Baran: Ankara, Rusya’ya Medikal Sektöründe İhracat Gerçekleştirebilir

Ekonomi 06.10.2023 - 15:44, Güncelleme: 06.10.2023 - 15:44
 

Baran: Ankara, Rusya’ya Medikal Sektöründe İhracat Gerçekleştirebilir

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Türkiye’nin dengeli bir politika izlediğini ve iki ülke ile diyaloglarını sürdürdüğünü belirterek, Ankara olarak Rusya ile medikal sektörü ve sağlık turizmi alanlarında ticari ilişki kurulabileceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi olarak atanan Tanju Bilgiç, göreve başlamadan önce Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. 1 Kasım itibariyle Moskova’da göreve başlayacağını bildiren Bilgiç, Türkiye ve Ankara ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediğini ifade etti. ATO Başkanı Baranda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 100 milyar dolar hedefine ulaşması için Ankara Ticaret Odası olarak üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren ve güçlü sektörlerde ticari ilişkilerin kurulabileceğine dikkat çeken Baran, “Verilere baktığımızda Rusya Federasyonu’nun medikal sektöründe ithalat yaptığınıgörüyoruz. Ankara bu alanda ileri durumda. Türkiye’nin medikal sektör üretiminin yüzde 40’ı şehrimizde gerçekleşiyor. İlgili şirketlerle diyalog kurarak Rusya’ya medikal sektör ihracatı gerçekleştirebiliriz” dedi. Ankara’nın sağlık turizmi kapasitesinden bahseden Baran,ATO olarak Başkent’in sağlık turizmini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini, bu alanda Rusya’dan da turist çekebileceklerini kaydetti. Baran, “Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan çekilen Avrupa şirketlerinin oluşturduğu boşluk Türkiye ve Ankara ile rahatlıkla dolabilir” dedi. Baran, tekstil, ev ve mutfak araç gereçleri dâhil pek çok sektörde Rusya ile işbirliği yapılabileceğini de sözlerine ekledi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda Türkiye’nin dengeli bir politika izlediğini ve iki ülke ile diyaloglarını sürdürdüğünü belirterek, Ankara olarak Rusya ile medikal sektörü ve sağlık turizmi alanlarında ticari ilişki kurulabileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi olarak atanan Tanju Bilgiç, göreve başlamadan önce Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. 1 Kasım itibariyle Moskova’da göreve başlayacağını bildiren Bilgiç, Türkiye ve Ankara ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediğini ifade etti.

ATO Başkanı Baranda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 100 milyar dolar hedefine ulaşması için Ankara Ticaret Odası olarak üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren ve güçlü sektörlerde ticari ilişkilerin kurulabileceğine dikkat çeken Baran, “Verilere baktığımızda Rusya Federasyonu’nun medikal sektöründe ithalat yaptığınıgörüyoruz. Ankara bu alanda ileri durumda. Türkiye’nin medikal sektör üretiminin yüzde 40’ı şehrimizde gerçekleşiyor. İlgili şirketlerle diyalog kurarak Rusya’ya medikal sektör ihracatı gerçekleştirebiliriz” dedi.

Ankara’nın sağlık turizmi kapasitesinden bahseden Baran,ATO olarak Başkent’in sağlık turizmini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini, bu alanda Rusya’dan da turist çekebileceklerini kaydetti. Baran, “ Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan çekilen Avrupa şirketlerinin oluşturduğu boşluk Türkiye ve Ankara ile rahatlıkla dolabilir” dedi. Baran, tekstil, ev ve mutfak araç gereçleri dâhil pek çok sektörde Rusya ile işbirliği yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.