha rahat temin edebilmeleri için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Ercan, "Bugün de çölyaklı ailelerimizle birlikte bir piknik organizasyonu yaptık. Burada hem çocuklarımızı çeşitli aktivitelerle animasyon, yüz boyama, palyaço gösterileri gibi etkinliklerle eğlendirirken hem de mangal partisi düzenlemiş olduk. Glutensiz köfte, ayranlar, çölyak hastalarına uygun ikramları sunduk çölyak hastalarımıza. Böyle coşkuyla, sevinçle hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Onları mutlu görmekten ayrı bir keyif duyuyoruz. İyi ki varlar. Çölyak bir hastalık değil bunu her fırsatta belirtmek istiyorum. Çölyak bir yaşam tarzı, çölyaklı kardeşlerimize saygı duymamız gerekiyor. İhtiyaç duydukları ürünlere kolay ulaşabilmeleri için, konforlu bir hayat sürmeleri için elimizden geleni yapmakla mükellef olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.